Maybelline vivid matte liquid

Matte lipstick is nog steeds erg populair. Maybelline doet daar een schepje bovenop en komt met vloeibare, matte lipsticks. Ze zijn al sinds juni dit jaar op de markt & vandaag laat ik 3 verschillende kleuren aan jullie zien van de vivid matte liquid lipsticks.


De verpakking is strak en clean. De vivid matte lipsticks zitten in een doorzichtige, vierkante huls en zijn voorzien van een mat zwarte dop. Ik ben zelf altijd een groot fan van doorzichtige hulzen, zo kun je namelijk meteen zien om welke kleur het gaat.

Ik ben voor 3 verschillende kleuren gegaan, namelijk #50 nude thrill, #05 nude flush & #45 possessed plum.

De lipstick is voorzien van een spons applicator waarmee je heel precies te werk kunt gaan en er zit voldoende product op je applicator. Wat ik ook erg fijn vind is dat de lipstick geen strepen trekt bij het aanbrengen.

Nude thrill, Nude flush & Possessed plum.

Op de swatches op mijn hand lijken de vivid matte liquid lipsticks erg glossy. Vervolgens ben ik gaan swatchen op mijn lippen, hieronder zie je nude flush, ook op de lippen blijft de lipstick vrij glossy. Ik besloot het wat tijd te geven, maar na een aantal minuten was het nog steeds niet zo mat als gehoopt. De lipstick blijft glanzen en lijkt eerder op een goed gepigmenteerde lipgloss. Daarna besloot ik de lipstick ‘af te happen’ in een tissue, hierdoor krijg je een wat matter effect.

Links nude flush afgehapt in tissue & rechts nude flush gewoon aangebracht.

Hieronder de swatches met op de bovenste foto de vivid matte liquid lipstick zo aangebracht en de foto eronder de lipstick afgehapt in een tissue.

Nude thrill neigt in de flacon wat meer naar bruin, maar op de lippen zou ik hem omschrijven als een beige/nude tint.

Nude flush lijkt in de flacon oudroze, maar is in werkelijkheid een zachtroze kleur.

Possessed plum is een mooie, berry kleurige lipstick en een prachtige kleur voor de herfst/winter.

Ondanks dat de lipsticks niet mat opdrogen, zijn ze alle drie prachtig van kleur en intens gepigmenteerd. Mijn favoriet van deze 3 is nude flush, het is een kleur die eigenlijk altijd wel kan. In totaal zijn er 10 kleuren verkrijgbaar, ook kun je ze met elkaar combineren voor een ombre effect.

De lipsticks voelen fijn aan op de lippen/drogen niet uit. De lipsticks hebben een subtiele geur, ik kan niet zo goed plaatsen waar ze precies naar ruiken. Ze accentueren geen velletjes, wel geven ze af op je glas als je drinkt bijvoorbeeld. Zo’n 4 uur blijven ze wel goed zitten, ondanks het afgeven, daarna moet je hem even bijwerken.

Vivid matte liquid lipstick 8 ml – €6,99

12 gedachten aan “Maybelline vivid matte liquid”

  1. Ik vind het wel grappig dat ze Vivid Matte heten maar helemaal niet zo matte zijn. De kleuren zijn wel echt heel erg mooi, vooral Nude Flush, zoals jij ook al zei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.