Geregistreerd partnerschap

Even een klein berichtje vanaf mijn kant, want gisteren ben ik samen met mijn vriend (nu dus man) een geregistreerd partnerschap aangegaan. Nu zijn we officieel man en vrouw! ♥

Ik moet eerlijk bekennen, op het moment dat ik dit typ, is het allemaal nog een beetje onwerkelijk. Zo zal ik de komende tijd nog erg moeten wennen aan mijn nieuwe achternaam, kan ik zeggen ‘mijn man’ en moet ik nog naar een heleboel instanties bellen om mijn achternaam te wijzigen..

Waarom? Omdat we dit allebei al langere tijd wilden. Het is makkelijker met het regelen van een hoop dingen en nu moest het er maar eens van komen. Vorig jaar december ergens regelden we al het papierwerk omtrent het aanvragen van een geregistreerd partnerschap. Wat toen nog zó ver weg leek, was gisteren ineens de dag van het geregistreerd partnerschap daar.

Het was allemaal erg formeel, binnen 10 minuten waren we officieel man en vrouw. Je moet elkaar de rechterhand geven, je geeft elkaar het ja-woord, kust elkaar en.. nog even een handtekening zetten en je bent klaar. Oke, iets meer dan dat, de getuigen moeten ook nog tekenen en de ambtenaar was zo aardig om een aantal groepsfoto’s van ons te maken buiten. Daarnaast kun je, als je dat wilt, elkaar een ring omdoen, maar dit hadden wij niet.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van wat ik onlangs gedaan heb.

geregistreerd partnerschap

19 gedachten over “Geregistreerd partnerschap

    1. Dankjewel! ♥ Wij hebben het bewust op maandag ochtend gedaan, om dat dit gratis is. Het was kort maar krachtig, ook hierbij geef je elkaar het ja-woord. Wij vonden het met name ook handig dat je automatisch erfgenaam bent van elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *