L’Oréal Botanicals Fresh Care Strength Source haarverzorging

BotanicalsDe Botanicals Fresh Care strength source haarverzorgingslijn van L’Oréal Paris gebruik ik inmiddels al een jaar (I kid you not!) en tot mijn verbazing had ik er nog nooit iets over geschreven op mijn blog, daar moest maar eens verandering in komen, want het zijn erg fijne producten.

De Botanicals Fresh Care van L’Oréal Paris is verkrijgbaar in 4 verschillende haarverzorgingslijnen; Rich Infusion (oranje) voor droog haar, Strength Source (groen) voor kwetsbaar haar, Radiance Remedy (roze) voor gekleurd/dof haar & Smooth Ritual (paars) voor pluizig haar.

Vandaag ga ik je meer vertellen over de Strength Source haarverzorgingslijn voor kwetsbaar haar, meer informatie over de andere lijnen vind je hier.

Volledige verzorgingslijn met koriander voor kwetsbaar haar. Versterkt zelfs de meest tere haarvezels waardoor het haar minder snel afbreekt. De lijn bestaat uit: Shampoo, Conditioning Balm, Haarmasker en Strength Potion.

Koriander is een van de meest krachtige botanische ingrediënten ter wereld. Werkt versterkend, is 100% biologisch afbreekbaar en rijk aan omega-6.

Shampoo

De shampoo zit in een grote flacon met pompje. De Strength Source shampoo bevat korianderzaad olie, soja en kokos olie. Dit zorgt ervoor dat je haren weer fris en sterker worden.

Ik heb (half)lang haar, 3 pompjes uit de flacon zijn dan ook meer dan voldoende om mijn haren mee te wassen.

De shampoo heeft een frisse, kruidachtige geur. De geur opent met koriander, gevolgd door noten van peper en eucalyptus. In het begin moest ik wel even wennen aan de geur, want mijn vorige shampoo had een veel zoetere geur.

De shampoo bevat 400 ml – €9,99.

Conditioning balm

Van de conditioning balm gebruik ik altijd een klein dotje wat ik door de onderste helft (dus niet bij de haar aanzet) van mijn haren heen kam met mijn vingers. Dit laat ik dan 2 minuten inwerken, daarna spoel ik mijn haren goed uit en voelen ze na het douchen zacht en dikker/voller aan, ook kom ik er makkelijk met de borstel doorheen.

De conditioning balm is voorzien van dezelfde frisse geur en bevat 200 ml – €8,99.

Haarmasker

Het haarmasker gebruik ik meestal één keer in de week. Hiervan pak ik een klein beetje wat ik verdeel door mijn haarpunten (soms als extraatje over de gehele lengte van mijn haar) en laat dit 3 minuten inwerken. Daarna het haarmasker goed uitspoelen en je haren kunnen er weer even tegen!

Ook het haarmasker heeft de frisse geur van koriander en bevat 200 ml – €9,99.

Strength potion

De strength potion is een leave-in product (niet uitspoelen dus) voor na het douchen. In de dop zit een pipet verwerkt, hiermee trek je de strength potion op en kun je het heel makkelijk aanbrengen op de lengtes en de punten van je haar. Het product kan zowel op droog als op nat haar worden gebruikt en maakt de haren niet vet.

Het is een fijne toevoeging aan de haarverzorgingslijn, maar ik pak hem er te weinig bij en dat terwijl het eigenlijk een heel fijn product is.

Door het pipet vind ik de strength potion ogen als een erg luxe product.

De strength potion bevat 125 ml – €9,99.

Swatches

V.l.n.r.: Shampoo, conditioning balm, haarmasker & strength potion.

De Strength Source producten zijn vrij van siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen.

Ik ben erg blij met de Strength Source haarverzorgingslijn van L’Oréal Paris. Producten zijn fijn in gebruik, geven geen irritatie aan de hoofdhuid, mijn haren voelen dikker/voller aan en ik heb minder gespleten haarpunten dan voorheen.

Ik was mijn haren om de 1 á 2 dagen, hierbij gebruik ik altijd de shampoo en de conditioning balm. Het haarmasker gebruik ik een keer in de week als extraatje, het leave-in serum gebruik ik te weinig, maar is wel een fijne toevoeging aan de lijn.

Botanicals

3 gedachten aan “L’Oréal Botanicals Fresh Care Strength Source haarverzorging”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *