LEGO World 2018

LEGO WorldAfgelopen donderdag was de opening van LEGO World 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het doel van dit evenement is om meer familiespeeltijd te creëren. Het evenement werd geopend door de Nederlandse LEGO prominent Victor Saeijs en bekende Youtuber Dylan Haegens.

De Nederlandse LEGO prominent Victor Saeijs, Youtuber Dylan Haegens en de finalisten van het NK LEGO bouwen van Intertoys kwamen met een treintje a

LEGO wil ouders en hun kinderen motiveren om meer samen te spelen. Het is voor gezinnen tegenwoordig niet makkelijk om speeltijd vrij te maken, terwijl uit recent onderzoek blijkt dat samen spelen ervoor zorgt dat gezinnen gelukkiger zijn. LEGO World speelt hierop in, als gezin kun je je hier de hele dag vermaken.

Bij de ingang kun je je kindjes voorzien van een geel bandje met naam/06-nummer erop, mocht je je kindje kwijt raken dan worden ze naar een centraal punt gebracht en wordt je gebeld.

Door heel LEGO World vind je dit soort area´s die afgezet zijn met hekken, elke area heeft zijn eigen kleur blokjes er liggen. Hier kun je mee bouwen of in de LEGO zwemmen.

Je vindt er een grote Intertoys ruimte waar je LEGO of DUPLO kunt kopen met 10% beurskorting.

Één hal is gevuld met LEGO fans, dit zijn mensen die prachtige bouwwerken hebben gemaakt (én zelf ontworpen!) en het op LEGO World tentoonstellen. Op bovenstaande foto zie je Chateau Noisy (Belgische Ardennen – helaas in 2017 gesloopt).

Ook staan er prachtige bouwwerken van LEGO architecture. Zo staat er bijvoorbeeld het vrijheidsbeeld, tower bridge, het opera gebouw van Sydney, etc.

LEGO Harry Potter & Fantastic Beasts.

Ook voor meiden is er genoeg te doen met LEGO Friends. Zo staat er een podium waar opgetreden wordt, je kunt er knutselen, meubels bouwen met LEGO Friends voor in het poppenhuis, cupcakes maken met LEGO of op de foto met een van je LEGO Friends.

Zwemmen in een LEGO zwembad. Daarnaast staan er een aantal springkussens, je kunt er racen, je eigen LEGO blokje ontwerpen, ‘botten graven’ bij LEGO Jurassic Park, de historie van LEGO bekijken, ninja moves leren bij LEGO Ninjago of een spelletje spelen bij LEGO Star Wars.

Ook is er voldoende horeca gelegenheid waar je je eigen eten kunt nuttigen of iets lekkers kunt halen, zoals koffie, fristi, een broodje, wafel, poffertjes of een Ola Swirl.

Allerlei leuke bouwwedstrijden. Ook kun je meebouwen aan het langste LEGO treinspoor (4 km).

Op een grote LEGO landkaart van Nederland kun je je eigen bouwwerkje plaatsen op de plek waar je woont.

Hier stonden vooral een hoop mannen omheen, de Bugatti Chiron op ware grootte én bestuurbaar! Gemaakt van LEGO Technics stenen.

Overal vind je heel veel LEGO om zelf mee te bouwen, super leuk! Wessel en ik hebben ons ook even uitgeleefd met alle LEGO en zijn ook aan het bouwen geslagen.

LEGO World is echt een aanrader voor jong én oud! Wessel en ik zijn er afgelopen donderdag geweest en hebben ons erg goed vermaakt. LEGO World 2018 is nog t/m 24 oktober te bezoeken en echt de moeite waard! Wij gaan straks meteen even de LEGO van zolder halen. Tickets kosten €25,00 aan de deur en online €19,50 per persoon (kinderen t/m 2 jaar gratis).

Ga jij nog naar LEGO World 2018?

4 gedachten over “LEGO World 2018”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *