6 x handige verftips

verftips
Klussen is niet mijn favoriete hobby, maar als je eenmaal op jezelf woont komt er zo nu en dan toch een klusje om de hoek kijken. Als ik het meest vervelende klusje moet opnoemen, dan is dat schilderen. Als het even kan schuif ik deze klusjes maar al te graag af (papa?). Met behulp van deze handige verftips, wordt schilderen een fluitje van een cent.

Schilderen zonder te druipen
Draai wat afplaktape een aantal keren rondom het onderste deel van de kwast (ijzeren gedeelte) om te voorkomen dat er verf op je handen druipt als je boven je hoofd aan het schilderen bent.

Kwast in vorm bewaren
Zodra je kwast schoon en droog is, zorg je er met een elastiekje voor dat de kwast zijn vorm behoudt voor je volgende schilderklus. Zo hoef je niet elke keer nieuwe kwasten aan te schaffen.

Oude verf gebruiken
Stel: je hebt een tijd geleden een kastje helemaal zelf in jouw favoriete kleur geschilderd. Nu wil je hem voorzien van een nieuw laagje verf uit het oude verf blikje. Roer de verf goed door, trek een een panty(kous) over een emmer en giet daar de verf doorheen. Velletjes en klonten die eventueel in de oude verf zitten filter je er op deze manier uit en je oude verf is weer als nieuw!

verftips

Verfroller tijdelijk bewaren
De woonkamer helemaal geschilderd, maar geen puf meer om nog aan de keuken te beginnen? Je kunt je gebruikte verfroller tijdelijk bewaren door er een plastic zak omheen te doen en dicht te maken met een elastiekje of tape erom. Dankzij deze klustips kun je veel efficiënter te werk gaan.

Verfblik schoon houden
Geen zin in vieze verfblikken, waarvan de in de rand gelopen verf opdroogt? Pak een stuk aluminiumfolie en vouw deze, voordat je begint met schilderen, om de rand van het blik heen. Naderhand verwijder je de aluminiumfolie en past de deksel van het verfblik ook nog goed!

Verf van je handen verwijderen
Leuk dat je je muur geschilderd hebt, maar dat hoef je dagen erna niet nog steeds te hoeven zien aan je handen. Verf op je handen kun je makkelijk verwijderen met plantaardige olie (bv: olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie). Dit is ook een stuk beter voor je huid.

Wat vind jij van deze verftips?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

6 gedachten over “6 x handige verftips

  1. Ik moet binnenkort mijn muur gaan witten, dat moet denk ik nog wel lukken. Precisie verfklusjes zijn niet echt aan mij besteed, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *