Essence my must haves palette

Essence heeft sinds kort het make-up schap weer een opfrisbeurt gegeven. Er lagen allerlei nieuwe producten, onder andere lege paletten om zelf te vullen. Uiteraard was ik erg nieuwsgierig en kon het dan ook niet laten om een palette en 8 kleurtjes (refills) uit te zoeken. Het my must haves palette.

Essence heeft twee verschillende paletten uitgebracht, een met 4 kleuren: 4 of my most loved colours & een met ruimte voor 8 kleuren: 8 of my favourite colours. Op deze manier kun je je eigen kleurenpalette samenstellen en hem helemaal naar wens personaliseren.

Je kunt kiezen uit 20 kleuren oogschaduws, 5 blushes en 3 lippoeders – met verschillende effecten. Daarnaast is er ook een roze lipbasis voor de lippoeder, een markeerstift en bronzer evenals fixeerpoeder.

Ik koos voor het 8 of my favourite colours palette, hier kunnen dus 8 kleuren in. Het palette is van stevig kunststof, het deksel is doorzichtig, waardoor je meteen de kleuren kunt zien. Het ziet er niet heel luxe uit, maar dat hoeft van mij ook niet voor €1,99. De oogschaduw refills kosten €1,59 per stuk en bevatten 1,7 gram oogschaduw.

Zelf heb ik alleen voor oogschaduw gekozen, van de 20 kleuren koos ik deze 8: #01 go goldie!, #03 miss foxy roxy, #05 cotton candy, #06 raspberry frosting, #10 apricotta, #11 stay in coral bay, #13 snowflake & #17 tiffunny.

Alle 20 kleuren vindt je hier, evenals de ingrediëntenlijst.

De kleuren zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, #06 raspberry frosting, #11 stay in coral bay & #17 tiffunny bevatten een overspray van glitters (alleen het bovenste laagje oogschaduw is voorzien van glitters), waardoor je na 1x swatchen dat mooie glitterlaagje al kwijt bent. De kleuren zijn mooi, maar wel jammer van de glitters, want daar had ik ze toch een beetje voor gekocht.

De refills zijn makkelijk in het doosje te klikken en makkelijk eruit te halen dankzij de inkeping aan de zijkant. Ze klikken goed vast, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze er zomaar uit vallen.

Je kunt zoveel kleuren oogschaduw kopen als je wilt, als je het dekseltje bewaart, kun je continu afwisselen. Zo heb je voor elke gelegenheid je eigen perfect samengestelde (oogschaduw) palette.

Wat vindt jij van het my must haves palette van Essence?

6 gedachten over “Essence my must haves palette”

    1. Ik vind het ook erg leuk dat Essence eindelijk met een palette komt die je zelf samen kunt stellen! Hoop dat ze de oogschaduw refills uitbreiden met de tijd. xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *