Boemba ’s dierendokter buffer

Vorige week woensdagavond kwam Wessel terug van stage, hij moest mij wat vertellen en klonk erg enthousiast. Eenmaal thuis vertelde hij dat er op stage een kat zat (Boemba), die een nieuw huisje zocht. Ik twijfelde, we besloten er een nachtje over te slapen en er de volgende dag samen te gaan kijken. Daarnaast had ik ook nog wat vragen aan de dierenarts..

Zo gezegd zo gedaan, dus donderdagmiddag (3-10) samen op weg naar Wessel z’n stageplek om het katje te bekijken en te overleggen met de dierenarts. Eenmaal daar mochten we meteen bij Boemba naar binnen.

2 weken

Boemba zat inmiddels al 2 weken bij de dierenarts op kantoor, daar hadden ze een hoekje voor hem ingericht met bench, kattenbak, kleedje en voerbak. Toen ik Boemba voor de eerste keer zag was ik gelijk verkocht! Hij was ontzettend knuffelig en aanhankelijk naar ons toe en bleef maar spinnen & kopjes geven. De dierenarts liet ons even alleen, zodat we samen konden overleggen, maar ze zei: ‘ik laat jullie even alleen, maar volgens mij weet ik het antwoord al‘.

Boemba ophalen

Het enige waar ik over twijfelde was of het wel goed zou komen tussen onze jongens en Boemba, omdat Boemba natuurlijk al 11 jaar oud is en altijd alleen is geweest.

We zouden ’s avonds terug komen om Boemba in alle rust op te halen bij de dierenarts en zo konden hun alle spullen/gegevens gereed maken. Boemba dacht echter meteen mee te kunnen en sjokte mooi achter ons aan. Ontzettend zielig om hem dan nog achter te moeten laten voor een paar uur, maar we hadden hem beloofd dat we hem diezelfde avond zouden komen ophalen.

Afstandsverklaring

Het vorige baasje van Boemba heeft een afstandsverklaring getekend bij de dierenarts, omdat hij onder andere de kosten voor het speciaalvoer (i.v.m. nierproblemen) en een echo bij een specialistisch verwijscentrum niet wilde betalen. Daarnaast moet er onderzocht worden of Boemba hypertensie heeft (hij loopt er soms bij alsof ‘ie stomdronken is en schudt af en toe met z’n hoofdje) en een hartruisje.

De vorige eigenaar wilde Boemba daarom laten inslapen. Boemba heeft daarna 2 weken bij de dierenarts op kantoor gezeten, waar hij ook nog eens vol bleek te zitten met wormen, zo erg dat ‘ie zelfs wormen heeft gebraakt. Volgens het vorige baasje at Boemba geen speciaalvoer en ging hij het daarom ook niet halen. In het dossier lees je constant van alles over stress, in huis plassen en een baasje dat niet echt mee werkt.

Knuffelkont

Boemba is een ontzettende knuffelkont en het gaat al zo ontzettend goed met onze andere katten, dit hadden we niet verwacht zo snel. Je begrijpt, we waren op slag verliefd op dit kereltje en konden het niet over ons hart verkrijgen om hem geen kans te geven. Wessel en ik slapen al een week apart van elkaar, Wessel met Boemba in de woonkamer en ik met de andere jongens in de slaapkamer. Overdag staan wel gewoon alle deuren open.

1 week

Inmiddels is Boemba ruim een week bij ons en wat is hij er al op vooruit gegaan! Hij eet z’n speciaalvoer netjes op, drinkt goed, gaat netjes naar de bak en het gaat ook al best goed met onze andere katten (en dat voor een kereltje dat 11 jaar alleen is geweest). De dierenarts heeft foto’s gezien en zegt dat hij er echt veel beter uit ziet, mooier in z’n vacht en hij straalt meer rust uit.

We hebben Boemba tot en met 11 oktober zelf moeten prikken, 2 x per dag tegen braken en om de dag een spuitje met pijnstilling. Het blijkt namelijk dat als er gestopt wordt met de pijnstilling, dat na een dag of 4 Boemba bloed in zijn urine heeft. We zijn heel benieuwd of hij dat hier nog steeds heeft, aangezien hij hier ook niet in huis plast/heeft geplast (klopt gauw af op houten ongelakte tafel). Vrijdag 18 oktober staat er een controle afspraak gepland bij de dierenarts, dan wordt er waarschijnlijk ook weer bloed geprikt.

Crowd funding

Wessel en ik hopen Boemba zijn laatste forever home te kunnen geven met alle zorg die hij nodig heeft/verdient. Al onze andere katten zijn verzekerd, dus hierbij is geld geen probleem en kunnen we alles wat nodig is laten doen. Doordat Boemba al deze problemen al heeft voor het afsluiten van een dierenverzekering, vergoedt de verzekeraar dit niet.

Door middel van crowd funding hopen wij een dierendokter buffer op te kunnen bouwen voor Boemba, zodat we hem de zorg kunnen geven die hij nodig heeft. Hopelijk gaat hij dan nog heel wat jaren mee!

Update

Edit vrijdag 18-10-2019: Er stond een controle gepland bij de dierenarts om te kijken hoe het met Boemba gaat. De dierenarts heeft zijn buikje gevoeld, zijn hart beluisterd, zijn tandjes bekeken en gevraagd aan ons hoe het ging.

Boemba doet het erg goed, hij heeft geen enkele keer buiten de kattenbak geplast, iets wat hij wel deed bij de vorige eigenaar. 11 oktober heeft hij zijn laatste pijnstilling gehad, we waren erg benieuwd hoe dit zou uitpakken, omdat hij na een dag of 3/4 elke keer bloed begon te plassen. Op moment van schrijven zijn we 11 dagen verder sinds de laatste pijnstilling en hij heeft nog geen enkele keer bloed in zijn urine gehad. Erg fijn voor Boemba, maar ook voor ons natuurlijk.

Over 6 weken (30-11) hebben we een nieuwe afspraak staan, dan gaan ze opnieuw bloed prikken en kunnen ze de waardes met elkaar vergelijken. Daarnaast moet er ook nog een aparte afspraak komen voor het meten van de bloeddruk, de dierenarts vermoedt dat hij hypertensie heeft, omdat het ons opviel dat hij met z’n hoofdje deed schudden en een dronkenmanloopje had.

Edit zaterdag 30-11-2019: Boemba moest bloed prikken en kreeg meteen zijn jaarlijkse vaccinatie. We hebben gewacht op de uitslag en de waardes van zijn nieren waren weer zoals het hoort! Ontzettend blij mee en de dierenarts ook. Bloed prikken was even een dingetje, want ze kregen de ader in zijn nekje niet goed aangeprikt in eerste instantie.

 

Ik zal hier regelmatig updates plaatsen over Boemba (hoe het met hem gaat, de afspraken die er staan en welke behandelingen/medicijnen hij krijgt).

Wie gunt Boemba ook een fijn en rustig leventje met de zorg die hij nodig heeft, door ons te helpen met een kleine financiële bijdrage? Elke euro is meegenomen en zijn we mee geholpen.

2 gedachten aan “Boemba ’s dierendokter buffer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.