Balea reinigingsdoekjes met actieve kool

Balea heeft wat nieuws; reinigingsdoekjes met actieve kool, ofwel zwarte reinigingsdoekjes! Ik gebruik dit soort doekjes niet zo heel vaak, maar soms zijn ze toch wel erg handig. 

In een pak zitten 25 reinigingsdoekjes. De reinigingsdoekjes zijn gedrenkt in micellair water en zijn verrijkt met actieve kool. De doekjes reinigen de huid van (waterproof) make-up, vuil en overtollig talg, zonder deze te irriteren.

Ze zijn geschikt voor elk huidtype, maar persoonlijk zou ik ze niet gebruiken als je een erg gevoelige huid hebt. De reinigingsdoekjes zijn niet zo vochtig als de meeste reinigingsdoekjes, waardoor je (vooral met het eraf halen van make-up) wat harder moet wrijven dan anders en dit kan de gevoelige huid extra irriteren. Zelf vind ik de doekjes erg fijn in gebruik met mijn gemengde huid.

Ingrediënten: AQUA, GLYCERIN, PHENOXYETHANOL, SODIUM BENZOATE, PARFUM, COCO-GLUCOSIDE, SODIUM COCOAMPHOACETATE, BENZOIC ACID, XANTHAN GUM, DEHYDROACETIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS JUICE, CHARCOAL POWDER, PHOSPHORIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM SULFITE.

De doekjes bevatten geen alcohol (ethanol) en zijn vegan geschikt.

De reinigingsdoekjes zijn fijn in gebruik en halen de make-up er goed af. Wat ik ook erg fijn vindt aan de reinigingsdoekjes is dat ze geen vettig laagje achterlaten op de huid.

Zorg dat je de verpakking wel goed sluit, anders drogen de reinigingsdoekjes uit.

Een doekje is voldoende om het hele gezicht mee te reinigen. Met bovenstaand reinigingsdoekje heb ik mijn hele gezicht gereinigd, hierbij had ik onder andere foundation, lipstick en oogschaduw/eyeliner op. Een doekje hiervoor was echt voldoende.

Balea heeft ook neusstrips met actieve kool verkrijgbaar.

De reinigingsdoekjes van Balea zijn te koop bij de DM voor €0,95.

20 gedachten aan “Balea reinigingsdoekjes met actieve kool”

  1. Ik gebruik wel eens van die actieve koolmaskers… tot er in het journaal kwam dat dermatologen zeiden dat dat net heel slecht voor de huid is. Het maakt de huid inderdaad proper, maar beschadigt de huid vooral enorm… Ik schrok er ook niet van eerlijk gezegd

    je ziet maar wat je ermee doet, ik kan het maar meegeven. ik kan wel begrijpen dat je er gek van bent, dat was ik van de gezichtsmaskers ook!

  2. Ahh, ik baal dat ik ze niet meegenomen heb! Ik heb wel twee keer de gezichtsreiniger uit de lijn ingeslagen, maar die staat nog als voorraadje.

  3. Alweer iets van DM wat ik niet ken. Ik had van de week de “Handschaum” gekocht, dat was ook apart. Dit zwarte doekje vind ik ook bijzonder, maar ik waag me er niet aan mijn aanstellerige huid.

  4. Deze doekjes kende ik nog helemaal niet. Jammer dat er bepaalde dingen inzitten die ik liever niet gebruik, maar toch lijken ze me wel heel fijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.