XXL feestdagen tag

Mijn favoriete seizoen is de zomer, maar dat neemt niet weg dat ik de feestmaanden ontzettend knus en gezellig vindt! Het leuk me daarom leuk om een feestdagen vragenlijst in te vullen. Ik kon niet echt een leuke tag vinden, dus heb ik zelf alle vragen die in me op kwamen op papier gezet.

Zet je een kerstboom?
Vorig jaar wel, maar dit jaar zetten we geen kerstboom. De kerstboom die we hadden was niet goed meer en hebben we weg gegaan, daarbij hebben we in ons nieuwe appartement wat minder ruimte voor een kerstboom.

Kunst of een echte boom?
Een kunstboom. Ik zie dit namelijk als een eenmalige aankoop. Daarbij hebben we katten rondlopen waardoor de naalden van een echte kerstboom dan waarschijnlijk door het hele huis liggen. Bij een echte kerstboom ben ik ook veel te bang voor beestjes die erin zouden kunnen zitten.

Nog andere versiering behalve de kerstboom?
We hebben guirlandes (van die slingers) met lampjes erin, deze versieren we dan met slingers en kerstballen. Een komt bovenop de boekenkast en de andere bovenop de aanrecht kastjes.

Doen jullie cadeautjes met kerst?
Een aantal jaren geleden deden we volop aan kerst cadeautjes. Dit is inmiddels een stuk minder geworden. Meestal gaan we met kerst naar onze ouders en dan nemen we wel een cadeau voor ze mee.

Kerstavond:
Op kerstavond dit jaar staat nog niks gepland. We denken eraan om lekker met z’n tweeën thuis te blijven en te gourmetten.

1e kerstdag:
Eerste kerstdag gaan we met de moeder van Wessel ergens uit eten, waar dat is nog een verrassing.

2e kerstdag:
Tweede kerstdag gaan we bij mijn ouders thuis eten, ook dat is nog een verrassing wat we gaan eten.

Oudjaarsdag:
Mijn moeder en oom maken al jaren lang op oudjaarsdag zelf krenten- & oliebollen voor de hele familie. Ze beginnen hier al redelijk vroeg mee ’s morgens en langzaamaan druppelt er steeds meer familie binnen, gezellig!

Oudjaarsavond:
Op oudjaarsavond zijn we met z’ tweetjes thuis met de 4 katten. Nu we 2 kleintjes erbij hebben en niet weten hoe ze op vuurwerk reageren, willen we thuis bij ze zijn. Er komt verder ook niemand, dus ik doe waarschijnlijk gewoon lekker mijn pyjama aan.

Nieuwjaarsdag:
Op nieuwjaarsdag gaan we ’s avonds bij mijn ouders eten.

OppoSuits kerstpak

Hoe ziet je outfit(s) eruit?
Ik weet het nog niet helemaal, maar waarschijnlijk een zwart jurkje, mijn gouden pailletten jurkje of mijn nieuwe toffe kerstpak van OppoSuits (zie bovenstaande foto)!

Wat is voor jou typisch kerst?
Met stip op 1 is dat voor mij toch wel echt het gourmetten en alle kerstversiering natuurlijk.

Wat betekent kerst voor jou?
Kerst betekent voor mij gezellig samen zijn met familie en vrienden die je lief hebt en dicht bij je staan.

Wat is je favoriete kerstactiviteit?
Gourmetten; ook al doet meer dan de helft van Nederland dit waarschijnlijk.

Hoe bereid je jezelf voor op de feestdagen?
Een beetje rondstruinen en inspiratie op doen bij de kerstshow van de Intratuin.

Maak je de oliebollen & appelbeignets zelf?
Nee, maar mijn moeder en oom wel. Tegen het einde van de ochtend gaan we dus even langs het huis van mijn ouders om verse olie- & krentenbollen te scoren en een bak mee naar huis te nemen.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?
Rustig en niet teveel op de planning, want dat kan ik door mijn fibromyalgie op het moment helemaal niet aan.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Ik heb niet echt een favoriet kerstliedje, maar als ik er dan toch een moet kiezen ga ik voor het nummer All I want for Christmas is you van Mariah Carey. Heerlijk nummer om vals mee te zingen (wel achter gesloten deuren uiteraard).

Welk liedje hoop je dat er op nummer 1 staat in de top 2000?
Het is vrijwel elk jaar Queen met Bohemian Rhapsody wat afspeelt al de klok 00:00 uur slaat. Ik vind het eigenlijk zelfs raar als het een ander nummer zou zijn, het hoort er toch een beetje bij inmiddels.

Wat is je favoriete kerstfilm?
Home Alone en dan eigenlijk alleen de eerste twee delen. Ik heb de film inmiddels al ontzettend vaak gezien en hij wordt elk jaar opnieuw gewoon weer uitgezonden op tv.

Wat is je leukste moment van 2018?
Twee kleine schattige en pluizige katjes erbij; Kaylo & Mickey.

Wat staat er op je verlanglijstje?
Een nieuwe laptop, aangezien mijn huidige nu officieel overleden is. Nu confisqueer ik elke keer de laptop van Wessel.

Warme chocolademelk of glühwein?
Warme chocolademelk met slagroom en mini marshmallows! Ik heb één keer glühwein geprobeerd en ik vind het echt heel erg vies.

Ga je naar de kerstmarkt? Zo ja, welke?
Ik wil naar de kerstmarkt bij ons in het dorp, gewoon om er even uit te zijn. Misschien nog naar de kerstmarkt in Oberhausen, maar het is daar meestal zo ontzettend druk, dat ik niet weet of we daar dit jaar wel zo’n zin in hebben.

kerst tag

Hoe ziet jouw make-up look eruit met kerst?
Of heel simpel of met alles erop en eraan; nepwimpers, glitters, highlighter overload, etc. Er zit niks tussenin. Mijn voorkeur gaat uit naar warme gouden/koper tinten voor de oogschaduw en uiteraard een mooie rode lipstick.

Welke kleur kerstballen hangen er in de boom?
Rood en zilvere kerstballen met zilveren slingers.

Kerstdiner: organiseren of bezoeken?
Ik vind het beide erg leuk. Bezoeken heeft als voordeel dat je alleen maar druk hoeft te zijn met je outfit. Organiseren vind ik ook erg leuk, de tafel leuk decoreren en lekker zelfgemaakt eten neer zetten.

Favoriete cadeau om te krijgen en om te geven?
Ik vind make-up en verzorgingsproducten altijd heerlijk om te krijgen, evenals cadeaubonnen van de Rituals of MAC bijvoorbeeld. Zelf vind ik het erg leuk om een doos of mand te maken met daarin allerlei lekkers (zowel eetbaar als verzorgingsproducten), tijdschriften, deurkaarsen en andere dingen die bij die persoon passen.

Hoeveel geld besteed je aan kerstcadeaus?
Rond de €50,- per persoon.

Hoeveel geld wordt er besteed aan vuurwerk?
Dit jaar waarschijnlijk niets, omdat we zelf geen vuurwerk gaan afsteken en lekker binnen blijven.

Steek je zelf vuurwerk af?
Normaliter wel, maar dit jaar waarschijnlijk niet.

Knal- of siervuurwerk?
Siervuurwerk; we wonen 3 hoog, aan siervuurwerk hebben we dus meer.

Stuur jij nog kerstkaarten met de post?
Ja! Ik vind het leuk om familie en vrienden nog steeds een kerstkaart te sturen per post.

Naar de kerst mis in de kerk?
Nee, toen we vroeger bij de carnavalsvereniging zaten moesten we hier wel altijd naar toe in uniform.

Welke oud & nieuw is je het meeste bijgebleven en waarom?
Meerdere; waaronder de oud & nieuw dat Wessel tijdens het aansteken van vuurwerk mijn haar in brand zette (gelukkig snel weer uit gemaakt, maar wat een stank zeg)! En een jaar of 6 geleden bij de opa en oma van Wessel, toen stond er een grote heg coniferen in brand, waarop we de brandweer hebben gebeld. Bizar hoe snel zo’n heg weg is. Twee jaar geleden bij de moeder van Wessel was het zo mistig dat we op hoogte 80 niks van het vuurwerk konden zien. Vorig jaar was onze eerste oud & nieuw in ons eigen huisje.

Om 00:00 uur de straat op om iedereen te kussen en een gelukkig nieuwjaar te wensen?
Voorheen altijd wel, maar dit jaar zijn we niet van plan om buiten te komen.

Champagne?
Dit deed ik altijd wel, om mee te proosten. Echter door alle medicatie die ik nu slik mag ik daar geen alcohol bij drinken (wat ik overigens niet zo heel erg vindt, want ik dronk sowieso al amper alcohol).

Leukste kerst ervaring/herinnering tot nu toe?
Ik kan zo snel geen specifieke leukste kerst ervaring bedenken.

Witte kerst?
Ja, leuk! Al is dit een zeldzaam fenomeen de laatste jaren. De katten vonden de sneeuw trouwens helemaal niks en wilden meteen weer naar binnen!

Foute kersttrui?
Leuk! Wessel en ik zitten er aan te denken om een foute kersttrui in de Rumag shop te bestellen. Wessel wil de kutkerst trui en ik vind de sweater met vreetzak erop erg leuk!

Heb je een kerstwens?
Dat we vanaf nu alleen nog maar positieve dingen tegemoet gaan en alle negatieve dingen en narigheid achter ons kunnen laten.

Hoeveel dagen nog tot kerst?
Op dag van plaatsen is het nog 33 dagen tot kerst.

