Geef je keuken een make-over

keuken make over
Uitgekeken op je huidige keuken? Ook zonder een grote verbouwing of meteen een compleet nieuwe keuken aan te schaffen kun je een hele andere uitstraling creëren. We zijn vaak te snel geneigd om meteen alles nieuw aan te schaffen, terwijl een make-over vaak al volstaat!

Mocht je nog niet helemaal eruit zijn over hoe jouw make-over eruit moet zien; op Pinterest staat onwijs veel inspiratie! Hieronder mijn tips voor het aanpassen van je keuken, zonder dat je meteen een nieuwe hoeft aan te schaffen.

Deurtjes

Je kunt ervoor kiezen om volledig nieuwe keukendeurtjes aan te schaffen, dit is overigens nog altijd goedkoper dan een nieuwe keuken aanschaffen. Je kunt er ook voor kiezen om de deurtjes te wrappen met speciale folie als ze verder nog in goede staat zijn. Zo krijgt je keuken toch een compleet andere uitstraling zonder dat het meteen veel geld kost. Of geef ze een andere kleur met een likje verf.

Handgrepen

Kies voor andere meubelgrepen op je keukenkastjes en koelkast. Het lijkt wellicht maar een klein detail, maar het veranderen van je handgrepen naar bijvoorbeeld handgrepen 160 mm in goud of zwart maakt een groter verschil in je keuken dan je denkt.

Keukenblad

Je kunt ook gaan voor een nieuw keukenblad, zo hoef je niet een hele nieuwe keuken aan te schaffen en krijgt het toch meteen een heel andere uitstraling. Zo kun je kiezen voor een keukenblad van hout, composiet, beton, graniet of gehard glas.

Achterwand

De achterwand van de keuken is niet alleen sfeer makend en bepalend voor het aanzicht van jouw keuken, maar het heeft ook nog eens een functie. Het beschermt namelijk de muur tegen spatten van het koken en is makkelijk schoon te maken. Wat je vaak ook ziet is dat het werkblad en de achterwand een geheel zijn.

Kraan

Uitgekeken op je simpele rvs wasbak en kraan? Kies dan voor een mooie nieuwe wasbak van graniet of steen, dit geeft meteen een heel andere look & feel aan de keuken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een andere kraan te plaatsen.

Verlichting

Goede verlichting doet ontzettend veel voor een ruimte, dit geldt overigens voor elke ruimte in je huis. Hiermee kun je sfeer aan de keuken geven, maar ook zorgen voor goede verlichting tijdens het koken. Je moet eigenlijk rekening houden met drie soorten verlichting: basis-, werk- & sfeerverlichting. Wat ook gaaf is is een led strip aan de onderkant van de keuken.

Accessoires

Iets wat zeker niet mag ontbreken en voor een groot deel ook de sfeer van jouw keuken bepaald; de accessoires! Denk hierbij aan het zeeppompje, handdoek, theedoek, vaatdoekje, ovenwanten, messenblok, borrelplank, kruidenrekje, keukenrolhouder, etc. Persoonlijk heb ik het liefst zo min mogelijk op mijn aanrecht staan, alleen het hoognodige staat erop.

Heb jij plannen voor een make-over?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

10 gedachten over “Geef je keuken een make-over

  1. Ik zou zoooo graag onze keuken aan willen pakken alleen moeten we dan heel stuk uitbouwen om dit te doen omdat we vrij klein en basic keuken he bben helaas

  2. Wat een handige tips, op dit moment is mijn keuken maar net een jaartje oud. Maar ik houd er wel altijd van om accessoires te verplaatsen, het geeft op de een of andere manier net weer een andere look

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *