9 x meest gelezen blogs van 2018

meest gelezen blogs 2018Graag deel ik mijn 9 meest gelezen blogposts van 2018 op Jouvence met jullie. Variërend van handige bespaartips, make-up, eigen ervaring tot en met manieren om te stoppen met roken en over mijn katten.

1. 5 manieren om te stoppen met roken
In Nederland sterven er per jaar zo’n 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Ik zal niet zeggen dat stoppen met roken een makkelijke klus is, maar het is het meer dan waard om het te proberen. Waarschijnlijk waren er een hoop mensen in 2018 die wilden stoppen met roken, want dit is mijn meest gelezen blogpost van 2018.

2. Mijn ervaring met de prikpil
Toen ik de overstap maakte van de anticonceptiepil naar de prikpil, kon ik weinig informatie vinden over eigen ervaringen omtrent de prikpil. Daarop besloot ik mijn eigen ervaring met de prikpil te delen én met succes!

3. Essence I need a miracle! volumizing & strengthening mascara
De I need a miracle! volumizing & strengthening mascara van Essence komt uit de herfst/winter update 2018. Ik ben altijd erg benieuwd naar mascara’s, want ik heb van mezelf hele lichte en korte wimpers. Als ik een budget mascara kan vinden met een geweldig resultaat dan is dat helemaal top natuurlijk! Jullie waren blijkbaar net zo benieuwd als mij.

4. 7 plugins die je moet hebben
Er zijn zoveel plugins te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet, daarom heb ik een aantal fijne plugins op een rijtje gezet die ik zelf ook gebruik op mijn website. Deze 7 gratis plugins zou elke blogger moeten hebben!

5. Waarom mijn katten niet naar buiten mogen
Vanaf het moment dat Wessel en ik besloten om voor kittens te gaan, waren we het in ieder geval over een ding meteen eens: de katten mogen niet naar buiten. Een onderwerp waar heel verschillend over gedacht wordt, veel mensen vinden het zielig en vinden dat je een kat niet binnen kunt houden. Graag leg ik onze keus uit.

6. Chronisch ziek: fibromyalgie
Ik schreef voor het eerst over mijn chronische ziekte: fibromyalgie op mijn blog. Hoe het is begonnen, hoe ik de diagnose fibromyalgie kreeg en wat fibromyalgie nu eigenlijk precies is.

7. 12 handige tips om flink wat geld te besparen
Als het even kan willen we aan het eind van de maand allemaal een extra centje overhouden, zodat je hiervan leuke dingen kunt doen of kunt sparen. Hier gaf ik al eens 9 bespaartips & hoe je kunt besparen op je boodschappen. Vandaag wil ik je nog een aantal tips geven waarmee je flink kunt besparen.

best gelezen

8. 20 tips om beter te slapen
Als er iets is waar ik regelmatig problemen mee heb dan is het goed slapen. Ik kan niet in slaap komen, zie elk uur voorbij komen of ben al ontzettend vroeg wakker. Dan zag ik dat er weer een uur voorbij was en dacht bij mezelf, nu heb ik nog maar 5 uur om te slapen & zo ging dat elk uur tot de wekker ging. Er zijn ontzettend veel mensen die problemen hebben met goed slapen of in slaap komen. Deze tips werden dan ook erg veel gelezen.

9. Het leed dat fibromyalgie heet..
Fibromyalgie (ook wel weke-delen reuma) is een chronische aandoening; een onzichtbare ziekte, die je de rest van je leven bij je draagt. Niemand ziet het, maar zelf voel je het continu in alles wat je doet en denkt. Ik heb al eens verteld wat fibromyalgie is en wat de klachten zijn. In deze blogpost deel ik mijn frustratie omtrent het vele onbegrip dat er is rondom onzichtbare chronische ziektes.

Welke blogpost spreekt jou het meest aan?

6 gedachten aan “9 x meest gelezen blogs van 2018”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.