Wanneer zet je de kerstboom op en wanneer haal je hem weer weg?
Dit jaar zetten we geen kerstboom, maar wel andere kerst versieringen. Vorig jaar hebben we alles op 1 januari meteen weggehaald, Wessel was er klaar mee, haha..

feestdagen tag

Favoriete winkel voor het kopen van kerstspullen?
De Intratuin, alhoewel onze kerstballen en slingers van de Action komen, lekker budget!

Heb je een kerst traditie?
Eigenlijk wordt er elke kerst wel gegourmet.

Wat is een no-go tijdens kerst?
Ruzie maken.

De ultieme kerstgeur?
De geur van gourmetten (je weet wel, die geur die de dag erna in je kleding is getrokken en de hele keuken die blauw staat van de dampen). Daarnaast natuurlijk de geur van kaneel.

Kerst vs. huisdieren:
Vorig jaar was onze eerste kerst met katten en een kerstboom. Dit ging eerlijk gezegd best goed, ze hebben er een paar keer een kerstbal uitgetikt. Waardoor we op een gegeven moment in de onderste laag van de kerstboom geen kerstballen meer hadden hangen, omdat we deze omhoog hingen.

Kerst vs. kinderen:
Ik heb geen kinderen, dus hier kan ik geen antwoord op geven.

Als je de kerstman 1 ding zou mogen vragen…
Een financieel extraatje zou fijn en leuk zijn of een grotere woning met tuin (de wachttijden voor een huurwoning zijn namelijk dramatisch).

Wat wordt er gevierd met kerst?
De geboorte van Jezus, alhoewel het daar natuurlijk bij de meesten allang niet meer om draait. Wij vieren het ook meer, puur omdat we het gezellig vinden.

Wat is voor jou het ultieme kerstgevoel?
Onder een dekentje op de bank met Wessel en de katjes, kerstverlichting aan, kopje winterthee met wat lekkers erbij. Of gourmetten (< is ‘ ie weer).

Je leukste kerst DIY:
Ik ben erg creatief, alleen ik doe er vaak vrij weinig mee. Mijn enige kerst DIY die ik me zo snel kan bedenken zijn de servetten die ik heb gevouwen voor het kerst diner.

Mooiste make-up kerstcollectie?
Die van MAC vind ik altijd erg mooi! Al vind ik de kerst producten van Balea ook erg leuk.

Adventskalender: elke dag een vakje openen of alles in een keer openen?
Alles in een keer openen! Ik ben hier te nieuwsgierig voor.

Leukste adventskalender?
De adventskalender van Balea (DM).

Kerst dessert:
IJs!

Kerst quote:
Christmas is when you try and get your whole dysfunctional family under one roof!

Doe jij mee aan de nieuwjaarsduik?
Nee, mij te koud af! Gaat iemand van jullie de nieuwjaarsduik doen?

Leukste tv-programma met kerst?
All you need is love kerstspecial.

Luister jij de top 2000?
Nee.

Koop je elk jaar nieuwe kerstspullen?
Nee, in ieder geval niet een compleet nieuwe set kerstballen.

Wat zijn je goede voornemens voor 2019?
Hmm.. Hier heb ik eigenlijk nog niet echt over nagedacht, wordt vervolgd!

Hoe staat het ervoor met de voornemens van 2018?
Als ik mijn voornemens van 2018 bekijk, dan zijn er maar 2 voornemens waar ik me aan gehouden heb. Het afvallen, dit gaat in hele kleine stapjes en niet zo snel als ik zou willen, maar er gaat wel wat af (door alle medicatie blijf ik nu helaas hangen op hetzelfde gewicht). En groeien met mijn blog stond ertussen, dat is gelukt en daar ben ik erg trots op!

Plannen voor in de kerstvakantie?
Op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag na helemaal geen plannen, heerlijk!

De lekkerste kerst snack?
Oliebollen met poedersuiker.

Met z’n allen aftellen naar 00:00 uur?
Ja! Al zullen we dat dit jaar met z’n tweetjes moeten doen.

Hoe ziet jouw kerst/oud & nieuw eruit over 10 jaar?
Over 10 jaar ben ik 35. Ik hoop dat we dan kerst/oud & nieuw vieren in ons eigen koophuis, samen met onze 4 katten en hopelijk met onze kinderen. En hopelijk zit een 4 generaties foto er dan nog in!

Voel je vrij om de XXL feestdagen tag over te nemen en credit naar mijn site is lief. Als je wilt mag je me ook een mailtje sturen en dan kan ik de tag blanco (zonder antwoorden) naar je toe mailen.

3 gedachten over “XXL feestdagen tag”

  1. Whoa, wat een vragen! Leuke lijst. Wij hebben ook nooit meer kerstballen hangen in de kerstboom dankzij onze drie katten. Vorig jaar vond ik zelfs baby Jezus onder de kast :’) Warm chocolademelk met mini marshmallows, hmmm.. en kerstmartken, die zijn ook ge-wel-dig. Ik vind Kerst zo’n fijne periode. Het liefst skip ik heel Sinterklaas en de ellende tegenwoordig erom heen, en ga ik meteen door naar de Kerst 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *