Revolution matte base pore blurring full coverage foundation

revolution matte baseBij de Kruidvat kwam ik deze matte base pore blurring full coverage foundation tegen van Revolution. Zelf heb ik last van een vette t-zone en dat wordt in combinatie met foundation niet altijd even mooi. Ik was dan ook erg benieuwd naar de matte base foundation van Revolution.

Revolution matte base foundation

De matte base foundation zit in een beige tube met zwarte dop en rosé gouden accenten. Ook staat er een vierkant voorop met daarin de kleur van de foundation en de naam van de kleur. Op de achterkant vind je de ingrediëntenlijst.

De foundation is speciaal voor het creëren van een mooie egale look met een matte finish. Een uitkomst voor iedereen met een vette of onzuivere huid en wanneer je fan bent van een matte finish.

Revolution matte base foundation

In totaal zijn er 22 verschillende kleuren verkrijgbaar van de matte base pore blurring full coverage foundation. Alle kleuren met ondertoon vind je op Boozyshop. Zelf heb ik kleur F2 Lichte huidtint, neutrale ondertoon.

Revolution matte base foundation

Ingrediënten

Aqua/water/eau, Dimethicone, Isododecane, Glycerin, Peg-10 Dimethicone, Nylon-12, Hdi/trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Polymethyl Methacrylate, Dimethicone, Phenoxyethanol, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone/peg-10/15 Crosspolymer, Trimethoxycaprylylsilane, Benzoic Acid, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Disodium Edta, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Talc, Dehydroacetic Acid, Triethoxycaprylylsilane, Aluminum Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Silica, Tocopherol, [+/- Titanium Dioxide (Ci 77891), Iron Oxides (Ci 77491, 77492, 77499)].

Revolution matte base foundation

Deze foundation brengt makkelijk aan en is goed te blenden. Het product is goed te doseren door de kleine opening. Er zit 28 ml in een tube, dit lijkt weinig, maar is een redelijk normale hoeveelheid voor foundation.

De foundation voelt heel licht en zacht aan op de huid, je merkt nauwelijks dat je foundation op hebt.

Revolution matte base foundationLinks zonder make-up | midden met alleen de foundation | rechts met concealer, compact powder, bronzer, highlighter, etc.

matte base foundation

Essence Pink Glitter Show oogschaduw palette.

Wat vind ik ervan?

Qua kleur had ik de foundation naar mijn idee nog in een tintje donkerder moeten hebben. De foundation is speciaal voor de vette en onzuivere huid en zorgt voor een matte finish. Zelf heb ik een vette t-zone, maar mijn wangen en voorhoofd zijn vrij droog. Hierdoor vond ik de foundation op mijn wangen en voorhoofd minder mooi dekken.

Op mijn wat vettere t-zone (kin en rondom neus) ben ik erg tevreden met de matte base foundation. Hij dekt vrij goed mijn onzuiverheden en krijgt niet zo’n shiny/vette waas na een tijdje. Ik heb hem getest in de winter, dus geen idee of dit in de zomer met een hittegolf nog steeds het geval is.

De matte base foundation blijft gedurende de dag goed op zijn plek zitten en zorgt voor een egale look. Zelf gebruik ik hem het liefst in combinatie met mijn Max Factor touchproof foundation. Deze gebruik ik op mijn wangen, voorhoofd en hals. De matte base foundation van Revolution gebruik ik dan alleen op mijn t-zone (kin en rondom neus).

Revolution matte base foundation

De foundation is onder andere te koop bij Kruidvat & Etos voor €5,99.

31 gedachten aan “Revolution matte base pore blurring full coverage foundation”

 1. Wauw, nou ken ik best veel woorden, maar in de eerste alinea staat een hele mondvol waar ik nog nooit van gehoord heb. Haha.. ik gebruik slechts mascara. En dat nog niet altijd, want vergeet het soms gewoon. Mooi dat je 3 foto’s laten zien wat het verschil is en hoe je te werk gaat. Weer wat geleerd. (maar nog steeds te lui om het zelf te proberen 😉 )

 2. Wauw, nou ken ik best veel woorden, maar in de eerste alinea staat een hele mondvol waar ik nog nooit van gehoord heb. Haha.. ik gebruik slechts mascara. En dat nog niet altijd, want vergeet het soms gewoon. Mooi dat je 3 foto’s laten zien wat het verschil is en hoe je te werk gaat. Weer wat geleerd. (maar nog steeds te lui om het zelf te proberen 😉 )

 3. ik gebruik zelf geen foundation maar mijn meiden wel en voorheen zouden ze deze ook geprobeerd hebben maar ze zijn nu fan van Dior en charlotte tilbury hihih. wel een leuke review!

 4. Duidelijke review en wat handig met de voor en na foto’s. Ik ben zeer onhandig als het op make up aankomt. Oogpotlood en mascara, dat is het wel. Maar ziet er super uit. Kan ik nog wat van leren.

 5. Duidelijke review en wat handig met de voor en na foto’s. Ik ben zeer onhandig als het op make up aankomt. Oogpotlood en mascara, dat is het wel. Maar ziet er super uit. Kan ik nog wat van leren.

 6. Ik gebruik zelden jou foundation, alleen bij een optreden met de band 😉
  Die wat ik heb is van Dior, seinstar of zo. Daar ben ik erg tevreden over. en heb ‘m vooral voor pigmentvlekjes…

 7. oe, dat is niet duur. ik had altijd moeite met de goede kleur en dekking en heb nu een foundation van chanel, duur, maar ik ben er super blij mee.

 8. oe, dat is niet duur. ik had altijd moeite met de goede kleur en dekking en heb nu een foundation van chanel, duur, maar ik ben er super blij mee.

 9. Heel goede review! Ik vind je make-up heel natuurlijk,vaak is een matte foundation te ‘dik’. Dan lijkt het snel echt onnatuurlijk en ‘painted’. Ook toff dat er zo veel nuancen (22?) verkrijgbaar zijn!

 10. Heel goede review! Ik vind je make-up heel natuurlijk,vaak is een matte foundation te ‘dik’. Dan lijkt het snel echt onnatuurlijk en ‘painted’. Ook toff dat er zo veel nuancen (22?) verkrijgbaar zijn!

 11. Fijne review, zeker de voor en na foto’s. Ik zou deze wel willen gebruiken tijdens een feestje, verder gebruik ik overdag tegenwoordig alleen poeder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.