Lavera matterende balanscrème

Een tijd terug ben ik begonnen met het uitproberen van de Lavera matterende balanscrème voor de gemengde huid. Ik heb een vette T-zone (met name rondom de neus en bij mijn kin), dus als er iets is wat dat minder shiny kan maken, dan is dat mooi meegenomen!

De matterende balanscrème van Lavera bevat biologische groene thee en biologische calendula (bekent om haar genezende werking). De crème hydrateert de huid en vermindert de glans (de vette/shiny plekken in je gezicht). De gebalanceerde crème reguleert de vet huishouding van je huid en geeft het een gelijkmatige matte tint.

Er wordt als advies gegeven om de crème ‘s morgens en ‘s avonds op je gereinigde gezicht, hals en decolleté aan te brengen en met zacht ronddraaiende bewegingen in te masseren.

Zelf gebruik ik de crème alleen overdag en als basis onder mijn make-up. De crème is wat aan de dikke kant, het voelt als een combinatie tussen een crème en een zalf. De crème trekt goed in en laat geen vettig/plakkerig laagje achter, wat ik persoonlijk erg fijn vindt. De crème ruikt subtiel naar de groente thee die erin zit, ik vind het een lekkere geur en na het aanbrengen merk je hier niets meer van.

Ingrediënten: 

Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Alcohol*, Glycerin, Silica, Glyceryl Stearate Citrate, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Bambusa Arundinacea Stem Powder, Fragrance (Parfum)**, Calendula Officinalis Flower Extract*, Camellia Oleifera Leaf Extract*, Zingiber Officinalis (Ginger) Root Extract*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Sodium Lactate, Dehydroxanthan Gum, Xanthan Gum, Potassium Cetyl Phosphate, Orbignya Oleifera Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Alcohol**

* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

Ik gebruik de crème nu al dik een maand en ik heb het idee dat mijn huid een stuk rustiger geworden is dan voorheen. Het idee dat ik geen ‘rotzooi’, maar alleen biologische ingrediënten op mijn gezicht smeer, vind ik een fijn idee.

Daarnaast is de crème van Lavera vrij van; synthetische geur- en kleurstoffen, chemische uv-filters, conserveringsmiddelen, parabenen, siliconen, paraffine, synthetische hormoonveranderende stoffen, lactose, aluminiumzouten, microplastic, vegan en dierproefvrij.

De crème bevat 50 ml, kost €11,16 en is te koop bij Big Green Smile.

* Deze review/post bevat producten die door een merk/bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

7 gedachten over “Lavera matterende balanscrème”

  1. Ik ben hier echt heel benieuwd naar! Lavera is zo’n fijn merk. Ik hou erg van de geur van groene thee, samen met calendula lijkt me dat een goede combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *