E.L.F. make-up mist & set spray

Ik heb hem al een tijdje in gebruik, de Eyes Lips Face make-up mist & set spray. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo’n fan ben van fixatiesprays, ik geloof er meestal niet zo in. Toch gaf ik deze fixatiespray van E.L.F. een kans.

De sprayflacon is van plastic en zit in een kartonnen doosje, niet heel speciaal, maar toch vind ik het er niet extreem goedkoop uit zien.
De make-up mist & set spray hydrateert en verzacht de huid. In de spray zit onder andere aloë, groene thee, komkommer en vitamine A, C & E.
De sprayflacon bevat 60 ml, kost €4,00 en je vind hem op EyesLipsFace.

Ingrediënten:

Water (aqua), AMP-acrylates/Allyl methacrylate copolymer, Propylene glycol, Tocopheryl acetate (VE), Retinyl palmitate (VA), Ascorbyl palmitate (VC), Green tea extract, Cucumis sativus (cucumber) fruit extract, Aloe arborescens leaf extract, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Phenoxyethanol.

Hoe werkt het?

Eerst breng je je make-up aan zoals je dit altijd zou doen, vervolgens spray je de fixatiespray van E.L.F. op zo’n 30 cm afstand op je gezicht. Zelf zorg ik ervoor dat ik de flacon tijdens het sprayen iets heen en weer beweeg, voor een gelijkmatige verdeling van de spray. Één keer sprayen is voldoende, laat de spray drogen aan de lucht of klop het zachtjes droog met een handdoek als je haast hebt. Na zo’n 30 seconden is de spray droog.
Niet te dichtbij sprayen anders loopt je make-up misschien uit of krijg je vlekken.
De spray zorgt ervoor dat je make-up de hele dag/avond goed blijft zitten. Als ik mijn make-up na een dag vergelijk zonder en met de spray, vind ik dat mijn make-up met fixatiespray ten eerste veel beter blend met mijn huid, daarnaast zorgt het ervoor dat mijn make-up er na een dag wat beter op zit en mijn make-up minder snel vervaagt.
Wat ik ook een groot pluspunt vindt is dat ze niet testen op dieren en hij is parfumvrij! Ideaal voor mensen met een allergie of gevoelige huid.
Aloë
Vertraagt het verouderingsproces, bevordert de celgroei, werkt ontstekingsremmend en heeft een anti bacteriële werking.
Groene thee
Beperkt de UV schade aan je huid en bevat veel anti-oxidanten.
Komkommer
Hydrateert, verzacht en verfrist de huid.
Vitamine A
Verhoogt de celdelingsactiviteit, verbetert de wondgenezing en verbetert de elasticiteit van de huid.
 
Vitamine C
Verstevigd de huid en bevat anti-oxidanten.
Vitamine E
Werkt ontstekingsremmend en bevordert de wondgenezing.
Gebruik jij altijd een fixatiespray?
* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

12 gedachten aan “E.L.F. make-up mist & set spray”

  1. Ik gebruik het nooit maar ik hoor de laatste tijd hier vaker over. Maar ik gebruik geen foundation etc, alleen eyeliner en mascara dus dan is dat toch niet heel erg nodig?

    1. Nee, het is sowieso niet echt nodig. Is maar net wat je zelf fijn vindt. Ik gebruik het ook alleen als ik me extreem heb opgemaakt voor een feestje of iets dergelijks 😉 ♥ xx

  2. het klinkt wel fijn in gebruik, al moet ik zeggen dat ik net als jij deed mijn vraagtekens bij dit soort producten zet…maar eigenlijk moet ik het toch maae gewoon eens uitproberen of het nu echt werkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.