De 5 leukste dingen om te doen in Amsterdam!

Er is meer te beleven in Amsterdam dan alleen maar shoppen in de Kalverstraat, het Anne Frank huis bezichtigen of naar het Van Gogh museum gaan. Het is juist leuk om een keer eens iets totaal anders te doen in onze hoofdstad dan wat je gewend bent. Ik geef je daarom de 5 leukste dingen om te doen in Amsterdam!

Boottocht

Als je in Amsterdam bent moet je natuurlijk wel een keer de grachten op zijn geweest! Heerlijk rondvaren met een groep vrienden of met je familie over de Amsterdamse grachten, ofwel een privé boottocht Amsterdam. Een dagje Amsterdam is notabene niet compleet zonder de grachten op te zijn geweest. Vaar door het historische stadscentrum van onze hoofdstad.

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een wassenbeeldenmuseum die midden in het centrum te vinden is. In dit museum vind je replica’s in was op ware grootte van bekende en beroemde personen. Je kunt met deze wassenbeelden op de foto en ze zijn net echt!

Bierfiets

Op de fiets met je vrienden de hoofdstad verkennen terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van een lekker koud biertje? Het kan dankzij de beer bike Amsterdam! Verken de iconische en historische straten van Amsterdam te fiets. Niet alleen erg leuk om te doen, maar je bent ook nog eens lekker in beweging.

Amsterdam

Body Worlds

Body Worlds neemt je mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Je leert hier alles wat je ooit wilde weten over je eigen anatomie, dankzij meer dan 200 echte geplastineerde lichamen.

Dr. Gunther von Hagens vond het plastinatie proces uit aan de Universiteit van Heidelberg in 1977. Plastinatie is het proces waarbij echte menselijke lichamen worden bewaard voor wetenschappelijk onderzoek en medische educatie. Ontdek de geheimen van het lichaam en leer over de functies vanuit een uniek perspectief.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Een levendig gebouw, waar je in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van koninklijke gasten.

Als ontvangstpaleis wordt het gebruikt tijdens staatsbezoeken, voor de nieuwjaarsrecepties van de Koning en voor andere koninklijke ontvangsten.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

21 gedachten over “De 5 leukste dingen om te doen in Amsterdam!

  1. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en een boottocht deden we vaak met schoolreisje. Elke keer een succes. Er is zoveel te doen in Amsterdam. Ik ben dol op de negenstraatjes.

  2. Wat lijkt mij erg leuk om met mijn zoon met boot rond Amsterdam te varen. Voorjaarsvakantie zijn wij naar NeMO museum geweest. Het was erg leuk

  3. Wat lijkt mij erg leuk om met mijn zoon met boot rond Amsterdam te varen. Voorjaarsvakantie zijn wij naar NeMO museum geweest. Het was erg leuk

  4. Ik vind het juist leuk om plekjes te ontdekken die niet massaal door toeristen worden bezocht. Ik heb een paar maal de Amsterdam City Walk meegelopen en dan kom je op leuke plekjes met de mooie oude charme van Amsterdam.

  5. Ik vind het juist leuk om plekjes te ontdekken die niet massaal door toeristen worden bezocht. Ik heb een paar maal de Amsterdam City Walk meegelopen en dan kom je op leuke plekjes met de mooie oude charme van Amsterdam.

  6. Leuke tips! Body Worlds staat ook nog op mijn lijstje voor de volgende keer Amsterdam, maar misschien is het in der daad ook leuk om een boottocht te gaan maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *