Huishoudbeurs 2017

De huishoudbeurs is inmiddels alweer 3 weken geleden & ik mocht er (voor de allereerste keer) heen. Vandaag deel ik mijn ervaring, wat je kunt verwachten, vertel je over acties/kortingen, aanwezige merken én.. early bird actie, waarmee je je kaarten voor de huishoudbeurs 2018 met superkorting scoort!

Zaterdag 25 februari mocht ik aanwezig zijn op de huishoudbeurs als pers, ik was ontzettend enthousiast en omdat het voor mij de eerste keer was, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Het beeld wat ik dan ook voor ogen had bij ‘de huishoudbeurs’ was zoiets als 50 plus vrouwen sorry met kortpittig kapsel en achter zich aan slepend dé trolley, die zich als een malle op alle gratis te proberen hapjes/producten storten.

Samen met vriendlief manlief en mijn zusje vertrokken we, zoals ons was geadviseerd, netjes op tijd van huis met de auto richting Amsterdam om een rit van dik een uur te trotseren. Gewapend met flesjes drinken, broodjes, cd met muziek van het foute uur en goede moed gingen we op pad. De rit ging eigenlijk heel vlotjes, totdat we bij afslag Amsterdam Rai kwamen. Er stond een mini file (compleet met touring cars) voor de afslag, volgens de TomTom moesten we nog maar 2 minuten rijden en dan zouden we er zijn. Uiteindelijk werden die 2 minuten zo’n 15 minuten! Het parkeren ging gelukkig makkelijk, omdat ik een speciale perskaart had, maar anders was dit ook nog een drama geweest. Mijn tip voor het vervoer? Ik zou een volgende keer lekker met de trein gaan.

Eenmaal de auto geparkeerd te hebben en even een kleine pit stop te hebben gehouden bij het toilet, konden we op weg naar de ingang. Nog voor we binnen waren zag ik een groep vrouwen ergens op af duiken, geen idee wat het was. Eenmaal dichterbij bleek Etos big shoppers met Woezel & Pip erop uit te delen (even voor de duidelijkheid, ik vind Woezel & Pip erg leuk). Die wilde ik ook en ik stortte me in de menigte (haha, oké iets minder dramatisch dan dat, ik wachtte gewoon tot ik er een kreeg). In de big shopper bleek een handcrème van Etos eigen merk te zitten, score!

De doorstroom naar binnen was erg goed, er waren genoeg mensen om je kaartje te scannen waarna je naar binnen kon. Eenmaal binnen kun je drie kanten op: linksaf, rechtdoor en rechtsaf. We besloten rechtsaf te gaan en zo een heel rondje te maken.

We begonnen in de fashion & beauty hal, hier stonden onder andere merken als Etos, Palmolive, Zarqa, Garnier loving blends, Bio-oil, Therme, Zenner, Golden Rose, Mr. Parfum, Iso beauty, Pink pewter & meer.

Ik vond dat ze erg goede acties hadden, zo had Etos 1+1 gratis op alles in de stand, ook kon je hier foto’s laten maken in een photobooth, erg leuk en je kreeg de foto’s meteen gratis mee! Bij Garnier loving blends mocht je vier producten uitzoeken voor €10,-. Helaas had ik pas in de winkel producten van Garnier loving blends gekocht en liet ik deze actie aan mij voorbij gaan.

Daarna gingen we door in de fashion ‘shop till you drop hal, ook hier was genoeg te zien. Vanuit daar liepen we door naar de home sweet home hal, onderweg kwamen we langs de tent van The boys next door iets met strippers en acrobatiek (hiervoor moest je aparte entree kaartjes hebben), we vingen nog een glimp op van een van de mannen van the boys next door die met ontbloot bovenlichaam vrouwen probeerde over te halen naar de show te komen [mocht je nieuwsgierig zijn geworden, hier een kleine impressie]. In de home sweet home hal stonden merken als Albert Heijn, Dreft, Blond Amsterdam, Xooon, Op=op voordeelshop & meer.

Op de foto met Druppie van Dreft.

Vanuit daar liepen we door naar de family & fun hal, hier stonden onder andere Huisdierenplein, Disney magicstore, Netflix, Solmar Tours & meer. Wessel en ik zijn al meerdere keren met Solmar Tours op vakantie geweest naar Spanje. Hier stonden ze met hun nieuwste first class bus. We moesten hier dus even binnen kijken, even uitproberen hoe de stoelen zaten &.. Eigenlijk wilden we er niet meer uit en hadden we allebei zoiets van, vanavond thuis gauw een vakantie boeken! Bij Netflix was een bar waar we even gingen zitten voor een heerlijk gratis kopje koffie/cappuccino/thee met een stukje nougat.

We liepen verder naar de Pasar Colors festival hal. Hier kon je kennis maken met onder andere de Aziatische en Zuid-Amerikaanse cultuur. Zo kon je genieten van live muziek en dans, kookdemonstraties, modeshows, proeverijen en gratis samples.

