Phytosun verstuiver Pietra

verstuiverEen verstuiver is een simpele en effectieve manier om een heerlijke geur aan je huis te geven. Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit, waardoor het prima bij elk interieur past. 

De Pietra verstuiver van Phytosun is van kunststof met houten pootjes en is voorzien van een marmerlook. De verstuiver wordt geleverd in een kartonnen doos met instructieboekje en stroomkabel.

Naast het verstuiven van geur is het tevens een prima luchtbevochtiger.

Hoe werkt een verstuiver?

Het water in de verstuiver wordt door middel van hoge frequente trillingen omgezet in stoom. Hierdoor ontstaat een koude verneveling. Door deze manier blijven de moleculen van de etherische/essentiële olie in tact en heeft de verstuiver ook een therapeutische werking.

Gebruik

Je kunt de verstuiver gebruiken om een warme en comfortabele omgeving te creëren met geuren zoals lavendel en vanille. Je kunt er ook de lucht mee reinigen en de energie verhogen met geuren zoals citroen en eucalyptus.

Daarnaast zijn bepaalde etherische oliën ook zeer geschikt om de lucht mee te desinfecteren bij ziektes en om symptomen van verkoudheid/griep te verminderen.

Zo heeft elke geur essentiële olie zijn eigen werking bij bepaalde klachten. Wij hebben nu de essentiële olie ‘complex slaap’ die bijdraagt aan een goede nachtrust.

Je opent de verstuiver door het buitenste en binnenste deksel te verwijderen. Vervolgens giet je mineraal water (fles- of kraanwater) in het reservoir, zonder het maximumniveau van 200 ml te overschrijden. Daarna voeg je 3 tot 10 druppels essentiële olie toe (in het instructie boekje vind je de exacte dosering per leeftijd, verneveling en hoe vaak per dag) en plaats je beide deksels weer terug op zijn plaats.

Sluit de stekker van de adapter aan, zorg dat de verstuiver op een plat en stabiel oppervlak staat, verwijderd van de rand.

Functies

Op de voorkant zitten twee knopjes voor het bedienen van de verlichting en de vernevelingsfunctie.

Vernevelingsfunctie:
– 1 x drukken = continue verneveling
– 2 x drukken = gedurende 1 uur verneveling en wordt daarna automatisch uitgeschakeld
– 3 x drukken = cyclische verneveling starten (30 sec aan/30 sec uit) gedurende 2 uur en wordt daarna automatisch uitgeschakeld
– 4 x drukken = verstuiver volledig uitschakelen

Verlichtingsfunctie:
– 1 x drukken = sfeerverlichting inschakelen (7 kleuren die elkaar afwisselen)
– 2 x drukken = vastzetten op één kleur
– 3 x drukken = verlichting uitschakelen

Als het waterniveau in de verstuiver onvoldoende is, wordt de verstuiver automatisch uitgeschakeld. De verstuiver is ook enkel als sfeerverlichting te gebruiken, zonder dat de vernevelingsfunctie daarbij aan hoeft te staan.

phytosun

Wat vind ik ervan?

Ik ben erg tevreden met de verstuiver. Hij verdeelt de geur van de essentiële olie subtiel en gelijkmatig door de ruimte waar de verstuiver aan staat. Inmiddels staat de verstuiver hier standaard elke avond aan. Binnenkort wil ik meer verschillende geuren essentiële olie erbij halen.

De Phytosun verstuiver Pietra kost €59,99.

Gebruik jij een verstuiver in huis?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

16 gedachten aan “Phytosun verstuiver Pietra”

  1. Ziet er qua design mooi uit, maar dat er een stekker aan zit vind ik wel een min. Dat beperkt wel aantal plekken waar je zo’n ding neer kunt zetten.

  2. Ziet er qua design mooi uit, maar dat er een stekker aan zit vind ik wel een min. Dat beperkt wel aantal plekken waar je zo’n ding neer kunt zetten.

  3. Wat een leuk en handig ding, qua design vind ik hem ook een stuk mooier dan veel andere diffusers. Ik moet alleen eerst van mezelf al m’n waxmelts op maken, haha!

  4. Ik ben al langer op zoek naar een betaalbare verstuiver, diegenen die ik gezien heb waren me net allemaal even te duur. Of goedkoop maar lelijk.
    Is is mooi en betaalbaar.

  5. De goeie etherische oliën hebben een stevige prijs. Voor zuivere Rozenolie b.v. betaal je nogal wat. Waarom? Omdat het percentage etherische olie in dat kleine rozenblaadje een uur voor zonsopgang het hoogst is, en bij zonsopgang al weer heel rap terug loopt in de plant. Voor 1 liter Rozenolie heb je 1 ton (gewicht) aan Rozenblaadjes nodig.. Dat soort van zaken beïnvloeden de prijs nogal. En als je dat dan ook nog betrekt van een biologisch geteelde oorsprong, waarbij de plant dus geen geweld wordt aangedaan qua groei je geen of nauwelijks residuen zult vinden van bestrijdingsmiddelen, kortom de plant mag gewoon plant zijn, om het daarna in een plastic verstuiver te gooien,…. tja….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.