Als student besparen op je zorgverzekering

zorgverzekering vergelijkenAls student zijnde is het allemaal al duur genoeg; je betaald voor je studie, misschien woon je op kamers en het geld van ome DUO moet uiteindelijk ook weer terug. Het is fijn als je dan op andere zaken kunt besparen, zoals op je zorgverzekering bijvoorbeeld, want elke euro telt!

Een keer per jaar kun je overstappen van zorgverzekering, half november worden de nieuwe premies, vergoedingen en dergelijke van de zorgverzekeringen voor het jaar daarop bekend. Je hebt dan tot 31 december om van zorgverzekering over te stappen. Het is verstandig om dan eens te kijken of de zorgverzekering die je nu hebt nog wel goed bij je past.

Dekt de zorgverzekering waar je nu bij zit volgend jaar nog wel de kosten waarvoor je verzekerd wilt zijn? Het is verstandig om hier eens een keer goed voor te gaan zitten, over na te denken wat je wel & niet nodig hebt en verzekeringen met elkaar te vergelijken om zo meer informatie te krijgen over de mogelijkheden die er zijn.

Vraag jezelf onder andere af of de premie van een tandartsverzekering wel op weegt tegen de kosten die je daadwerkelijk jaarlijks maakt bij de tandarts? Heb je een vergoeding van psychologische zorg nodig als je die zorg nog nooit nodig hebt gehad? Hoe zit het met brillen en lenzen? En is het verstandig om een aanvullend pakket te kiezen waar bijvoorbeeld fysiotherapie in vergoedt wordt? Allemaal dingen om goed over na te denken. Kijk dus niet alleen naar het bedrag aan de eindstreep, maar kijk ook goed wat je er allemaal voor terug krijgt.

Daarbij kun je er ook nog voor kiezen om je eigen risico omhoog te gooien. Hiermee wordt je maandelijkse premie een stuk lager. Mocht er wat gebeuren ben je natuurlijk wel meer eigen risico kwijt.

overstappen zorgverzekering

Voor studenten is er speciaal de vergelijkingswebsite voor verzekeringen, namelijk Studentenpolis.nl. Als student zijnde kun je via deze website makkelijk verzekeringen met elkaar vergelijken en indien gewenst afsluiten.

Zelf zijn Wessel en ik vorig jaar ook overgestapt van zorgverzekering. Dit scheelde ons maandelijks een paar tientjes en aan het eind van het jaar dus een paar honderd euro! Daarnaast waren we zelfs beter verzekerd dan bij de zorgverzekering waar we daarvoor zaten, win-win situatie voor ons dus.

Stap jij wel eens over van zorgverzekering?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

15 gedachten over “Als student besparen op je zorgverzekering”

 1. Hi Jouvence, je hebt helemaal gelijk dat het zinvol is ieder jaar even tijd uit te trekken om goed naar je zorgverzekering te kijken. En dat geldt niet alleen voor studenten maar voor iedereen. Je situatie kan per jaar verschillen dus de behoefte aan zorg ook.
  Fijn dat je dit in deze periode van het jaar weer even onder de aandacht brengt!

 2. Hi Jouvence, je hebt helemaal gelijk dat het zinvol is ieder jaar even tijd uit te trekken om goed naar je zorgverzekering te kijken. En dat geldt niet alleen voor studenten maar voor iedereen. Je situatie kan per jaar verschillen dus de behoefte aan zorg ook.
  Fijn dat je dit in deze periode van het jaar weer even onder de aandacht brengt!

 3. Ik had een veel langer artikel verwacht, met tips over welke verzekeringen goedkoop maar goed zijn bijvoorbeeld haha. Of welke extra korting bieden voor studenten. Niet dat ik dat persé nodig heb, want ik ben geen student meer haha. Zelf ben ik als student bij Besured gegaan omdat dat op dat moment de goedkoopste was geloof ik. Ik zit er nog steeds bij! Vorig jaar kwam ik er niet uit met al die vergelijkingen, maar het is wel goed dat je me er nog even aan herinnert dat ik het dit jaar weer even moet doen! 🙂

  1. Zelf heb ik erg goede ervaringen met Interpolis, deze was goedkoper dan de zorgverzekering waar ik hiervoor bij zat (Menzis) en er werd meer vergoed. Ik weet dat je daar ook studentenkorting kunt krijgen en stapelkorting als je er meerdere verzekeringen hebt lopen.

 4. Ai.. een tip van die goedkope zorgverzekering had het artikel wel versterkt! Nu weet ik nog niet wat dè gouden tip is! Wel een goed onderwerp, het is inderdaad een prima idee om hier ieder jaar even goed naar te kijken.

  1. Het is moeilijk om dé zorgverzekering aan te wijzen, want iedereen heeft weer andere behoeften. Sommigen hebben niets aan een tandartsverzekering bijvoorbeeld, maar wel weer wat aan fysio en zo verschilt dit per persoon. Persoonlijk ben ik erg tevreden met Interpolis (ik ben goedkoper uit dan bij Menzis waar ik zat en er wordt meer vergoedt).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *