Fotoboeken van Het Fotoalbum

Een tijdje terug mocht ik van Het Fotoalbum een fotoboek maken. In totaal maakte ik twee fotoboeken, een van ons geregistreerd partnerschap en een fotoboek met foto’s van onze vakantie in Spanje van afgelopen herfst en van de katjes. 

Voor het fotoboek met onze vakantiefoto’s van Spanje & onze katjes kozen we een staand fotoboek maat medium (15 x 20 cm) met harde omslag.

Voor de foto’s van ons geregistreerd partnerschap ging ik voor een vierkant album in maat medium (14 x 14 cm) met harde omslag.

Je kunt op de website kiezen of je met online of offline software wilt werken. Zelf heb ik gekozen voor het werken met de offline software, wat dus betekent dat je voor je begint een programma download. Dit is vrij snel geïnstalleerd en je kunt er daarna meteen mee aan de slag.

Er zijn met de software heel veel mogelijkheden. Je kunt de pagina’s indelen zoals je zelf wilt, voorzien van tekst, extra pagina’s toevoegen, scrapbook afbeeldingen, kaders en achtergronden toevoegen.

De software geeft ook door middel van een uitroepteken aan dat sommige foto’s kwalitatief wat minder zullen zijn als je ze op deze grootte behoudt.

De fotoboeken lagen binnen een week in de brievenbus, goed verpakt in een kartonnen verpakking. De fotoboeken waren iets kleiner dan ik had gedacht, maar dat is mijn eigen schuld, want de maten staan er tenslotte gewoon bij.

De pagina’s zijn van zijdeglans en goed stevig. De fotoboeken zijn erg leuk geworden, maar ik vind de kwaliteit van de foto’s wat aan de mindere kant. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen, maar de foto’s zijn wat korrelig/onscherp. Bij sommige foto’s gaf de software ook aan dat ze kwalitatief wat minder zouden worden, maar het is ook bij foto’s waar geen melding bij stond (op onderstaande foto kun je enigszins zien wat ik bedoel met de kwaliteit).

Ik heb al vaker fotoboeken gemaakt en ook de gebruikte afbeeldingen al eens af laten drukken, daarbij was de kwaliteit beter.

Ik ben blij met de fotoboeken, maar ik vind de kwaliteit van de foto’s helaas wat minder. Hierdoor zou ik een volgende keer niet zo snel weer een fotoboek maken bij deze site.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

3 gedachten over “Fotoboeken van Het Fotoalbum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 6 =