Tapas restaurant ’t Zusje – Nijmegen

Als je mij vraagt waar ik het liefste uit eten ga, dan is dat zonder twijfel bij tapas restaurant ’t Zusje in Nijmegen. Avondvullend Bourgondisch genieten in een huiselijke sfeer.

Als je mijn blog volgt en mijn Behind Jouvence leest, zul je ’t Zusje ongetwijfeld al eens voorbij hebben zien komen.

Op de site van ’t Zusje vind je alle locaties van ’t Zusje en het reserveringsnummer. Ook vind je er de last minute pagina, waar je de laatste vrije plaatsen per locatie kunt inzien van die maand.

Ruim van tevoren reserveren is aan te raden, want de wachttijd is zo’n 4 tot 6 weken (& sommige locaties soms zelfs nog langer)! Bij het reserveren kun je ook bijzonderheden doorgeven, zoals rolstoelgebruik, jarig, allergieën of zwangerschap. Hiervoor hebben ze speciaal aangepaste tapasstrookjes.

Voor €30,80 per persoon, exclusief drinken, kun je er de hele avond bourgondisch genieten. Je geeft bij de reservering door hoe laat je wilt komen en je kunt vervolgens zo lang blijven zitten als je wilt.

Je kunt gebruik maken van de tapaskaart tot 22:30 en tot 23:00 uur uitschieters maken met een dessert.

Bij de ingang word je warm onthaald met een gastenboek, je jas wordt aangenomen en je wordt naar je tafel begeleidt. Aan je tafel krijg je een vaste gastvrouw/gastheer voor de hele avond. Als er vragen zijn of bijzonderheden, dan kun je bij je gastvrouw/gastheer terecht.

Aan tafel wordt er meteen gevraagd of je iets wilt drinken en je krijgt warme broodjes met dips.

Op je placemat staan gelijk ook alle gerechtjes: voorgerechtjes, rondje groen en hoofdgerechtjes. De nagerechtjes vind je op de dessertkaart (deze staat op tafel). Daarnaast is er een speciale kindertapas kaart waar je ook om kun vragen.

Rondje groen zijn allemaal vegetarische gerechten (zowel voor- als hoofdgerechtjes). De voor- en hoofdgerechtjes op de tapaskaart bieden zowel keuze in vlees- als in visgerechtjes.

Voor het bestellen van je gerechtjes krijg je een tapasstrookje, waarop je het gewenste gerecht/aantal aan turft. Elke ronde mag je 2 gerechtjes van de kaart kiezen, je mag helemaal zelf weten of je met toetjes begint of meteen met hoofdgerechtjes. Wel kun je elke ronde een salade of frietje extra bij bestellen, bovenop de 2 gerechtjes die je kiest.

De gerechtjes

Links: pasteitje met ragout van eend met bospaddenstoeltjes. Rechts: Carpaccio volgens Zusjes recept.

Er is ontzettend veel keuze en er is voor iedereen wel wat te vinden op de kaart. Zo niet, dan ben je echt een heel moeilijke eter.

Elk kwartaal verandert de tapaskaart, sommige gerechten staan vast op de tapaskaart en seizoensgebonden gerechtjes veranderen.

Links: Gegrilde Duitse biefstuk met remouladesaus en gratin. Rechts: Chicken & waffles & extra frietje met. 

Zelf lust ik bijna alles, op garnalen na, en vindt de gerechtjes van ’t Zusje echt heerlijk! De portie grootte is perfect, zo kun je genieten van je gekozen gerechtje en toch voldoende van alles proberen/proeven.

Links: Ravioli gevuld met paddenstoel en truffel geserveerd met trufelkaassaus en sperzieboontjes. Rechts: Gekaramelliseerde brie op toast met cranberrycompote.

Bovenstaande gerechtjes komen allebei uit het ‘rondje groen’ tapaskaart.

Links: Kipsateetje met atjar en een pindasausje. Rechts: knoflook-kruidenchampignons.

Sommige gerechtjes komen ook van de grill, zoals de Duitse biefstuk en het kipsateetje.

't ZusjeLinks: Bastogneparfait met een druppie karamelsaus. Rechts: monchou cheesecake.

Aanschouw: de Bastogneparfait! Als je het mij vraagt het lekkerste toetje ever..

Het toetje rechts op de foto staat momenteel niet op de kaart. Om verrassingen te voorkomen kun je de tapaskaart van tevoren bekijken en daar ook eventuele prijswijzigingen vinden.

Twee keer per jaar brengt ’t Zusje haar eigen magazine uit: Zusje&zo. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen, de laatste ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken, achtergrond verhalen en zelfs recepten!

Je kunt je gratis inschrijven en krijgt het magazine ook gratis thuisgestuurd.

Kom je eten met een jarige job? Geef dit dan door tijdens het reserveren. De tafel wordt dan versierd met confetti, slingers, een kaartje met een ballon en je krijgt een dessert met vuurwerkje erin.

Wat is jouw favoriete restaurant?

37 gedachten aan “Tapas restaurant ’t Zusje – Nijmegen”

  1. Oeh lekker! Bij ons in het dorp (Duitsland) is niet zoveel keus helaas . Ik heb geen favo restaurant, ging vroeger wel standaard met mijn vriend naar een Grieks restaurant één keer in de week

  2. Oeh lekker! Bij ons in het dorp (Duitsland) is niet zoveel keus helaas . Ik heb geen favo restaurant, ging vroeger wel standaard met mijn vriend naar een Grieks restaurant één keer in de week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.