The Beauty Dept. Rose water – facial toner

rose water facial tonerToen ik onlangs bij de Action was, viel mijn oog op deze fles rose water. De hele verpakking sprak mij ontzettend aan en ik was toevallig op zoek naar een tonic. Je begrijpt dat deze fles rose water al gauw in mijn winkelmandje verdween.

the beauty dept rose water

Zoals ik al zei sprak de verpakking mij ontzettend aan, ondanks dat deze vrij simpel en clean is. De fles is doorzichtig met een zwarte dop en lichtroze etiket. Hierop staat in grote zwarte letters Rose Water. Ik heb een zwak voor mooie verpakkingen en kon daarom deze fles rozenwater niet weerstaan.

rose water

Ingrediënten: Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Sodium Lactate, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Parfum Sodium Phytate, Sodium Hyaluronate, Calcium Gluconate, Linalool, Citronellol, Geraniol, Alcohol, Gluconolactone.

Het rose water bevat rozenwater van de Damascus roos.

facial toner

Het rozenwater ruikt, zoals je misschien wel verwacht, naar rozen. Een heerlijke licht zoete en zachte geur.

Het rozenwater zorgt voor een gereinigde, frisse en verzorgde huid. Ideaal voor het verwijderen van make-up resten of vuil van buitenaf. Het droogt de huid niet uit en zorgt zelfs voor hydratatie.

Ik gebruik ’s morgens mijn micellair reinigingswater van Garnier en de rose water facial toner gebruik ik ’s avonds in mijn avondroutine.

the beauty dept

Bij de Action lagen nog meer producten van dit merk en daar ben ik eigenlijk best wel nieuwsgierig naar geworden. Binnenkort dus maar even terug langs de Action om de andere producten te bekijken. Zo hebben ze onder andere een jelly cleanser, gezichtsmasker, handserum, handcrème, anti-acné gezichtscrème, serum, body balm, badzout, scrub en meer.

Het rozenwater bevat 300 ml en kost €1,48 bij de Action.

31 gedachten aan “The Beauty Dept. Rose water – facial toner”

 1. Nu ben ik ook heel benieuwd naar de andere producten, ik vind deze verpakking ook al leuk en kan zo bij mij in de badkamer staan en fijn een frisse huid voor het slapen gaan.. Mooie prijs ook.

 2. ik ken wel rozenwater die je aan het eten kan toevoegen…errug lekker . Maar dat zou ik met dit flesje maar niet proberen

   1. Zoete desserts en gebak krijgen een heerlijke smaak met rozenwater, maar daar is die van de Action niet voor bedoeld, dat is een huidproduct.

 3. ik ken wel rozenwater die je aan het eten kan toevoegen…errug lekker . Maar dat zou ik met dit flesje maar niet proberen

  1. Nee absoluut niet!
   Dit rozenwater zit vol met slechte en irriterende ingrediënten. Alcohol droogt de huid uit. Parfum, citrusextract kan irritatie opleveren, linanool is een sterk huid- irriterende stof. Smeer het niet op je huid, al helemaal niet op je gezicht!

  1. Ze zeggen geschikt voor alle huidtypes, echter zit er wel parfum in, dus het kan zijn dat een gevoelige huid hier wel degelijk op reageert.

   1. Dit rozenwater zit bomvol slechte ingrediënten. Ik begrijp dan ook niet hoe je kunt stellen dat dit de huid niet uitdroogt en zelfs hydraterend is. Als er iets slecht is voor de huid, is het wel alcohol. Linalool is een huid irriterende stof en ook de parfum en de citronellol kunnen veel irritatie opwekken, soms ook ongemerkt omdat het dan diep in de huid gebeurt. Later kan er dan zelfs een allergische reactie ontstaan.
    Ook bij mensen die geen gevoelige huid hebben. Het is gewoon slecht.

 4. Heb het nu een kleine werk in gebruik en het bevalt me erg goed. Past prima bij mijn andere producten. Maakt zeker goed schoon. Gebruik het om mijn make up te verwijderen.

  1. Alcohol als hoofdingrediënt in een huidverzorgingsproduct is inderdaad niet oké, echter staat de alcohol hier als een na laatste op de lijst. Cetylalcohol en stearylalcohol zijn overigens wel goed voor de huid.

  1. Ja, dierproefvrij! The Beauty Dept. is een onderdeel van Orange Creatives.

   In hun statement staat: ‘Wij testen nooit op dieren, alleen op onszelf. Al onze producten worden in Europa gemaakt, en voldoen natuurlijk aan alle Europese richtlijnen – waaronder ook het verbod op testen op dieren.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.