Van al die heerlijke geuren kregen we honger en besloten iets te gaan eten. In de family & fun hal vonden we een vijftal eettentjes naast elkaar; Pizza, Hamburgers, Typisch Nederlandse snacks, Aziatisch en Sandwiches. We gingen allen voor een pizza. We dachten echter voor een pizza punt te kunnen gaan, maar het ging alleen per halve pizza. De prijs voor een halve pizza was €6,00. Ik weet dat de prijzen bij dit soort dingen hoger liggen (is in de jaarbeurs Utrecht ook zo). Toch vond ik het allemaal wat aan de hoge kant, maar je hebt trek en je wilt wat, dus..

Van daaruit gingen we naar festival fantastique, hier stond het hoofdpodium en waren we thank god, uche net op tijd om het optreden van Roy Donders en Patty Brard te zien. We hebben hier welgeteld een aantal minuten staan kijken en zijn toen verder gelopen. In deze hal bevond zich ook de La Place, het trouwpaviljoen, het influencers plein, Kruidvat, Make-a-wish Nederland en Dean Saunders met z’n tattoo/piercing kar. Aangezien geen van ons van plan was om zich te laten tatoeëren of te piercen, zijn we verder gelopen.

Tijd om door te gaan naar de happy & healthy hal! Hier stonden merken als Energetix, Fitshop, HelloFresh, Sportbay & meer. Bij Sportbay kon je hoela-hoepen, erg leuk om hun hiermee terug te zien op de huishoudbeurs. Ik heb hier zelf destijds twee powerhoops gekocht en ben er nog altijd erg blij mee!

In de food & drinks hal kon je van alles proeven, erg leuk én lekker. Hier stonden onder andere merken als Heinz, Milka, Johnny Doodle, Red Bull, Koetjesreep, Look-o-look, Lipton ice tea, Peijnenburg, Remia, Optimel, Mora en nog veel meer. Ook was er een speciaal 18+ hoekje waar onder andere Boswandeling en Licor 43 stonden.

Op het laatst zijn we nog even gauw over de negen maanden beurs gelopen. Ook dit zag er erg leuk uit, maar is voorlopig nog niet aan de orde voor ons. We hadden het daar dus vrij snel gezien.

Wat vond ik ervan?

De trolleys zouden verboden moeten worden, want als je even niet op let wordt je gevloerd door zo’n ding! Daarnaast vond ik het erg druk op de huishoudbeurs. Wat ervoor zorgt dat het bij vele stands ook ontzettend druk is en je soms bijna niets kunt zien. Geduld is hier een schone zaak.

Het grote aanbod in verschillende merken/bedrijven die er staan vind ik super, zo is er voor iedereen wel iets te zien. Ook de speciale acties die er waren bij de meeste merken vond ik erg goed. Zo vond ik bijvoorbeeld de acties van Garnier loving blends, Etos en Lipton ice tea erg goed.

De aanwezige eettentjes waren goed, maar naar mijn idee overpriced (al is dit vrij normaal op events).

Op het hoofdpodium wordt van alles georganiseerd. Er is genoeg te zien/te doen en bij de meeste stands kon je ook nog meedoen aan winacties. Bij de meeste stands in de food & drinks hal kun je gratis iets proeven.

Ik vond het erg leuk om een keer op de huishoudbeurs aanwezig te mogen zijn, echter zou ik er niet elk jaar heen gaan. Ik vond het leuk om een keer gezien te hebben, maar de drukte van de trolleys, het aanbod aan merken (ik had liever meer beauty merken gezien, zoals Lush, Sleek & meer van Kruidvat) en sommigen stands/merken waren dubbel, dit maakt dat ik er niet ieder jaar heen zou gaan (of ze moeten ineens gaan uitbreiden op beauty gebied).

Advies

Ga met het openbaar vervoer en voor je eigen bestwil op een doordeweekse dag, zodat het iets rustiger is.

Early bird actie

Toegangskaart voor de huishoudbeurs 2018 voor €9,50 in plaats van €19,50!!! Op = op. Klik hier voor meer informatie.

Ben jij naar de huishoudbeurs geweest & wat vond je er van?
* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

12 gedachten over “Huishoudbeurs 2017”

  1. Ik ben er vorig jaar geweest en baal nu het zien van jouw post dat ik er dit jaar niet heen ben geweest. Inderdaad zijn die trolley's het nadeel aan de beurs verder vind ik het hartstikke leuk

  2. Ik ben er zelf 2 jaar geleden geweest en toen vond ik er echt geen drol aan. Weinig te zien, weinig leuke kraampjes en enorm druk. Ik zie nu al veel leukere kraampjes! Die trolleys zouden inderdaad verboden moeten worden..

    1. Snap dat de trolleys handig zijn als je veel spullen koopt en je er anders mee moet sjouwen, maar ze zijn tegelijkertijd ook ontzettend irritant, want ze nemen heel veel ruimte in beslag en mensen kijken maar half wat ze met die dingen doen. xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *