Terrarium van Plant Rebelz

Plant Rebelz terrarium
Van Plant Rebelz mocht ik iets uitzoeken uit hun webshop en koos voor een terrarium. Bij Plant Rebelz shop je de tofste planten, terrariums en stekjes die zelfs de grootste verwaarlozer nog kan verzorgen! Ik ben dol op planten, ik vind het prachtig, maar ik kan ze op de een of andere manier nooit in leven houden (iets met géén groene vingers hebben). Daarom heb ik alleen maar kunstplanten in huis staan.

terrarium

Plant Rebelz

Op Plant Rebelz kun je terecht voor kamerplanten in verschillende maten, terrariums, stekjes en andere toffe goodies, zoals droogbloemen, kaartjes, posters, potten en manden.

Het was erg moeilijk kiezen, want zoveel moois! Uiteindelijk heb ik gekozen voor een terrarium. Waarom voor een terrarium? Deze rakkers kunnen prima voor zichzelf zorgen, ofwel weinig omkijken naar en dat is ideaal.

Daarnaast vreten mijn katten zelfs aan de kunstplanten, dus echte planten overleven hier sowieso niet lang met 5 poezensnuiten in huis. Voor je het weet is er een hap uit het blad of ligt de helft op de grond. Een terrarium is een mini-ecosysteem in een afgesloten pot. Handig, want zo kunnen de katten er lekker niet aankomen.

Mini ecosysteem

Je kunt het terrarium zien als een eigen mini ecosysteem waarbij water via verdamping wordt gerecycled, lekker zelfvoorzienend. Je hoeft je terrarium dus ook geen water te geven. Het is als het ware een mini wereld in een grote, met een kurk afgesloten, glazen pot.

Om het terrarium in topconditie te houden is het aan te raden het deksel twee keer per week 5 uur te openen.

Grow-it-yourself

Ik koos een terrarium met de naam Brave Soldier. Binnen een paar dagen had ik de Grow-it-yourself terrarium kit al in huis. Je krijgt het terrarium toegestuurd als doe het zelf pakket, uiteraard met duidelijk stappenplan en goed ingepakt. In 4 stappen zet je jouw terrarium in elkaar.

Het terrarium heb ik samen met Wessel in elkaar gezet en was erg leuk om te doen. Doordat je hem zelf nog helemaal in elkaar moet zetten, kun je ook zelf bepalen hoe het eruit komt te zien en wat je waar neerzet.

Eerst moet je de glazen pot schoonmaken met een droge doek. Vervolgens leg je een laag witte steentjes op de bodem van de pot. Bedek dit vervolgens met de actieve kool. Voeg de grond toe. Haal de plantjes uit de potjes en zet ze vast in de potgrond. Maak je terrarium af met wat mos en decoratieve stenen.

De actieve kool konden we nergens vinden in onze kit? We bedachten dat het misschien bij de potgrond in zou zitten (geen idee of dit zo is hoor) en hebben de stap met actieve kool soort van overgeslagen. Het vastzetten van de plantjes in de potgrond vond ik ook erg lastig, omdat je maar met één hand in de pot kunt en je dus alles met één hand moet zien te doen. Dat was soms dus een beetje een gepriegel in die pot.

Ik ben wel erg blij met het eindresultaat en het is leuk dat je het naar eigen inzicht kunt indelen. Zelf had ik nog een gouden driehoek stenen set (bergkristal, amethist & rozenkwarts) over en heb deze erbij in gelegd. En de plantjes beginnen zelfs al te groeien en ik heb ze pas twee weken in huis! Ook erg leuk om van dichtbij te zien hoe zo’n mini ecosysteem werkt.

Plant Rebelz terrarium

Zelf ga ik denk ik ook nog de droogbloemen in vaas scoren, die zien er ook erg gaaf uit namelijk!

Zou jij ook voor een terrarium hebben gekozen?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

13 gedachten over “Terrarium van Plant Rebelz

  1. Deze variant heb ik vaker gezien. Vind het erg leuk omdat het een zelf onderhoudend systeem is. Het staat ook nog eens erg grappig op je bureau of kast. Wat grappig dat je deze zelf in elkaar kon zetten.

  2. Ik ben voor een plant en stekjes gegaan alleen de laatste tijd lees ik steeds meer over terrariums en ik wil ook graag 1 haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *