Make-up brush cleaning mat – Action

Ik kom niet zo vaak bij de Action en koop er ook vrijwel geen beauty gerelateerde producten, maar deze make-up brush cleaning mat maakte me nieuwsgierig. Een handige tool om je make-up kwasten makkelijker schoon te maken, iets wat velen van ons ongetwijfeld te weinig doen, ik ben er ook schuldig aan.

Het make-up kwasten reinigingsmatje is verkrijgbaar in het roze en in het grijs. Hij bevat een vakje om je kwasten in te zetten om te drogen. De achterkant kun je bevestigen in de wasbak met zuignappen, zodat hij niet wegschuift tijdens het reinigen van je make-up kwasten.

Het kwasten reinigingsmatje bevat verschillende vormen en grootten ribbels, zodat je hierop je vuile make-up kwasten goed schoon kunt maken.

Voorheen deed ik dit met de brushegg van Boozyshop. Het principe is hetzelfde, alleen houdt je de brushegg in je hand. Ik heb het idee dat het schoonmaken van mijn make-up kwasten met dit reinigingsmatje een stuk sneller ging dan normaal.

Zelf gebruik ik hiervoor lauwwarm water en milde babyshampoo. Meestal die van Zwitsal, dan ruiken de kwasten naderhand ook nog eens lekker.

Ik maak eerst de make-up kwast nat met lauwwarm water, vervolgens doe ik een druppel milde babyshampoo op het reinigingsmatje en met ronddraaiende bewegingen haal ik mijn make-up kwasten over het matje heen. Afspoelen doe ik op dezelfde manier, onder lauwwarm water en met ronddraaiende bewegingen over het matje heen.

Sommige kwasten zullen een paar keer moeten voordat ze volledig schoon zijn, bijvoorbeeld je foundation of bronzer kwast.

Met de zuignapjes kun je het reinigingsmatje naderhand ook aan de wasbak hangen. Er zit een bakje aan, waarin je je make-up kwasten kun zetten om te drogen.

Zelf ben ik hier geen voorstander van, omdat ik mijn kwasten liever liggend laat drogen. Door je make-up kwasten rechtop te laten drogen, loop je het risico dat er water naar beneden loopt. Zo gaat de lijm los zitten. Ofwel je kwast laat los.

Het make-up kwasten reinigingsmatje kost €1,49 en is te koop bij de Action.

24 gedachten aan “Make-up brush cleaning mat – Action”

 1. Ik gebruik nooit een mate of wat anders, ik leg ze ook altijd te drogen. Ik was heel benieuwd naar jouw review hierover en deel je mening dat liggend drogen beter is. Ik vind het wel een heel grappig matje en zal leuks taan in de badkamer, maar ik hou het maar bij mijn oude gewoonte.

  1. Voor het drogen van de kwasten is hij niet ideaal, maar voor het schoonmaken ervan is zo’n matje erg fijn in gebruik. Ik krijg mijn kwasten hier veel schoner mee dan wanneer ik geen matje of iets dergelijks zou gebruiken.

 2. Ik gebruik nooit een mate of wat anders, ik leg ze ook altijd te drogen. Ik was heel benieuwd naar jouw review hierover en deel je mening dat liggend drogen beter is. Ik vind het wel een heel grappig matje en zal leuks taan in de badkamer, maar ik hou het maar bij mijn oude gewoonte.

  1. Voor het drogen van de kwasten is hij niet ideaal, maar voor het schoonmaken ervan is zo’n matje erg fijn in gebruik. Ik krijg mijn kwasten hier veel schoner mee dan wanneer ik geen matje of iets dergelijks zou gebruiken.

 3. ik doe het altijd in een kommetje met ook iets van een rubber ding erin wat hierop lijkt en inderdaad liever je kwasten liggend laten drogen, vind ik ook fijner

 4. ik doe het altijd in een kommetje met ook iets van een rubber ding erin wat hierop lijkt en inderdaad liever je kwasten liggend laten drogen, vind ik ook fijner

 5. Goh, ik gebruik geen kwasten.
  Ik heb in augustus een make up workshop gevolgd en die persoon zei dat je met je vingers doorgaans beter kan werken (maar ook dat je moest doen wat goed voelt voor jou uiteraard). Ik kwam wel tot de ontdekking dat vingers inderdaad beter werken voor mij, dat is pas goedkoop! Maar het is zeker handig als je wel gebruikt, denk ik. 😉

  1. ‘Vroeger’ deed ik mijn make-up ook aanbrengen met mijn vingers, maar ik vind het aanbrengen met kwasten toch fijner en ik krijg het er egaler/mooier op. Als je met je vingers in je gezicht werkt moet je er altijd voor zorgen dat je ze van tevoren goed wast.

 6. Goh, ik gebruik geen kwasten.
  Ik heb in augustus een make up workshop gevolgd en die persoon zei dat je met je vingers doorgaans beter kan werken (maar ook dat je moest doen wat goed voelt voor jou uiteraard). Ik kwam wel tot de ontdekking dat vingers inderdaad beter werken voor mij, dat is pas goedkoop! Maar het is zeker handig als je wel gebruikt, denk ik. 😉

  1. ‘Vroeger’ deed ik mijn make-up ook aanbrengen met mijn vingers, maar ik vind het aanbrengen met kwasten toch fijner en ik krijg het er egaler/mooier op. Als je met je vingers in je gezicht werkt moet je er altijd voor zorgen dat je ze van tevoren goed wast.

 7. haha ik had hier nog nooit van gehoord . En sterker nog, zelfs nooit echt bij nagedacht dat borstels en kwastjes ook schoongemaakt moeten worden. Weer wat geleerd hihi.

  1. Vooral kwasten die je in je gezicht gebruikt bevatten een hoop bacteriën. Je moet ze eigenlijk wekelijks/1 x in de 2 weken wassen. Afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt natuurlijk.

  1. Het ‘bakje’ om je kwasten in te laten drogen niet, maar het reinigingsmatje zelf is wel echt een toevoeging. Op deze manier krijg je je kwasten veel beter gereinigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.