5 seconden uncensored

5 seconden uncensoredHet razendsnelle woordspel met ballen en spiraaltjes! 5 seconden uncensored is de 18+ variant van het spel 5 seconden. Geeft je avond met vrienden net dat beetje extra. 1 vraag, 3 antwoorden, 5 seconden! Als je durft..

 • 18+
 • 3 of meer spelers

5 seconden uncensored

Inhoud spel

Het spel bevat 150 recto-verso (voor- & achterkant) kaarten, goed voor 300 vragen en een spiraal-timer. Behaal de hoogste score door 3 correcte antwoorden te geven, voordat de balletjes van de spiraal-timer de bodem bereiken (5 seconden).

Hoe te spelen

Zet de kaarten met kaartenhouder en spiraal-timer in het midden van de tafel waar iedereen erbij kan. Spreek van tevoren af hoeveel rondes je zult spelen (grote groepen 2 – 3 rondes & kleinere groepen 4 – 5 rondes).

Je krijgt een punt als je binnen 5 seconden, 3 antwoorden hebt gegeven op de gestelde vraag. De speler met de meeste punten aan het einde van het aantal afgesproken rondes is de winnaar.

Bij gelijkspel aan het einde van het aantal rondes, tussen 2 of meer spelers, spelen deze spelers één extra kaart. Enkel de spelers in gelijkstand spelen deze ronde.

De spiraal-timer moet snel en in één beweging omgedraaid en rechtop gezet worden, zodat de balletjes aaneengesloten naar beneden rollen. De 5 seconden zijn om wanneer het laatste balletje aan het eind van de spiraal op de bodem van de timer valt.

Wanneer een van de spelers vindt dat het gegeven antwoord niet correct is, moet de groep als geheel besluiten of het antwoord wordt geaccepteerd of niet.

5 seconden uncensored

5 seconden uncensoredEen kleine greep uit de 300 uncensored vragen.

Spelregels

 • De eigenaar van het spel mag beginnen, daarna wordt rechtsom verder gespeeld.
 • De speler links van de speler die aan de beurt is, is de lezer. De lezer trekt een kaart en leest deze hardop voor. Daarna draait de lezer meteen de timer om.
 • De speler aan de beurt heeft 5 seconden om 3 antwoorden te geven en zo een punt te winnen.
 • Als de speler die aan de beurt was, maar een of twee antwoorden kon geven, mag de speler rechts van hem het proberen. Hij krijgt ook 5 seconden om de vraag te beantwoorden. Het moeilijke is dat hij daarbij geen enkel antwoord mag geven dat al door de vorige speler is gebruikt.
 • De ronde gaat verder totdat iemand 3 correcte antwoorden in 5 seconden weet te geven en daarvoor een punt ontvangt.
 • Als op deze manier de vraag weer bij de aanvankelijke speler uitkomt, omdat niemand binnen 5 seconden 3 correcte antwoorden kon geven, ontvangt deze speler alsnog een punt/de kaart.

Extra genot

 • Voor een langere spelduur, kunnen spelers ook meer rondes spelen dan wordt geadviseerd.
 • Speel een leuke variatie in teams van 2. Zorg er wel voor dat je elkaar niet overstemt.

5 seconden uncensored

Wat vind ik van het spel?

Het is echt een ontzettend leuk en hilarisch spel! Helemaal als iedereen een wijntje op heeft en lekker op dreef is/geen blad voor de mond neemt. Nou is dat met onze vriendengroep geen probleem, no shame en gewoon roepen wat in je opkomt! Als je het aan mij vraagt is dit spel echt een must have voor een gezellig avondje thuis met vrienden.

Wijntje + borrelplank + 5 seconden uncensored = gegarandeerd een geslaagde avond!

5 seconden uncensored scoor je bij Bol.com en kost €19,99.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

19 gedachten aan “5 seconden uncensored”

 1. Ik denk dat het een heel leuk spel is voor bijvoorbeeld studenten, inderdaad met een biertje/borreltje op. Ook wel grappig als cadeau voor een verloving of een stel dat net samenwoont denk ik.

 2. Oh wij zijn ook dol op spellen! Over een paar weken delen wij onze favoriete partyspellen op mijn blog. Deze ken ik nog niet, maar lijkt me ook leuk om eens uit te proberen!

 3. Wat een leuk spelletje! Lijkt me wel dat je dit alleen speelt met mensen die je goed kent. En wie denk je dat dit speelt? Ik denk dat vrouwen eerder antwoorden geven.

  Ik ben wel benieuwd naar jouw antwoorden hoor 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.