Zo krijg je meer bezoekers op je blog

bezoekers

Dit is denk ik iets wat de meesten van ons wel graag willen weten; hoe krijg ik in godsnaam meer bezoekers op mijn blog? Soms lijkt er maanden geen schot in te zitten en je doet zo je best! Alle begin is moeilijk en ook ik ben er nog lang niet niet waar ik wil zijn in ieder geval, toch wil ik graag mijn tips over meer bezoekers op je blog krijgen delen.

– Allereerst: geduld! Iets waar ik zelf soms iets te weinig van heb. Je kunt niet verwachten dat vanaf dag 1 dat je blog online staat je server overbelast raakt door al het blogverkeer. Je zult eerst naamsbekendheid moeten opbouwen en dat kost tijd.

– SEO (ofwel: zoekmachineoptimalisatie). Tegenwoordig wordt je doodgegooid met dit woordje, maar het is wel ontzettend belangrijk voor meer blogverkeer. Op deze manier word je blog beter gevonden door zoekmachines en dat zorgt dan uiteindelijk weer voor meer bezoekers op je blog. Op WordPress is er een handige gratis plugin voor: RankMath SEO, deze kan ik je van harte aanbevelen. Tijd en moeite steken in je SEO loont zich echt!

– Zorg voor een goede/pakkende titel voor je blogpost & vervolgens ook een pakkende intro tekst uiteraard. Het moet bijna als clickbait voelen, dat als je het niet leest dat je last krijgt van fomo (fear of missing out).

– Maak een Facebook account aan voor je blog en deel hierop elke keer je artikelen die online komen. Hierop kun je ook heel handig berichten inplannen. De beste tijd om iets te posten op Facebook? Tussen 13:00 en 17:00 uur. Ook kun je jouw berichten op Facebook betaald promoten, al vraag ik me af in hoeverre je hier iemand mee bereikt.

– Daarnaast zijn er op Facebook ook genoeg blog groepen te vinden die bij jouw niche passen, hierin kun je je artikelen delen. Zelf ben ik ook lid van een aantal Facebook groepen en zelf kijk & reageer ik hierdoor regelmatig op blogs die ik anders niet was tegen gekomen in mijn feed.

– Naast Facebook kun je ook een Instagram account aanmaken, hierop kun je ook foto’s van je blogposts delen, maar ook sneak previews geven van een blogpost wat nog online moet komen of deel iets over wat je aan het doen bent op die dag, mensen willen graag weten wat iemand in zijn tijd doet naast het bloggen. Enne vergeet de hashtags # niet..

– Iets wat het ook goed doet voor meer bezoekers: winacties! En die doen het nog beter als je deze ‘verplicht’ laat delen op Facebook en Instagram. Op deze manier krijgen veel meer mensen je winactie onder ogen en grote kans dat ze even een kijkje nemen op jouw blog!

meer bezoekers blog
.

– Laat eens een (oprechte/gemeende) reactie achter bij mede bloggers, misschien nemen ze daarna ook wel een kijkje op jouw blog of klikken er zelfs andere bezoekers van die blog door naar jouw blog. Wel je url achterlaten in het daarvoor bestemde vakje, het invoeren van url’s in het reactie vakje wordt vaak niet op prijs gesteld.

– Schrijf eens een gastblog op een andere blog, uiteraard wel met een linkje naar jouw blog erin.

– Zorg dat je in je e-mail handtekening een link naar je blog plaatst. Elk mailtje wat je verstuurd krijgt automatisch de link van je blog mee.

– Maak een account op Bloglovin’ aan, als je deze connect met je blog verschijnen je blogposts hier automatisch op.
Tip: bij settings even het frame uitzetten, anders blijven bezoekers hangen op bloglovin en komen ze niet op je blog terecht.

– Doe mee aan de zogenaamde linkparty’s/spam je blog, hierop mag je, gelegaliseerd(!!!) de link van je blog achterlaten.

– Doe eens een swap met een andere blogger, hierbij maak je een pakketje voor elkaar en die ruil (swap) je dan. De unboxing deel je op je blog met een linkje naar elkaar toe.

– Naast Facebook en Instagram, kun je ook nog gebruik maken van Pinterest & Twitter bijvoorbeeld.

– Zorg dat bezoekers je blog makkelijk kunnen delen, door bijvoorbeeld social media share buttons onder/boven elk artikel te hangen. Zo kunnen je bezoekers met een klik iets delen.

– Iets wat ik zelf sinds kort ook doe (ongeacht of ik het product zelf gekocht heb) is op Facebook en Instagram merken/bedrijven taggen in mijn bericht/foto, met wat geluk reposten ze jouw bericht/foto op hun account (met tag uiteraard!).

Heb jij nog tips voor het krijgen van meer bezoekers op je blog?

12 gedachten over “Zo krijg je meer bezoekers op je blog

  1. Hele handige tips! Wat ik vooral kan aanraden is je blog aangepast maken aan mobiel gebruik. Google ziet dit ook, waardoor je nog hoger gaat scoren in Google. Dit heeft mij alleszins énorm geholpen!

  2. Heel handig artikel! Ik zou echt meer moeten doen aan de SEO maar ik heb daar zo weinig verstand van (en ik snap het ook gewoon niet).
    Maar ik heb al aardig wat bezoekers en stiekem zou ik het helemaal niet erg vinden als dat er meer worden 🙂

  3. Goeie tips, ik had nog geen bloglovin, ga ik zeker eens over nadenken om te starten!
    Lijkt me nog handig om mee te werken, dus een plan in de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *