Veilig op vakantie

Langzaamaan komen de vakanties steeds dichterbij! Manlief en ik zijn nog steeds aan het bedenken waar we naartoe willen. Over één ding zijn we het in ieder geval eens, we willen een vakantie met veel zon, zee en strand.

Eigenlijk willen we zelfs voor het eerst gaan vliegen naar onze vakantiebestemming! Spannend, want dat is voor ons allebei onbekend terrein en het roept een heleboel vragen op bij ons beiden. Moeten we medicijnen als paracetamol aangeven? Hoe groot mag de koffer zijn? Wat is het maximale gewicht wat er in de koffer mag? Hoe zorg ik ervoor dat we onze koffers niet kwijt raken? Hoe kunnen we onze koffers het beste beveiligen/afsluiten?

Kortom een heleboel vragen voor een zonnige vakantie met het vliegtuig. Het probleem van het goed afsluiten/beveiligen van onze koffers is denk ik het snelst op te lossen door een cijferslot aan de koffers te maken. Hoeven wij ons vervolgens alleen nog druk te maken dat we de codes van het slot niet vergeten. En dan maar hopen dat niet iemand anders aan de wandel gaat met je koffer.

Manlief en ik zijn al wel regelmatig met de bus op vakantie geweest naar Spanje, een busreis van 24-uur! Ook hier komen alle koffers in een bagage ruimte te liggen. Om ervoor te zorgen dat de koffers toch net even wat extra goed dicht zitten/beveiligd zijn, kun je een tsa slot kopen. Dit zorgt bij ons beiden toch voor een wat fijner en rustiger gevoel, want de koffers heb je niet zomaar open, daar zullen ze dan eerst moeite voor moeten doen.

Mocht je dit jaar net als wij overwegen om eens wat verder van huis te gaan met het vliegtuig, bedenk je dan van tevoren goed waar je heen gaat en wat je zoal nodig hebt. Dan heb ik het dus niet alleen over die lastige keuze tussen welke van je 3 leuke bikini’s mee moet op vakantie, maar meer over de praktische zaken. Betalen ze er met andere valuta? Zijn de stopcontacten wel hetzelfde? Anders dan moet je van tevoren een universele adapter kopen, zodat je met een gerust hart toch je mobieltje kunt opladen.

Kortom; niet alleen de bestemming kiezen is belangrijk (wel hoofdzaak), maar het is ook handig om de wat meer praktischere zaken helder te krijgen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan in je hotel. Dat zou een erg vervelend begin van je vakantie zijn!

Wat wordt jullie vakantiebestemming dit jaar?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

31 gedachten aan “Veilig op vakantie”

  1. Helaas blijven wij in Nederland door de zwangerschap blijf ik liever in de buurt. Ik hoop volgend jaar wel echt lekker weer naar Spanje ofzo te kunnen <3

  2. Leuk artikel! Heb zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ik heb voor de zomer eigenlijk nog helemaal niks gepland/geboekt. In Oktober ga ik al wel naar New York:)

  3. Ik vind het inpakken van mijn koffer altijd zo leuk! Het samenstellen van outfits en duimen dat hij niet te zwaar is haha! Mijn medicijnen en electronica gaan mee in mijn handbagagae, dan hoef ik mij er nooit druk om te maken of een koffer niet aan komt of hij onverwacht open wordt gemaakt. Dan kan hij met een gerust hart op slot 🙂

  4. Wij gaan dit jaar met de wagen naar Frankrijk, dus moeten ons niet te veel zorgen maken. Beste tip vind ik om dure spullen ofwel in je handbagage te steken ofwel niet mee te nemen, dan hoef je je helemaal geen zorgen te maken.

  5. Wij blijven dit jaar in nederland vanwege onze eerste vakantie met kind. Vind t wel heel spannend benieuwd waar je voor gaat kiezen!

  6. Dat wordt een grote verassing. We weten het namelijk nog niet. Er staan nog genoeg bestemmingen op ons lijstje dus wie weet daar de reis heen gaat. Thailand of Australie, maar ook Cyprus staat er nog op.

  7. Oooh wat leuk en spannend voor jullie! Als je echt nog niet weet naar welk land je wil… Mexico is echt een aanrader Onze bestemmingen dit jaar zijn Mexico,Amerika,Italie,Duitsland en hopelijk nog een paar landen in Azie…maar dat kan ook voor volgend jaar zijn

  8. Nog nooit gevlogen? Ik kan mijn ‘eerste keer’ nog goed herrineren! Super spannend van tevoren, maar eenmaal in de lucht viel het eigenlijk best tegen en was het hartstikke normaal.

  9. Ik denk dat ik dit jaar mijn vakantie thuis ga vieren. Maar daarna zal ik voor een langere tijd uit het ‘normale’ leven stappen. Dat zal in het begin wel als vakantie voelen.

  10. Hey, wat grappig! Ik heb ook zo een artikel geschreven, haha. Wij gaan misschien niet op vakantie dit jaar, omdat we een huis gaan kopen. Als we nog op vakantie gaan, word het misschien een citytrip. Ik hoop eigenlijk wel op een iets uitgebreidere vakantie. Naar Toscane ofzo lijkt me heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.