Een badkamer in Japanse stijl ontwerp je zo

badkamer in Japanse stijl
Een badkamer in Japanse stijl wordt ook wel Japandi genoemd en is momenteel een grote trend in de interieurwereld. Het is een combinatie van Scandinavisch, minimalistisch en Japans. Je kunt deze woonstijl zelfs doortrekken naar het toilet en in je badkamer. Hoe je dat doet vertel ik je in deze blog.

Een badkamer in Japanse stijl, hoe ziet dit er eigenlijk uit? De Japandi stijl badkamer is een combinatie van Scandinavisch, minimalistisch en Japans. Wat deze stijlen met elkaar gemeen hebben? Het zijn allemaal rustige en minimalistische badkamerstijlen. Al heeft de badkamer in Japanse stijl wel een speels element, namelijk ronde en organische vormen. Dit zorgt net voor dat beetje speelse effect.

De basis is rustig met zachte kleuren, vaak beige, lichtgrijs of zandkleurige tegels, maar ook pasteltinten komen erin voor. Dit gecombineerd met hout, bijvoorbeeld het badkamermeubel (die meestal van hout is bij deze stijl) of een strook houten panelen tegen de muur voor dat speelse effect.

een badkamer in Japanse stijl - Japandi

Japandi heeft geen vaste kleur, als het maar niet te donker is. De meest gekozen kleur voor de kraan is geborsteld messing, goud, koper of brons. Dit geeft je badkamer in Japanse stijl de luxe touch. Dit kies je bij voorkeur ook voor het frame van de badkamerspiegel of ga voor een frameloos model in een organische vorm. Vergeet ook niet de andere badkameraccessoires zoals het haakje voor de handdoek, prullenbakje of wc-rolhouder.

Combineer met een terrazzo waskom, vergeet ook de radiator niet mee te nemen in het geheel en een bruine tint als mokka staat ook prachtig in een Japandi badkamer. Door gebruik te maken van textiel breng je warmte in de badkamer. Kies dus voor kwalitatief goede handdoeken en koop een mooie badjas (in neutrale kleur). Een badmat van katoen zorgt ook voor warmte en voelt ook nog eens heerlijk zacht aan aan de voeten.

De steekwoorden voor Japandi zijn:

  • Minimalistisch
  • Basis: rustige/zachte/neutrale kleuren
  • Zachte materialen
  • Hout
  • Organische vormen
  • Subtiele luxe touch (d.m.v. accessoires)

badkamer in Japanse stijl

En als laatste en zeker niet onbelangrijk: zorg voor de juiste verlichting in je badkamer, zodat je echt goed kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Het draait om eenvoud en zachtheid, kies bijvoorbeeld voor een lamp in dezelfde stijl als je kraan of badkameraccessoires.

Was jij al bekend met een badkamer in Japanse stijl?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

8 gedachten over “Een badkamer in Japanse stijl ontwerp je zo

  1. Ik ben helemaal weg van de Japandi woonstijl, prachtig voor woon- en badkamer. Ik zou de inrichting zelf ook wel willen.

  2. Ik hou van die Japanse stijl, het geeft zoveel rust, heerlijk!
    bij ons staat het huis zo vol, maar geen idee wat ik dan weg zou kunnen laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *