Zo krijg je meer bezoekers op je blog

Dit is denk ik iets wat de meesten van ons wel graag willen weten; hoe krijg ik in godsnaam meer bezoekers op mijn blog!? Alle begin is moeilijk en ook ik ben er nog lang niet niet waar ik wil zijn, toch wil ik graag mijn tips hierover delen, misschien heb je er wel wat aan!

– Allereerst: geduld! Iets waar ik zelf soms te weinig van heb. Je kunt niet verwachten dat vanaf dag 1 dat je blog online staat, je server overbelast raakt door al het blogverkeer. Je zult eerst naamsbekendheid moeten opbouwen en dat kost tijd.

– SEO (ofwel: zoekmachineoptimalisatie). Tegenwoordig wordt je doodgegooid met dit woordje, maar het is wel ontzettend belangrijk voor meer blogverkeer. Op deze manier wordt je blog beter gevonden door zoekmachines en dat zorgt dan uiteindelijk weer voor meer bezoekers op je blog. Op WordPress is er zelfs een plugin voor: Yoast seo.

– Zorg voor een goede/pakkende titel voor je blogpost.

– Maak een Facebook account aan voor je blog en deel hierop elke keer je artikelen die online komen. Hierop kun je ook heel handig berichten inplannen. De beste tijd om iets te posten op Facebook? Tussen 13:00 en 17:00 uur.

– Daarnaast zijn er op Facebook ook genoeg blog groepen te vinden die bij jouw niche passen, hierin kun je je artikelen delen. Zelf ben ik ook lid van een aantal Facebook groepen en zelf kijk ik hierdoor regelmatig op blogs die ik anders niet was tegen gekomen.

– Promoot je bericht op Facebook voor een paar euro, op deze manier bereik je veel meer mensen.

– Naast Facebook kun je ook een Instagram account aanmaken, hierop kun je ook foto’s van je blogposts delen, maar ook sneak previews geven van een blogpost wat nog online moet komen of deel iets over wat je aan het doen bent op die dag, mensen willen graag weten wat iemand in zijn tijd doet naast het bloggen. Enne vergeet de hashtags # niet..

– Iets wat het ook goed doet: winacties! En die doen het nog beter als je deze ‘verplicht’ laat delen op Facebook en Instagram. Op deze manier krijgen veel meer mensen je winactie onder ogen en grote kans dat ze even een kijkje nemen op jouw blog!

– Laat eens een (oprechte/gemeende) reactie achter bij mede bloggers, misschien nemen ze daarna ook wel een kijkje op jouw blog of klikken er zelfs andere bezoekers van die blog door naar jouw blog. Wel je url achterlaten in het daarvoor bestemde vakje, het invoeren van url’s in het reactie vakje wordt vaak niet op prijs gesteld.

– Schrijf eens een gastblog op een andere blog, uiteraard wel met een linkje naar jouw blog erin.

– Zorg dat je in je e-mail handtekening een link naar je blog plaatst. Elk mailtje wat je verstuurd krijgt automatisch de link van je blog mee.

– Maak een account op Bloglovin’ aan, als je deze connect met je blog verschijnen je blogposts hier automatisch op. Tip: bij settings even het frame uitzetten, anders blijven bezoekers hangen op bloglovin en komen ze niet op je blog terecht.

– Doe mee aan de zogenaamde linkparty’s/spam je blog, hierop mag je, gelegaliseerd!!! de link van je blog achterlaten.

– Doe eens een swap met een andere blogger, hierbij maak je een pakketje voor elkaar en die ruil (swap) je dan. De unboxing deel je op je blog met een linkje naar elkaar toe.

– Naast Facebook en Instagram, kun je ook nog gebruik maken van Pinterest & Twitter bijvoorbeeld.

– Zorg dat bezoekers je blog makkelijk kunnen delen, door bijvoorbeeld social media share buttons onder/boven elk artikel te hangen. Zo kunnen je bezoekers met een klik iets delen.

– Iets wat ik zelf sinds kort ook doe (ongeacht of ik het product zelf gekocht heb) is op Facebook en Instagram merken/bedrijven taggen in mijn bericht/foto, met wat geluk reposten ze jouw bericht/foto op hun account.

Heb jij nog tips voor het krijgen van meer bezoekers op je blog?

12 gedachten aan “Zo krijg je meer bezoekers op je blog”

  1. Hele handige tips! Wat ik vooral kan aanraden is je blog aangepast maken aan mobiel gebruik. Google ziet dit ook, waardoor je nog hoger gaat scoren in Google. Dit heeft mij alleszins énorm geholpen!

  2. Heel handig artikel! Ik zou echt meer moeten doen aan de SEO maar ik heb daar zo weinig verstand van (en ik snap het ook gewoon niet).
    Maar ik heb al aardig wat bezoekers en stiekem zou ik het helemaal niet erg vinden als dat er meer worden 🙂

  3. Goeie tips, ik had nog geen bloglovin, ga ik zeker eens over nadenken om te starten!
    Lijkt me nog handig om mee te werken, dus een plan in de toekomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.