High tea kerst brunch

kerstdinerZie je nu al op tegen het kerstdiner? Of zie je alweer gourmetten niet zo zitten? Je kunt het dit jaar ook een keer heel anders aanpakken. Wat dacht je van een high tea kerst brunch? Tegen de avond zijn je gasten weer naar huis en kun jij in je huispak op de bank liggen met Netflix aan.

Het fijne van een high tea kerst brunch is dat je van tevoren wel even druk bent met het klaar maken en voorbereiden van alle hapjes, maar als alles eenmaal op tafel staat kun je zelf ook genieten en hoef je je nergens meer druk om te maken. Je hoeft namelijk niet tijdens het voorgerecht naar de keuken te sprinten om te kijken hoe het met je gevulde kalkoen gaat, wel zo relaxed. En ’s avonds kun je heerlijk in je huispak uitbuiken op de bank.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en het scheelt je tijdens het klaar maken van je high tea kerst brunch een hoop stress.

Om te beginnen een aantal vragen die je jezelf moet stellen en handig om op papier te zetten. Voor hoeveel personen ga je de high tea brunch maken? Hierop ga je namelijk je boodschappenlijstje baseren, het is dus wel handig om te weten voor hoeveel personen je eten nodig hebt.

Hebben je gasten een bepaald dieet, lusten ze bepaalde dingen niet, zijn ze vegan of misschien is een van je gasten wel allergisch voor iets? Niet geheel onbelangrijk tijdens het uitkiezen van de hapjes die je gaat serveren. Je wilt graag dat er voor iedereen iets bij zit wat ze lusten en ik neem aan dat je ook geen zin hebt om de noodarts te moeten bellen, omdat Jantje een pinda allergie had waar je het bestaan niet van wist.

Goed, je hebt de nodige info en er is een datum geprikt, wat nu?

kerst brunch

Boodschappenlijstje

Voor je een boodschappenlijstje kunt maken, moet je eerst weten wat je aan hapjes wilt maken tijdens je high tea kerst brunch. High tea is een maaltijd met allerlei kleine hartige en zoete hapjes, zorg ervoor dat je verschillende hapjes uitkiest van zowel zoet als hartig.

Een aantal hapjes ideeën:
Mini tompoucen, mini saucijzenbroodjes, slagroomsoesjes, mini worstenbroodjes, kleine taartjes, croissants, bladerdeeghapjes, muffins, wraps, spiesjes, gevulde eieren, gehaktballetjes, stokbrood met smeersels, mini quiche, petit fours & nog veel meer..

Zorg voor voldoende variatie en dat er voor iedereen wat bij zit. Kies zowel van zoet als van hartig tenminste 5 hapjes uit (in totaal dus 10 hapjes) die je gaat halen of maken. Zorg eventueel voor hulp tijdens de voorbereidingen. Een hoop dingen kun je een dag van tevoren al maken, scheelt weer stress op de dag zelf.

Denk ook na over het drinken; wat ga je je gasten aanbieden? Qua drinken is het misschien leuk om verse jus’d’orange in een wijnglas te serveren of smoothies.

Bedenk wat je nodig hebt aan ingrediënten om je hapjes te realiseren. Haal deze producten op tijd in huis, iedereen kent de chaos in de supermarkten wel zo vlak voor kerst; producten die niet op voorraad zijn, erg druk, etc.

kerst decoratie tafel

De dag ervoor & de dag zelf

Kijk wat je allemaal een dag van tevoren al kunt klaarmaken, dit scheelt je een hoop tijd op de dag zelf. Je kunt een hoop dingen in de koelkast bewaren en dingen zoals bladerdeeghapjes kun je al afbakken in de oven, deze hoef je de dag erna alleen nog maar even op te warmen. Zorg dat je de warme hapjes ook warm serveert, wel zo lekker.

Decoratie

Alles klaar of toch niet? Kleed de tafel leuk aan met een kerstkleed, leuke servetten, kaarsjes, naambordjes, etc. Ook de hapjes kun je op een leuke manier serveren door ze te presenteren op een etagère of op grote schalen.

Wat doe jij dit jaar met kerst?

14 gedachten aan “High tea kerst brunch”

  1. Ik ga hier het Kerstdiner organiseren 🙂 Eigenlijk maak ik dan nooit werk van de tafel haha zonde want dat ziet er wel direct gezellig uit!

  2. Ik ga hier het Kerstdiner organiseren 🙂 Eigenlijk maak ik dan nooit werk van de tafel haha zonde want dat ziet er wel direct gezellig uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.