The Beauty Dept. Cherry Blossom face sheet mask

Bij de Action scoorde ik onlangs dit cherry blossom sheet masker van The Beauty Dept. Sheet maskers zijn mijn favoriete maskers, omdat ze snel en makkelijk in gebruik zijn.

Het cherry blossom face sheet mask is van het merk The Beauty Dept. en is te koop bij de Action voor €0,59! Het masker is gemaakt in Korea, waar de populaire skin care routine vandaan komt.

Onlangs reviewde ik het rose water van The Beauty Dept. al op mijn blog. Het rose water beviel mij ontzettend goed, wat me extra nieuwsgierig maakte naar dit sheet masker.

De verpakking is wit met een lichtblauwe rand en zwarte tekst. Erg clean, maar het spreekt me wel ontzettend aan. Je zou niet zeggen dat dit masker nog géén euro kost.

Op de achterkant van het masker vind je de gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijst.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, 1.2-Hexanediol, Hydroxyethylcellulose, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Chlorphenesin, Trehalose, Arginine, Carbomer, Allantoin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Zingiber Officinale Root Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Schisandra Chinensis Fruit Extract, Coptis Japonica Root Extract, Citrus Grandis Seed Extract, Disodium EDTA, Dipotassium  Glycyrrhizate, Panthenol, Parfum, Acorus Calamus Root Extract, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate, Prunus Serrulata Flower Extract, Perilla Ocymoides Leaf Extract.

Het masker is doordrenkt met vloeistof als ik het uit zijn verpakking wil halen. Het is even een gepriegel om het masker te ontvouwen, maar eenmaal aangebracht op het gezicht blijft het goed zitten.

Dit sheet masker is dunner dan de meeste sheet maskers die ik geprobeerd heb. Ik heb het idee dat het hierdoor wel veel beter op mijn gezicht blijft plakken. Het masker sluit rondom mijn ogen en neus wat minder goed aan, maar dit heb ik praktisch met alle sheetmaskers.

Ik voel het masker echt ‘werken’ op mijn huid, her en der geeft het zelfs een wat prikkend gevoel. Na 15 minuten haal ik het masker eraf, de overgebleven substantie kun je inmasseren. Echter vind ik mijn huid vrij rood ogen en vond ik het prikkende gevoel ook niet altijd even prettig. Ik besluit om mijn gezicht na het masker toch even goed af te spoelen.

Persoonlijk zou ik dit masker niet opnieuw kopen, omdat ik het prikkende gevoel op mijn huid niet fijn vindt. Ook het rode van mijn huid naderhand ben ik niet zo blij mee. Ik weet niet zeker of mijn huid reageert op een van de ingrediënten.

Er zijn naast de cherry blossom, meerdere varianten verkrijgbaar van The Beauty Dept. sheet maskers. Je scoort hem voor €0,59 bij de Action.

5 gedachten aan “The Beauty Dept. Cherry Blossom face sheet mask”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.