21 dingen voor 2021

2021Deze lijst maakte ik begin van dit jaar, maar vergat hem te plaatsen. Bij deze dus alsnog deze post. Ik zal in 2021 ook terugblikken op deze post. De 21 dingen voor 2021 is een soort bucketlist voor mezelf, dingen die ik graag zou willen doen/realiseren voor 2021 begint. Het zijn zowel ‘grote doelen’ als wat kleinere doelen die ik gewoon graag zou willen voltooien voor het nieuwe jaar begint.

01. Tattoo

Deze staat al wat langer op mijn ’to do’ lijstje, maar het komt er elke keer niet van. Puur omdat ik nog niet zo goed weet wat ik wil laten tatoeëren. Ik heb al wel wat ideeën, welke stijl/richting ik op wil en geschikte plekken op mijn lijf. Echter mist het concrete tattoo idee waar ik voor de volle 100% achter sta nog.

02. Kledingkast updaten

Vorig jaar heb ik mijn kledingkast al eens flink uitgezocht en oude, niet passende kleding en kleding wat ik nooit draag weg gedaan. Echter heb ik de kledingkast daarna niet echt meer aangevuld met nieuwe kleding met wat ik voor mijn gevoel nog mis. Zo wil ik graag een paar skinny jeans erbij (waaronder een zwarte), een nieuwe jas (zowel voor in de zomer als voor in de winter), shorts en nieuwe schoenen (enkellaarzen en biker boots zonder hak of hele platte hak).

03. Afvallen

Deze staat ongetwijfeld bij half Nederland op het ‘goede voornemens’ lijstje en ook hier bij mij duikt ‘ie op. Ik zou graag een paar kilo afvallen, mijn echte afval doel is -5/10 kg. Uiteraard wel op een verantwoorde en gezonde manier die makkelijk vol te houden is/niet voelt als ‘lijnen’.

04. Meer water drinken

Een die past/aansluit bij punt 3. Meer water drinken is onder andere goed voor als je wilt afvallen, maar ook goed voor het ontgiften en hydrateren van je lichaam. Ik drink over het algemeen veel te weinig op een dag, wat dus niet goed is voor je lichaam. Ik wil met een schema ervoor zorgen dat ik dagelijks minstens 2 liter water (of thee zonder suiker/zoetstof) binnen krijg. Misschien heb ik dan ook minder vaak last van hoofdpijn.

05. Groeien met mijn blog

Mijn blog heeft het afgelopen jaar een enorme groei gemaakt en ik hoop het aantal unieke bezoekers per maand voor 2021 te kunnen verdubbelen. SEO here I come! Ook ben ik heel erg blij met vriendin Sylvana die mij zo nu en dan helpt met bloggen.

Daarnaast zou ik er graag een leuk zakcentje extra uit willen halen. Sinds Google het algoritme heeft veranderd is het echt achteruit gegaan met samenwerkingen.

06. Sparen

Voor 2021 wil ik flink gespaard hebben. Iets wat haalbaar moet zijn voor ons samen. Ik ben een groot deel van mijn inkomen verloren, doordat ik 100% ben afgekeurd. Wessel heeft gelukkig een baan aangeboden gekregen bij zijn voormalige stage en werkt daar inmiddels ook.

07. Vakantie

Even ertussenuit met z’n tweeën. We hebben de afgelopen twee jaar zoveel voor onze kiezen gehad, dat vakanties er ook bij in schoten. Gelukkig zitten we nu in rustiger vaarwater en ik mag hopen dat dat heel 2020 zo blijft. Even genoeg gezeik gehad voor de komende 20 jaar.

08. Inrichting

Langzaamaan zijn Wessel en ik ons meubilair aan het upgraden. Zo is er inmiddels al een nieuwe eetkamer tafel met stoelen, een nieuwe bank, vloerkleed, salontafel en tv-meubel. Graag willen we komend jaar een nieuwe boeken/vitrinekast aanschaffen en een opbergkast voor onder andere papierwerk, kruiden, keukengerei en kattenspullen.

Het liefst willen we ook een andere eettafel die beter bij de salontafel en tv-meubel past, maar de huidige is nog als nieuw en gaat ook niet voor een paar tientjes weg. Hij staat wel te koop aangeboden op internet.

09. Uit eten

Ik houd van lekker en gezellig uit eten gaan! Ik ben sowieso dol op lekker eten (wie niet?). Nieuwe restaurants bezoeken of naar vertrouwde plekjes gaan. Dit jaar wil ik naar minstens 3  restaurants waar ik nog nooit ben geweest.

10. Recepten uitproberen

Heerlijk vind ik het om nieuwe recepten uit te proberen en eigen te maken. Lekker rommelen in de keuken om vervolgens nieuwe dingen te proeven. Mijn laatste uitprobeersel was een no bake chocoladetaart met Oreo kruimelbodem.

11. Unieke vondsten

Unieke items scoren op de rommelmarkt, de kringloopwinkel of in winkels waar ze dit soort spullen verkopen (zoals Ruben Robijn – Duiven en De Museumwinkel – Nijmegen). Wij verzamelen onder andere edelstenen, schelpen, hertengeweien, konijnenvachtjes en andere natuurproducten. Zoals stukken hout, stenen, veren, opgezette vlinders, fossielen, etc. Ieder zijn hobby!

12. Opruimen

Een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd. Klinkt wat zweverig misschien, maar dit is wel zo. Nu ik na 2 jaar eindelijk ‘rust’ heb, geen verplichtingen meer omtrent re-integratie en het UWV, wil ik rust en orde scheppen in mijn hoofd. Uiteraard in stappen, want als ik alles in een dag zou moeten doen word ik geheid ziek en krijg ik pijn in mijn lijf.

We hebben een kleine opslagbox die ik graag eens goed zou willen uitzoeken en herindelen. Daarnaast hebben we onder het bed een kast die wel een opruimbeurt kan gebruiken, evenals papierwerk (oude facturen en dergelijke), de keukenkastjes, mijn kledingkast en mijn mailbox kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Daarnaast moeten er ook nog wat spullen naar de stort worden gebracht.

13. Fotografie

Mijn spiegelreflex camera gaat inmiddels al wat jaren mee en ik zou dan ook graag willen investeren in een nieuwe Canon spiegelreflex camera. De huidige begint langzaamaan ‘op te raken’. Het liefst een camera die ook meteen automatisch scherp stelt, zodat ik er video’s mee zou kunnen maken.

Ook zou ik willen investeren in een softbox/lichtring, zodat ik ook bij slecht weer goede foto’s kan blijven maken.

14. Meer bewegen

Het is door mijn chronische ziekte en pijn niet altijd even makkelijk om te blijven bewegen, maar wel belangrijk. Ik dans, beweeg thuis regelmatig op Just Dance 2020, maar ik zou ook graag nog iets van yoga willen gaan doen, fitness met goede begeleiding of zwemmen. Zo nu en dan een wandeling met mooi weer moet ook haalbaar zijn.

15. Mindfulness

Klinkt meteen heel zweverig, maar daar houd ik helemaal niet van. Mediteren hoeft niet zweverig te zijn en kan juist heel fijn en ontspannend werken. Tijdens mijn revalidatie traject moest ik meditatie oefeningen doen, die ik thuis toe paste. Inmiddels al een tijdje niet meer gedaan, maar ik wil dit wel weer gaan oppakken.

16. Piercing

Vorig jaar liet ik samen met mijn zusje een derde gaatje aan beide kanten erbij schieten. Ik zou graag nog een helix willen, een forward helix of een tragus piercing. Tevens vind ik een microdermal piercing (huidimplantaat – plaatje onder de huid waarop een steentje wordt bevestigd) ook nog steeds erg gaaf!

17. No hablo Español

Ik zou me graag meer willen verdiepen in de Spaanse taal en het voor 2021 wat vloeiender/beter spreken als nu. Ik kan het enigszins verstaan en sommige woorden/kleine zinnen kan ik spreken, maar ik zou het graag wat vloeiender en beter onder de knie hebben.

18. Me time

Zo nu en dan doe ik wel aan me time, maar ik wil het echt bewust gaan inplannen in de agenda. Op deze manier wordt er dan ook daadwerkelijk niets anders ingepland op jouw me time tijd.

19. Huis kopen

Nu Wessel een vaste baan heeft, willen we graag oriënteren wat de mogelijkheden zijn omtrent het kopen van een huis en het krijgen van een hypotheek. We willen geen overhaaste beslissing maken en ons goed laten inlichten hierin. Helemaal omdat het drama is op de huizenmarkt.

20. Stichting Poezensnuitjes

Twee van onze vijf poezensnuitjes komen van Stichting Poezensnuitjes. Zij verrichten geweldig werk op vrijwillige basis en zijn afhankelijk van donaties. Ik zou graag wat willen betekenen voor de stichting, in de trant van het helpen onderhouden van hun website en/of social media of een poezensnuit op afstand adopteren.

21. Nieuwe plaats in NL

Ik wil graag een plaats in Nederland ontdekken/bezoeken waar ik nog nooit eerder ben geweest. Niet zo heel moeilijk, want ik heb een hoop van Nederland nog niet gezien.

Wat wil jij graag doen voor 2021?

16 gedachten aan “21 dingen voor 2021”

    1. Ik had dit lijstje begin van het jaar al gemaakt, dus het is niet zo dat ik het nu ineens in 3 maanden moet afraffelen. Door Corona gaat lang niet alles lukken van dit lijstje.

  1. Mooi lijstje, ik ben eerlijk gezegd helemaal nog niet aan 2021 aan het denken…
    Ik droom er wel van dat 2020 voorbij zal zijn, wat een persoonlijk rotjaar was dit al (en dat gaat hier niet enkel over de corona.), in die zin kijk ik wel uit naar 2021. Nieuwe kansen en als je dat dan zo kan visualiseren in ene lijstje… kan fijn zijn

  2. met betrekking tot het afvallen heb ik wel een goede tip: ik ben sinds maandag begonnen met personal body plan voor 1 jaar. Kun je wellicht ook eens kijken of dat wat voor je is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.