Salt of the Earth deodorants

roll-on deodorantEen tijd geleden mocht ik Salt of the Earth roll-on deodorants proberen, sindsdien ben ik helemaal fan van deze deodorants en wil ik niets anders meer. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik een perspakketje thuis kreeg met een geurtje die ik zelf nog niet had en mijn favoriete deodorant, maar dan in spray variant.

Salt of the Earth

Salt of the Earth is deodorant met een missie. Het heeft zichzelf ten doel gesteld een 100% natuurlijk en effectief alternatief te bieden, een variant zonder chemicaliën. De deodorant van Salt of the Earth is vrij van aluminium chloorhydraat, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Daarnaast zijn ze dierproefvrij en laten ze geen gele/witte vlekken in kleding achter. Geschikt voor vegans.

De deodorants zijn 100% natuurlijk, op basis van natuurlijke mineraalzouten. Het zout wat in de deo’s zit is aluin (potassium alum), dit werkt antibacterieel, wat onaangename geurtjes tegen gaat. Het gaat dus niet zozeer het zweten zelf tegen, maar wel de onaangename geurtjes die er bij komen kijken.

Lavender & vanilla spray deodorant

Ik ben ontzettend blij dat ik naast de roll-on variant nu ook de spray variant mag uitproberen.

De pure aura roll-on deodorant heeft een frisse licht zoete natuurlijke geur (15 natuurlijke botanische extracten en oliën), geeft een langdurige bescherming, laat geen witte strepen achter, is geschikt voor vegans, dierproefvrij en bevat 100% natuurlijke ingrediënten (natuurlijke mineraal zouten, organische aloë vera & magnesium olie).

Vrij van aluminium chlorohydrate, alcohol, parabenen en triclosan.

Ingrediënten: aqua, potassium alum, polyglyceryl-10-laurate (natural solubilizer), aloe barbadensis leaf juice*, lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, sclerotium gum, parfum*, lonicera japonica (honeysuckle) flower extract, sodium anisate (from anise seed or fennel), citric acid, linalool*, limonene*, geraniol*, citronellol*.

* Van natuurlijke essentiële oliën en botanische extracten.

De spray variant deodorant van Salt of the Earth voelt tijdens het gebruiken ervan niet hetzelfde als de meeste deodorants zoals je gewend bent. Het voelt meer als een face mist voor onder je oksels, het zorgt voor een lekker fris gevoel.

Zorgt ervoor dat je lekker fris ruikt en houdt nare geurtjes tegen. Je oksels volledig droog houden (zoals de Lady Speed stick) doet het niet.

Melon & cucumber roll-on deodorant

De Pure Aura roll-on deodorant in de geur Melon & cucumber is nieuw in het assortiment van Salt of the Earth.

Deze roll-on deodorant heeft een frisse geur. Echter is de geur niet echt mijn ding, ik heb iets tegen de geur van meloen in verzorgingsproducten. Dus ondanks dat deze roll-on deodorant ook erg fijn is in gebruik, zou ik hem zelf niet nog eens opnieuw kopen vanwege de geur die het heeft.

Nare geurtjes houdt hij goed tegen, maar je oksels echt volledig droog houden doet deze deodorant niet.

Vrij van aluminium chlorohydrate, parabenen en triclosan.

Ingrediënten: aqua, potassium alum, magnesium chloride, glycerine, propanediol, triethyl citrate, aloe barbadensis leaf juice**, polyglyceryl-10-laurate (natural solubilizer), xanthan gum, parfum*,  sodium bicarbonate, galactoarabinan, sodium anisate (from anise seed or fennel), citric acid, hydroxycitronellal*, limonene*, benzyl alcohol*, citral*, citronellol*, geraniol*, linalool*, farnesol*, eugenol*, benzyl salicylate*.

* Van natuurlijke essentiële oliën en botanische extracten. ** Organisch.

Ben jij al bekend met de deodorant van Salt of the Earth?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

17 gedachten aan “Salt of the Earth deodorants”

  1. Leuk om je review te lezen! Ik heb ze alweer een tijd geleden gekocht en ben vooral fan van die spray, maar ook van de melon&cucumbervariant. Het grootste voordeel vind ik dat ze dierproefvrij zijn en dat ik er geen allergische reactie van krijg (dat krijg ik van de meeste deodoranten wel).

    Liefs!

    1. Ik gebruikte hiervoor ook altijd spray flacons van Nivea, toen ben ik over gegaan op de Lady Speed Stick. Die vond ik ook erg fijn, maar was helaas niet aluminium vrij. Deze zijn dat wel en ik vind ze echt erg prettig in gebruik.

  2. Ik heb al eerder gelezen over deze deo, maar ik ben alleen nog maar enthousiaster geworden. Ik ben nog steeds op zoek naar een hele goeie natuurlijke deo namelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.