Balea vochtinbrengende capsules

Een tijdje terug nam ik deze vochtinbrengende capsules van Balea mee bij de DM, ze stonden ook al op mijn DM wishlist, want ik was namelijk erg benieuwd of het wat goeds zou doen voor mijn huid.

De vochtinbrengende capsules (feuchtigkeits konzentrat) zitten in een blauw kartonnetje met daarop de nodige informatie. De verpakking telt 7 capsules.

Op de achterkant van het kartonnetje vindt je informatie. Over wat het product doet, hoe je het moet gebruiken en de ingrediënten.

Ingrediënten: dimethicone, polysilicone-11, trisiloxane, olea europaea fruit oil, tocopheryl acetate, caprylic/capric triglyceride, parfum, alaria esculenta extract, linalool, limonene, tocopherol.

De capsules bevatten vitamine E (tocopherol) die zorgt voor de elasticiteit van de huid. Het voorkomt beschadiging en helpt met het opbouwen van gezonde huidcellen.

Het algen extract (alaria esculenta extract) gaat huidveroudering tegen en hydrateerd de huid.

De olijfolie (olea europaea fruit oil) maakt de huid glad, soepel en zacht.

Ik heb zelf een gemengde huid met een vette t-zone. Ik gebruik regelmatig reinigingsproducten tegen de vette t-zone, maar deze producten drogen de huid uit. Wat extra vocht voor mijn huid kan zo nu en dan geen kwaad.

De capsules kun je wat inknijpen (ze voelen als badparels) en zijn blauw van kleur. Het tuitje kun je eraf draaien of knippen. Vervolgens druk je de vloeistof eruit en masseer je het met de vingertoppen in op je gezicht, hals en decolleté.

Het lijkt vrij weinig één zo’n kleine capsule voor je gezicht, hals en decolleté, maar het is echt meer dan genoeg! Het advies is 1 capsule per dag voor het beste resultaat.

Wat vind ik ervan?

Mijn huid voelt na gebruik ontzettend zacht en soepel aan, maar door de toegevoegde olijfolie blijft er een vetlaagje achter op de huid, wat ook niet intrekt, dit vind ik persoonlijk een minpunt. Hierdoor gebruik ik de capsules ’s avonds voor het slapen gaan, zodat ik zo min mogelijk last heb van het vettige laagje.

Wat ik ook een minpunt vindt is de geur van de vloeistof. Ik vind het een mannelijke after shave geur en het is naar mijn idee ook wat te overheersend aanwezig. Ik had hier liever een wat neutralere geur gezien of gewoon reukvrij.

De vochtinbrengende capsules van Balea kosten €0,95 en zijn te koop bij de DM (Duitsland).

20 gedachten over “Balea vochtinbrengende capsules”

 1. Ik heb ze ook wel eens zien liggen maar nooit gekocht. Dit soort ampullen zijn ook fijn voor je handen en voor de prijs hoef je het niet te laten liggen!

 2. Ik geloof niet zo in vochtinbrengende producten, want dat kan helemaal niet, heb ik ooit eens gelezen haha. Je kunt beter zorgen dat je huid gezond is en zelf voldoende vocht vasthoudt! Jammer dat het ook nog eens tegenvalt 🙁

 3. Deze lijken heel veel op die badparels van vroeger, met olie er in.
  Was daar nooit zo een fan van..

  Jammer dat de geur tegenvalt… als ik het allemaal zo lees zou ik ze niet zo snel aanschaffen.
  Wel heb je er een leuke review van gemaakt!

 4. leuk artikel, maar het was dus geen knik besturing, zoals genoemd was waren e voor en achterwielen gestuurd, het beestje had evengoed een draaicirkel van rond de 20 mtr. de aanhanger kon wel alle kanten op bewegen maar niet zijdelings “knikken is een ingenieus voertuig maar door zijn vele aandrijf assen ook wel gevoelig voor defecten hieraan

 5. Wat vervelend dat hij zo mannelijk ruikt, dat lijkt me niet prettig om te dragen. Zo’n vettig laagje vind ik dan wel weer prettig voor mijn droge huid :).

 6. Toen ik de titel zag dacht ik “dat is wat voor mijn droge huid”! Maar door het olie laagje en de geur, is dit denk toch niet een product wat ik snel zou kopen x

 7. Ik koop soortgelijke capsules bij Rossman drogisterij in Duitsland. Daar hebben ze veel keus. O.a. met vitamine C, of Aloe Vera. Vind het resultaat zeer goed.

  1. Toevoeging. ik koop daar ook maskers, dat zijn doekjes in de vorm van je gezicht met uitsparingen voor je ogen, neus en mond. Met heel veel vocht en olie naar keuze erin. Na een zonnebank genomen te hebben ga ik nog een kwartier op bed rusten met zo’n masker. Bevalt mij heel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *