Op zoek naar een nieuwe telefoon

Inmiddels heb ik mijn huidige telefoon al weer een tijdje in mijn bezit, mijn huidige abonnement loopt op zijn einde en stiekem begin ik uitgekeken te raken op mijn telefoon. De zoektocht naar een nieuwe telefoon begint..

Ik ga vrijwel altijd voor een abonnement waar meteen een telefoon bij zit. Een keer ben ik gegaan voor een sim only abonnement. Hier was ik wel een stuk goedkoper mee uit, maar ik was eigenlijk al uitgekeken op de telefoon die ik toen had. Achteraf gezien had ik beter voor een abonnement kunnen kiezen.

Vaak kun je een x aantal maanden voor het einde van je abonnement al over gaan op een nieuw toestel & eigenlijk heb ik dit tot nu toe ook altijd al gedaan, omdat ik dan al was uitgekeken op de telefoon die ik op dat moment had.

Momenteel gebruik ik de iPhone SE, daarvoor heb ik onder andere Samsung en Huawei gehad. Sinds het hebben van een iPhone ben ik verkocht aan de Apple iPhone toestellen, dus wordt mijn nieuwe toestel in ieder geval een iPhone. Wordt het een iPhone 7, iPhone 8 of ga ik voor Apple’s nieuwste uitvoering de iPhone X?

De iPhone SE is inmiddels al een wat ouder toestel, daarbij is hij ook vrij compact. Wel ben ik er altijd erg zuinig op geweest, dankzij het consequent gebruiken van telefoonhoesjes. Ik doe, mede door mijn blog, heel veel met mijn telefoon: social media checken, e-mail bijhouden, notities noteren & vooral heel veel foto’s maken. Hierdoor zou ik toch graag een groter en nieuwer toestel willen. Voor betere foto kwaliteit en zodat ik minder hoef te priegelen op een klein scherm.

Zelf twijfel ik nog heel erg tussen de iPhone 8 en de iPhone X. Op het moment neig ik vooral naar de Iphone 8. Omdat deze naast 64 GB ook een versie heeft met een opslagruimte van 256 GB. Volgens mij heeft de iPhone X dit niet en aangezien ik heel veel foto’s maak.. En er zit natuurlijk ook wel een prijsverschil tussen deze twee telefoons.

Welk van deze twee raad jij mij aan; de iPhone 8 of de iPhone X?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

24 gedachten aan “Op zoek naar een nieuwe telefoon”

 1. Ik vond het leuk om te lezen dat je uitgekeken raakt op je telefoon. Ik ben juist wat huiverig om een nieuwe te nemen omdat ik daar dan weer helemaal aan moet wennen. Voor mij is ergens op uitgekeken zijn juist positief : )

  1. Leuk om te zien dat anderen mensen ergens op uitgekeken raken ook als iets positiefs zien, meestal valt het wennen wel mee zolang je bij hetzelfde merk blijft heb ik ondervonden.

 2. Doe de Iphone 8. Ik hoUd van veel opslag en dat ik zo handig. Mijn persoonlijke ervaring met Iphones is dat ze gaaf zijn. Ik vind Samsung wat minder. Nu zit ik er 2 jaar aan vast. Ik heb een miskoop gedaan.

 3. Zelf heb ik geen apple, maar in mijn omgeving zijn vrij veel mensen met een telefoon van het merk apple. Als het voor de opslagruimte gaat, zou ik zeker de iPhone 8 nemen. Het is altijd zo onaangenaam om geen foto’s te mogen nemen door de opslagruitme. Daartegen heeft de iPhone X wel alle nieuwe technologieën.

  Mijn persoonlijke keuze gaat toch naar de 8, voor het grote scherm en de grotere opslagruimte.

 4. Ik weet bijna zeker dat ik hierop heb gereageerd maar ik zie mijn reactie niet staan? Ik heb namelijk ook een 5S gehad en door waterschade (don’t ask) moest ik onverhoopt kiezen voor een andere iPhone (want die wilde ik graag). Ondanks de rib uit mijn lijf heb ik gekozen voor de 7 (mooiere camera en ook omdat hij redelijk waterbestendig lijkt te zijn).

 5. Ik heb geen enkele ervaring met een Iphone dus kan je helaas geen advies geven. Zelf ga ik altijd voor een betaalbaar los toestel omdat ik niet aan een abonnement wil vastzitten maar dan moet je inderdaad wel heel goed weten wat voor toestel je wilt. Het blijft lastig om uit zoveel aanbod iets te kiezen. Succes met je keuze!

 6. Op moment heb ik ook een Iphone SE, de Iphones die volgen, vind ik persoonlijk te groot… mijn volgende telefoon wordt dus ook een lastige keuze, want ik wil niks anders meer dan Iphone!

 7. Mijn favoriete telefoon is de goedkoopste. Al dat gedoe..nergens voor nodig. En die telefoon moet lang mee gaan, anders moet ik weer aanleren hoe deze telefoon moet bedienen. Natuurlijk neem ik een sim-only abonnement. Zodra ik ergens lees dat ik het toetsel “gratis” bij een abo krijg, rol ik over de grond van het lachen… Ik heb dus een telefoon van 70 euro en een simonly abonnnement van 17 euro per maand: Onbeperkt bellen, 4 G data….

 8. Ik heb de iPhone 7 plus en die is ook perfect. Veel opslag en als je veel foto’s maakt dan is die extra camera echt wel een aanrader om super mooie foto’s te maken.

 9. Ik heb ook jarenlang Apple gehad en was ook helemaal fan. De laatste jaren nam ik geen abonnement meer maar een sim-only, en dan wordt een iphone toch echt te duur om een los toestel te kopen. Nu dus overgestapt op Android en aan de LG. Wel even wennen, maar liever dit dan een duur abonnement of een dure telefoon kopen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.