Freedom jewels & riches collection

Een tijdje geleden verkocht de Kruidvat diverse make-up producten van Freedom. Toen ik dit zag in het foldertje, ben ik meteen naar de Kruidvat gesneld om het een en ander te scoren. Ik kocht onder andere het jewels & riches collection oogschaduw palette van Freedom. Benieuwd naar de swatches?

Het palette zit in een goudkleurig kartonnen doosje, op de achterkant krijg je al een sneak preview van de kleuren oogschaduw die erin zitten.

Het palette zelf is van zwart kunststof met op de achterkant wat informatie, waaronder de ingrediënten.

Het jewels & riches collection palette bevat 32 tinten hooggepigmenteerde oogschaduw. Het is een veelzijdig palette dankzij de grote diversiteit aan kleuren en finishes. Ook is het lekker compact en is de binnenkant van het deksel voorzien van een full size spiegel.

Het palette bevat zowel matte als shimmer tinten oogschaduw. Dankzij de grote diversiteit is het palette ideaal voor mensen die wat willen experimenteren met hun ooglooks. Je creëert met dit palette makkelijk een natural look, maar ook een glamour look of smokey eyes zijn geen probleem.

Swatches

Swatches bovenste rij: means, collector, reward, jewels, highlite, flush, aquamarine & precious.

Means, reward, highlite & precious zijn matte tinten.

Tweede rij: moonstone, luxury, valuable, wealth, fortune, spinel, discovery & asset.

Moonstone, luxury, valuable en asset zijn matte tinten. Moonstone is zo licht dat deze volledig wegvalt op mijn huid (hij is zelfs amper te zien op de swatch foto hierboven), luxury is iets beter gepigmenteerd, maar ook hier word ik niet erg blij van.

Wealth en fortune daarentegen springen er echt uit!

Derde rij: costume, cat’s eye, worth, funds, winnings, prosperity, wealth & rose.

Funds is een matte tint.

Ik vind dit echt een prachtige rij kleuren, funds vind ik persoonlijk wat minder, omdat deze niet zo intens gepigmenteerd is als ik had gehoopt.

& is het je ook opgevallen dat de naam wealth twee keer is gebruikt? In deze rij en in de tweede rij. Foutje?

Onderste rij: gemstone, gift, plenty, emerald, chalcedony, riches, revelation & rare.

Rare is een matte tint.

Ook deze rij kleuren springt eruit, erg mooi! Het zijn niet echt alledaagse kleuren, maar deze kleuren maken het palette juist zo lekker veelzijdig.

Rare is een matte tint en intens gepigmenteerd, wauw! Hier gaat mijn hartje sneller van kloppen. Rare maakt de teleurstelling van funds helemaal goed, wat me dan ook meteen doet afvragen waarom funds er überhaupt bij in zit?

Lees ook: Freedom ultimate eyeshadow collection 2017.

Mijn favorieten

Bovenste rij: collector, flush & aquamarine.
Tweede rij: wealth, fortune & discovery.
Derde rij: worth, winnings, wealth & rose.

Onderste rij: gemstone, gift, plenty, emerald, riches, revelation & rare.

Conclusie

Ik ben ontzettend blij met dit veelzijdige palette, hij is ontzettend goed gepigmenteerd, op een paar matte tinten na, maar dat neem ik maar voor lief. De oogschaduw kruimelt niet en geeft geen fall out. En wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind is dat ze elk kleurtje een naam hebben gegeven.

Ik kocht het palette voor €5,99 bij de Kruidvat, maar waarschijnlijk kun je hem (of iets soortgelijks) wel vinden op Boozyshop.

11 gedachten aan “Freedom jewels & riches collection”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.