Kneipp body mousse

Je hebt vast en zeker wel eens douche foam voorbij zien komen, bijna elk merk heeft ze inmiddels (Kruidvat, Hema, Rituals, Kneipp, Etos). Body mousse daarentegen was voor mij vrij nieuw, ik kwam body mousse van Kneipp tegen bij de Kruidvat en dat maakte me nieuwsgierig!

De body mousse is dus een soort van bodylotion, maar dan in mousse vorm, hoe leuk!? Het principe werkt hetzelfde als bij de bekende douche foams, je drukt op de knop en er komt een zachte dot mousse uit. Het verbaast me hoe weinig product je eigenlijk maar nodig hebt. Je bent gauw geneigd teveel te pakken, helemaal omdat de mousse zo lekker zacht aanvoelt.

De mousse smeert makkelijk en luchtig uit over je lichaam. Zoals ik al zei heb je weinig van dit product nodig en het trekt lekker snel in. Je blijft niet achter met een vettig laagje op de huid. Mijn huid voelt na gebruik gehydrateerd en ontzettend zacht aan.

Naast dat ze fijn in gebruik zijn en heerlijk aanvoelen op de huid, ruiken ze ook nog eens erg lekker. De body mousse is nu alleen nog verkrijgbaar in twee varianten (geuren), namelijk Morning kiss en Patchouli. Zelf denk ik dat hier gauw verandering in komt en dat Kneipp op korte termijn met nog een aantal geuren zal komen.

Morning kiss is een zachte, frisse geur van oranjebloesem, beetje sinaasappelachtig.

Patchouli is een zachte, maar wat warmere geur. Het beste te omschrijven als een licht kruidige geur.

Morning kiss vind ik echt een geur voor de zomer. Patchouli is meer iets voor als het weer wat kouder wordt. Toch is de patchouli mijn favoriet van deze twee.

De ingrediënten op de achterkant stellen ook niet teleur. Er zitten veel natuurlijke oliën in. Wel zit er heel minimaal wat parfum in, dit kan voor hele gevoelige huidjes een minpunt zijn.

Wat ik nog een pluspunt vindt van de body mousse; het bevat geen alcohol, conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën.

De Kneipp body mousse kost €9,99 en is onder andere te koop bij de Kruidvat & Etos.

7 gedachten over “Kneipp body mousse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *