Long lasting lipsticks Essence – Black gossip, trés chic & velvet matt

Ze stonden al een hele tijd in de make-up kast te wachten op hun beurt om getest te worden. De long lasting lipsticks van Essence. Eindelijk vond ik ergens de tijd (én zin) om ze te onderwerpen aan een uitgebreide swatch sessie.

Of je het nou leuk vindt of niet, langzaamaan gaan we weer richting de herfst toe. Bovenstaande drie kleuren lipstick vind ik zelf dan ook erg geschikt voor de herfst.

De lipsticks kosten per stuk €2,39, wat op zich een prima prijs is voor een lipstick.

De lipsticks zijn goed gepigmenteerd, maar niet volledig dekkend na één keer swatchen. Met name bij black gossip is het echt nodig om 2/3 keer eroverheen te gaan om hem volledig dekkend te krijgen.

De kleuren vind ik erg mooi, ik ben erg benieuwd hoe de zwarte lipstick, black gossip, uitpakt op mijn lippen en hoe het me staat.

Velvet matt 24 (helemaal rechts op de foto) is een felle paarse kleur met een matte finish (lijkt soms wat glossy, maar dit komt door de flits op mijn camera).

Black gossip

Essence black gossip

Black gossip knalt van mijn lippen af! Het is echt een ‘kleur’ waar je niet omheen kunt. Net als bij het swatchen is het ook op de lippen nodig om een paar keer eroverheen te gaan om hem goed dekkend te krijgen. Met zo’n kleur is het extra belangrijk om heel precies te werk te gaan, want elk foutje zie je. Zo hadden de randen/lijnen van mijn lippen wat strakker/dekkender gekund.

Het is niet bepaald een alledaagse kleur, maar je kunt er wel wat meer mee dan alleen zwart op je lippen. Door hem bijvoorbeeld alleen aan te brengen in je mondhoeken en er vervolgens een andere kleur lipstick bij te doen creëer je een ombre effect op je lippen. En met wat rood eroverheen creëer je een prachtige, dieprode donkere kleur.

Een lunch overleeft ‘ie wel, maar langzaamaan vervaagt de kleur her en der. Wil je dus je knalkleur de hele dag behouden, dan is bijwerken noodzakelijk!

Ik voel me ontzettend bad ass en zelfs een tikkeltje mysterieus met deze kleur.

Essence black gossip long lasting lipstick

Trés chic

Trés chic is denk ik het beste te omschrijven als een donkerrode lipstick met een bruine ondertoon. Ik vind het een erg mooie kleur, maar mijn gezicht wordt er wel bleker door, een beetje blush tijdens het dragen van deze lipstick kan geen kwaad.

Ook hier geldt dat je hem na een tijdje moet bijwerken om je intense kleur te behouden.

Velvet matt 24

Velvet matt 24 is een felle paarse kleur lipstick met een matte finish. Ik vind de matte finish erg mooi en hij blijft ook langer zitten dan de andere twee lipsticks met glossy finish.

Ik weet nog niet zo goed wat ik van de kleur vindt. De kleur op zich vind ik erg mooi, maar ik vind hem niet bij mijn gezicht/huid passen.

Welke kleur long lasting lipstick vindt jij het mooist?

14 gedachten aan “Long lasting lipsticks Essence – Black gossip, trés chic & velvet matt”

  1. Oee ik heb al helemaal zin in de herfst. Zwarte lipstick vind ik echt gaaf, inderdaad met een ombre effect of in combinatie met rood zoals je al vermeldde. Velvet matt 24 staat je ook echt heel mooi, ik ben zelf enorm dol op deze budget lipsticks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.