Last minute naar Barcelona

arco de triunfoHet weer is ineens drastisch omgeslagen en ik vind het helemaal niks! Ik heb het continu koud en heb mijn sjaal en sloffen al tevoorschijn getoverd. Het liefst boek ik per direct een ticket naar het zonnige zuiden om daar de winter door te komen. Zoals een last minute naar Barcelona!

Een last minute stedentripje naar Barcelona lijkt me wel wat, daar alle bezienswaardigheden bezoeken en genieten van het weer. Bovendien is een last minute vaak een stuk voordeliger. Mocht je geen idee hebben wat er allemaal te bezichtigen is in Barcelona, lees dan zeker even verder. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden in Barcelona die je echt gezien moet hebben!

Sagrada Familia

Op nummer één natuurlijk de heilige kathedraal de Sagrada Familia, gemaakt door Gaudí. Sinds het begin van de bouw in 1882 is er bijna voortdurend aan de kathedraal gewerkt. Tot op de dag van vandaag is de kathedraal nog steeds niet af. De verwachting is dat het in 2026 helemaal af is, echter moeten de al voltooide delen alweer gerenoveerd worden.

la sagrada familia

Las Ramblas
Las Ramblas is de drukste straat in het centrum van Barcelona en zo’n 1200 meter lang. Je vind er onder andere de fontein Font les Canaletes, bloemenstallen, straatmuzikanten en levende standbeelden. Dit is dé plek voor het scoren van je souvenirs.

Park Güell
Park Güell is het bekende stadspark met de mozaïeken bankjes ontworpen door Gaudí. Het park is zo’n 15 hectare groot met dichte dennenbossen en palmbomen. Er worden een beperkt aantal bezoeker per uur toegelaten door middel van tickets.

park güell

Arc de Triomf
Voor iedereen die denkt dat je deze alleen tegen komt in Parijs heeft het mis! De Arc de Triomf (Arco de Triunfo) in Barcelona is een triomfboog gemaakt van rode bakstenen. De triomfboog is 30 meter hoog en in tegenstelling tot andere triomfbogen heeft deze geen militair oogpunt. In 1888 was het de hoofdingang van de wereldtentoonstelling.

Casa Milà & casa Batlló
Deze gebouwen (appartementen) zijn ontworpen door Gaudí. Casa Batlló was echter een gebouw wat er al stond en werd verbouwd door Gaudí. Casa Milà is uit natuursteen gehouwen gebouw zonder dragende muren.

casa milà

Basilica Santa María del Mar
De Santa María del Mar is een basiliek, in gotische stijl, in de wijk La Ribera in Barcelona. Voor degenen die hiervan houden, op Netflix vind je de serie La Catedral del Mar die gaat over de bouw van deze basiliek (aanrader!).

Heb jij ook niks met dit koude weer, wil je een keer wat anders of heb je misschien helemaal niks met kerst? Dan kan een stedentrip naar Barcelona een uitkomst zijn.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

4 gedachten over “Last minute naar Barcelona”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *