Smyle brush mints

smyle
De brush mints van Smyle zaten in de JouwBox kersteditie 2020 en ik was er meteen ontzettend benieuwd naar! Tanden poetsen met tabletjes is iets waar ik al langer nieuwsgierig naar ben. Daarnaast staat het glazen flesje waar de brush mints in zitten ook ontzettend tof op het schap van je badkamer.

De brush mints van Smyle zijn 100% plastic vrij, vrij van allergenen, natuurlijke ingrediënten & vegan. Daarnaast is het vrij van gluten, microplastics, SLS, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Tevens bevatten deze tabletjes geen fluoride (ook verkrijgbaar met fluoride).

Met zo’n 80 tabletten (glazen flesje vol) bespaar je 1 tube plastic tandpasta.

Gebruik

Ze zijn ontzettend simpel in gebruik: je neemt een Smyle brush mint tabletje en stopt die in je mond, je bijt hem kapot tussen je tanden (niet doorslikken) en maakt vervolgens je tandenborstel nat onder de kraan. Poest je tanden 2 minuten zoals je altijd doet, twee keer per dag.

Ingrediënten

Er zit onder andere calciumcarbonaat in, dit wordt gebruikt als schuurmiddel om je tanden schoon te maken. Xylitol wordt gebruikt als vervanger voor fluoride, het verbeterd de gebitsgezondheid en vermindert tandbederf (afname van 30 – 85%). Het zorgt zelfs voor afname van bacteriën in de mond die suikers omzetten in zuren en zo het gebit aantasten. Pepermunt aroma zorgt voor een heerlijk frisse smaak en geur. Magnesium is goed voor de enzymen in je mond en sodium bicarbonaat (zuiveringszout/baking soda) is wederom een schuurmiddel om aanslag van je tanden te verwijderen. Eucalyptus zorgt voor een fris gevoel in de mond. Sodium cocoyl isethionate is een kokos extract wat ervoor zorgt dat de tabletjes wat schuimen in de mond. Croscarmellose zorgt ervoor dat het tabletje uiteenvalt in je mond. Aloë vera is goed tegen bacteriën en acacia gum helpt je tandglazuur remineraliseren.

Bij Smyle kun je een handige starter kit small kopen voor €17,99 hierbij krijg je een glazen bewaarflesje & refill voor 2 maanden. Je kunt ook kiezen voor de gift package a €19,95 en hierin zit een glazen bewaarflesje, refill voor 2 maanden, travel tin en een bamboe tandenborstel.

Wat vind ik ervan?

Zoals ik al zei ben ik al langere tijd erg benieuwd naar dit soort tabletjes en las ik er ook overal veel enthousiaste dingen over. Ten eerste vond ik deze manier van poetsen erg wennen en in plaats van een smooth pasta zitten er overal korreltjes verkruimelde tablet in mijn mond. Na het gebruik van een natte tandenborstel in mijn mond word ik eigenlijk niet veel enthousiaster.

Het schuimt niet zo lekker (of eigenlijk nauwelijks) als een gewone tandpasta. Hierdoor ontbreekt voor mij een beetje het schone en frisse mondgevoel wat ik altijd heb na het tanden poetsen.

De Smyle brush mints zorgen voor een subtiel frisse nasmaak, maar niet zo fris als bij een gewone tandpasta. Wel voelen mijn tanden na gebruik heerlijk glad en schoon aan.

Ik ga de tabletjes wel opmaken, ik ga ze afwisselen met mijn gewone tandpasta. Daarnaast zijn ze wel erg praktisch om mee te nemen op reis, helemaal als je de kleine travel tin hebt.

Lijken de brush mints van Smyle jou fijn?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

11 gedachten over “Smyle brush mints

  1. Ik ken ze niet, maar ik ben niet echt overtuigd dat dit iets is voor mij. Voornamelijk omdat ik tevreden ben met mijn tandpasta. En allemaal stukjes in mijn mond is niet per se iets wat me fijn lijkt.

  2. het lijkt me op zich wel een goed idee maar gewoonlijk kost een tube tandpasta ongeveer 2,50 dus deze tandpasta is met z’n 17 euro heeeeeeeeel erg duur. en daar houdt het zusje van Dagobert Duck niet van

    1. De tandpasta zelf is geen €17, dat is inclusief glazen bewaarflesje en grote refill zak. De tabletjes met glazen bewaarflesje zoals ik hem heb ontvangen is €5,99 en een gemiddelde tandpasta kost tegenwoordig ook rond de €3 a €4. 😉 Neemt niet weg dat ik gewone tandpasta fijner vind in gebruik dan deze tabletjes.

  3. Ik weet niet of ik dit heel prettig zou vinden en het is erg duur. Ik gebruik dure tandpasta voor gevoelige tanden en die zijn goedkoper en doe er langer mee. Ongeveer 2 tubes per jaar. Dus blijf maar dien wat ik al doe, werkt en is minder duur.

    1. De tabletjes met glazen flesje zoals ik hem heb ontvangen kost €5,99. 🙂 Maar als je een tandpasta nodig hebt voor gevoelige tanden zou ik die zeker blijven gebruiken.

  4. Ik vind tandpasta sws al niet fijn, maar zo’n tabletje lijkt me dus ook helemaal niks, dan toch liever gewoon tandpasta wat na het spoelen direct weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *