4711 Original eau de cologne

4711 original eau de cologne
De eau de cologne van 4711 (echt kölnisch wasser) staat voor mij vooral voor nostalgie en doet mij denken aan vroeger. Mijn moeder gebruikte het vooral om aan te ruiken op een zakdoek als je misselijk was, en.. het was dus eigenlijk ook bedoelt als medicijn van origine. Eau de cologne is Frans en betekent letterlijk vertaald ‘water uit Keulen’.

Tijdloos fris – vertrouw op een geur die pure verfrissing en welbehagen schenkt. De klassieker 4711 echte eau de cologne verkwikt lichaam en zintuigen al meer dan 200 jaar en dat uitsluitend met natuurlijke ingrediënten. Verdeel deze persoonlijke bron van frisheid ruim met de handen over hals, nek en gezicht en voel zelf de opwekkende werking.

echt kölnisch wasser

4711 Original eau de cologne werd gelanceerd in 1792 en is een unisex geur van parfumeur Wilhelm Mühlens. Wat 4711 Original eau de cologne zo speciaal maakt is de zorgvuldige selectie van hoogwaardige ingrediënten en essentiële oliën. De exacte samenstelling van dit parfum is na al die jaren nog steeds een goed bewaard geheim.

Kenmerken: Vrij van microplastic, siliconen vrij, palmolievrij, paraffine-vrij, vrij van parabenen, conserveermiddelen vrij, comedogeen-vrij, veganistisch, glutenvrij, vrij van aceton, lactose vrij, geschikt voor de gevoelige huid, zonder sporen van noten, ammoniak vrij, ftalaat-vrij, pigment- en kleurstofvrij.

4711

Een van de basisnoten is oranjebloesem (neroli), wat voor verlichting zou moeten zorgen bij angst en stress door haar kalmerende werking en zorgt voor een positieve stemming. Bergamot, citroen en sinaasappel zorgen voor een uniek verkwikkend effect. Rozemarijn en lavendel hebben allebei een ontspannende werking en versterken de zenuwen.

Topnoten: citroen, bergamot & sinaasappel
Hartnoten: lavendel & rozemarijn
Basisnoten: neroli (oranjebloesem) & petitgrain olie (stengels en blaadjes)

4711 eau de cologne original

4711 Original eau de cologne is een aromatische citrusgeur voor zowel mannen als vrouwen. Ik denk dat iedereen het wel ermee eens is als ik zeg dat deze geur echt een klassieker is onder de parfums. Zelf draag ik hem nauwelijks als parfum, maar gebruik hem met enige regelmaat als ik misselijk ben (doe wat van de eau de cologne op een zakdoekje) of bij lichte hoofdpijn. Er zijn ook handige mini flacons verkrijgbaar die ideaal zijn om mee te nemen in je handtas. Er zijn overigens ook speciale refreshing tissues van 4711 te koop met de authentieke geur van eau de cologne.

De prijs is overigens erg goed, voor een flacon van 100 ml betaal je slechts €16,89!

4711 Original eau de cologne kropflacon

Heb jij een flesje eau de cologne in huis?

9 gedachten over “4711 Original eau de cologne

  1. Mijn moeder kocht het altijd, en ook op zakdoekje wat sprenkelen voor in de auto als iemand misselijk werd.
    Uit nostalgie zou ik het eigenlijk weer een keer moeten kopen!

  2. Ik heb het niet in huis. Maar mijn oma’s hadden het wel. En ook mijn moeder. Zo’n 50 jaar geleden ging ik werken als bejaardenhelpster in bij alle dames stond zo’n flesje in de slaapkamer. Ik ben inmiddels 66 jaar maar bij mij staat het niet.

    1. Ik draag hem ook niet als parfum, gebruik hem op een tissue bij misselijkheid bijvoorbeeld. Het heeft iets nostalgisch deze geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *