PS4 PlayLink – Knowledge is power

Op zoek naar een leuk spel om te doen met je vrienden en ben je in het bezit van de Playstation 4? Dan is Knowledge is power een leuk spel om te doen. Wessel en ik hebben het spel inmiddels bijna een jaar en vinden het een aanrader!

Wat is PlayLink?

PlayLink is de nieuwste interactieve ervaring voor de Playstation 4. Via de Playstation start je een PlayLink spel, waarbij vervolgens alle spelers met de telefoon of tablet koppelen aan het spel. Je telefoon of tablet wordt dus de controller.

Knowledge is power

Het spel Knowledge is power zit in een bundel met 3 andere games, daarover een andere keer meer, maar ook die spellen zijn erg leuk kan ik alvast verklappen! Knowledge is power is het beste te omschrijven als een soort Triviant, waarin je je kennis test in de quiz-game.

Je kunt kiezen uit 8 personages, waarbij je voordat je start met het spel, een selfie maakt van jezelf en een naam kiest. Vervolgens betreed je de piramide van kennis. In deze race neem je het op tegen je vrienden (2-6 spelers) en moet je zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden, de snelheid waarmee je dit doet telt ook mee!

Elke ronde krijg je vier deuren te zien met daarboven een categorie, iedereen kiest een categorie naar keuze. De deur waar het meest voor gekozen wordt, wordt de categorie die gespeeld wordt. Als iedereen bij een andere deur staat wordt er willekeurig gekozen door het spel en het gehele spel kun je één keer een troef spelen. Als je perse wilt dat jouw deur/categorie gekozen wordt.

Tussendoor krijg je nog 2 andere rondes, het schuifspel en koppelspel. Bij het schuifspel krijg je 2 categorieën en daarbij allerlei antwoorden. Jij moet in een bepaalde tijd zoveel mogelijk de goede kant op slepen. Bij het koppelspel krijg je allemaal halve munten met woorden erop die bij elkaar horen. Hierbij moet je de juiste koppelen met elkaar.

Powerplay

Je kunt kiezen uit 8 verschillende komische figuurtjes, zoals de cowgirl, de barones, de hotdogverkoper of de bergbeklimmer. Iedere ronde kun je een powerplay spelen. Hiermee kun je je tegenstanders dwarsbomen met ijs, smurrie, bommetjes, knabbeltjes of dubbele dosis. Hierdoor verliezen je tegenstanders tijd. Bij smurrie moet je bijvoorbeeld eerst je scherm schoonvegen voordat je de antwoorden kunt zien. Bij knabbeltjes zijn er een aantal letter opgegeten. Soms kun je een puntenfeestje spelen, als je de vraag dan goed beantwoord, krijg je dubbele punten.

De finale is een piramide, waarbij je elke keer een aantal treden omhoog gaat. Degene die als eerste boven is, wint het spel. Hoe hogere punten je hebt, hoe hoger je mag beginnen op de piramide.

Het spel kan overigens ook gewoon in het Nederlands gespeeld worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het spel zit in een verzamelbox met 3 andere games, Knowledge is power is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €35,99.

Wat vindt jij het leukste gezelschapsspel?

* Afbeeldingen zijn afkomstig van: Playstation.com.

14 gedachten aan “PS4 PlayLink – Knowledge is power”

  1. Ik heb dit spel nu ook maar hoe kan ik dit spel in het Nederlands spelen? Als ik mijn PlayStation taal aanpas in het Nederlands, dan nog is het spel in het Engels.

    1. Ik durf het je niet te zeggen. Via het spel zelf bij de instellingen? Bij ons stond ‘ie al standaard in het Nederlands ingesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.