Waarom een telefoonhoesje noodzakelijk is

telefoonhoesje
‘Vroeger’ waren de mobiele telefoons zo stevig, dat je niet echt na dacht over het aanschaffen van een telefoonhoesje. Dat was gewoonweg niet nodig. Tegenwoordig zijn de meeste smartphones van glas (of er zit in ieder geval veel glas in verwerkt), wat het hebben van een telefoonhoesje voor je smartphone niet alleen een leuke accessoire maakt, maar meteen ook een noodzakelijk goed!

Het gebruik van veel glas maakt smartphones erg aantrekkelijk qua uiterlijk, maar het maakt ze helaas ook heel erg kwetsbaar tijdens een valpartij. En ik kan er helaas over meepraten en met mij waarschijnlijk vele anderen.

Zo had ik een aantal jaren geleden pas een nieuwe smartphone in mijn bezit, maar ik schoof hem in alle haast ’s morgens naar mijn werk naast mijn broekzak in plaats van erin. Hij knalde, uiteraard met het glazen en zeer kwetsbare scherm naar beneden, op de grindtegels van de oprit. Ik hoefde hem niet eens om te draaien om te weten dat hij kapot zou zijn. Ik baalde echt vreselijk, want ik had die smartphone echt pas een paar maanden.

Doordat mijn blunder buitenshuis gebeurde viel het helaas niet onder de inboedelverzekering en ik had mijn smartphone ook niet apart laten verzekeren voor dit soort situaties (niet nodig, gebeurt mij niet). Toen heb ik dus zo’n anderhalf jaar naar een gebarsten telefoonscherm gekeken, totdat ik eindelijk een nieuw exemplaar mocht uitzoeken met een nieuw abonnement.

telefoonhoesje iphone x

Nu ga ik een iPhone x telefoonhoesje kopen, zodat deze blunder me nooit meer zal overkomen. Je kunt de levensduur van je smartphone namelijk aanzienlijk verlengen (lees: een flink aantal jaar achter elkaar gebruik maken van hetzelfde toestel), zolang je netjes/zorgvuldig omgaat met je smartphone en zorgt voor een goed beschermend telefoonhoesje.

Ik heb, helaas op de harde manier, geleerd van mijn blunder destijds en gebruik sindsdien altijd netjes een telefoonhoesje voor mijn toestel. Want hoe voorzichtig ik er ook mee probeer te zijn, ik ben nou eenmaal een tikkeltje onhandig en lomp met die dingen. Hierdoor beleeft mijn smartphone nog vrijwel dagelijks een valpartij van het aanrecht, uit m’n handen of hij stuitert van de bank af.

Die telefoonhoesjes zijn er tegenwoordig in allerlei soorten, kleuren, maten en je kunt ze zelfs personaliseren met foto’s erop of een book case als telefoonhoesje waarin je je id-kaart en pinpas makkelijk kunt opbergen. Zo heb je alles bij de hand en een smartphone die perfect bij jouw stijl past.

Gebruik jij altijd een telefoonhoesje voor je smartphone?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

9 gedachten over “Waarom een telefoonhoesje noodzakelijk is

  1. Twee weken terug heb ik mijn telefoon laten vallen en toen baalde ik dat ik geen tempered glass/screenprotector had, dus dat heeft voor mij meer noodzaak 🙁

  2. Ik heb gewoon een doorzichtig hoesje. De goedkoopste die er zijn, maar wel heel erg functioneel. Ik versier ze dan wel zelf, dat maakt ze nog uniek ook. Vooraan het ik er gewoon een laagje op gekleefd, dat werkt nog het beste. Geen safetyglass, want dat is even snel stuk dat het scherm zelf….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *