Essie coconut cove, mademoiselle & muchi, muchi + base coat

Essie heeft een heleboel prachtige lakjes in haar assortiment (teveel om te kiezen!). Zelf kocht ik drie subtiele kleuren van Essie met een base coat. Benieuwd naar de swatches? Kijk gauw verder.

Ik koos drie subtiele kleuren uit van Essie; coconut cove, mademoiselle en muchi, muchi.

Coconut cove komt uit de zomer collectie van 2016: viva antigua, het is witte kleur met een subtiel hintje roze en een creamy finish.

Mademoiselle is naar mijn idee meer een sheer nagellak, hij dekt niet volledig. Het is een ideaal lakje om je nagels er natuurlijk en verzorgd uit te laten zien of voor het maken van een french manicure.

Muchi, muchi vind ik de kant van baby roze op gaan, een mooi subtiel kleurtje en lichtelijk sheer. Toch dekt ‘ie naar mijn idee goed genoeg met 2 lagen.

De kwastjes zijn van fijn formaat en lakken goed. De nagellak droogt snel op en blijft lang zitten (een dag of 5/6).

Op bovenstaande foto de swatches, van links naar rechts: Coconut cove, Mademoiselle & Muchi, muchi, allemaal gelakt in 2 lagen. Hier zie je goed dat Mademoiselle sheer is qua finish.

De Essie nagellak kost €9,99 per stuk voor 13,5 ml.

Essie base coat

Deze heb ik al eens eerder gehad, maar hij was op. Ik vond hem zo fijn dat ik een nieuwe haalde, toen bedacht ik me dat ik er nog nooit iets over geschreven had.

De first base base coat droogt snel op en brengt makkelijk aan, het kwastje van deze base coat is smaller dan de gewone nagellak kwastjes van Essie. De base coat verzorgt je nagels en beschermt ze tegen verkleuring. Daarnaast zorgt het voor een egaal oppervlak (ridge filler idee), lange houdbaarheid van de kleurlak en gaat chippen tegen.

De base coat bevat 13,5 ml en kost €12,99.

Wat is jouw favoriete kleur van Essie?

11 gedachten aan “Essie coconut cove, mademoiselle & muchi, muchi + base coat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.