Fan van reizen? Zo creëer je een werelds interieur

werelds interieur
In een werelds interieur worden invloeden van over de hele wereld gecombineerd. De stijl is onder andere te herkennen aan het gebruik van verschillende kleuren en patronen, het is warm en levendig. Natuurlijke, handgemaakte materialen worden gecombineerd met drukke, exotische prints en vrolijke, warme kleuren. Deze combinatie zorgt voor een werelds interieur en je kunt er alle kanten mee op!

Voor een werelds interieur hoef je tegenwoordig niet eerst de hele wereld voor rond te reizen. Tegenwoordig zijn er in eigen land genoeg winkels te vinden (& online) met de mooiste producten die zijn geïnspireerd op landen hier ver vandaan..

Natuurlijke materialen

Voor de basis van een werelds interieur ga je bij voorkeur voor een neutrale kleur met natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een goede balans met de vrolijke kleuren en drukke exotische prints. Denk hierbij onder andere aan rotan, hout, aardewerk, bamboe, stof, leer, natuursteen en je kunt ook steenstrips online bestellen. Iets wat niet thuis hoort in een werelds interieur is kunststof, metaal en glazen materialen. In plaats daarvan kies je voor riet of bamboe, zolang het maar natuurlijke materialen zijn die rust creëren in de ruimte.

etnisch interieur

Exotische prints

Exotische prints mogen absoluut niet ontbreken in een werelds interieur! De basis houd je, zoals hierboven al aangegeven, neutraal met natuurlijke materialen en zachte tinten zodat je exotische, drukke en felgekleurde prints des te beter uitkomen en zorgen voor een goede balans. Combineer er op los met allerlei kleuren, materialen, patronen en vormen, maar zorg er wel voor dat je een bepaalde eenheid creëert. Ga voor een groot kleurrijk vloerkleed wat warmte uitstraalt of kies voor een Oosters tapijt en wat dacht je van het gebruik van mozaiek tegels?

Persoonlijke touch

Een werelds interieur creëer je uiteraard niet in één dag, want hoe leuk is het om een persoonlijke touch aan je interieur te kunnen toevoegen door accessoires toe te voegen uit landen waar je op reis bent geweest. Ga hierbij dus niet voor de standaard souvenirs (magneetje of beeldje) en probeer te zoeken naar iets bijzonders of praktisch voor in je interieur. Misschien scoor je ergens wel een echte eyecatcher!

werelds interieur

Planten

Grote planten maken de wereldse en natuurlijke uitstraling helemaal af! Verspreid verschillende planten door je woning. Kies voor tropische planten zoals een palm, cactus of een monstera. Ook hierbij geldt: combineer er lekker op los; maak gebruik van grote planten, een aantal kleine planten en hangplanten. Creëer je eigen urban jungle door het vol te zetten met exotische planten. Hoe groter, hoe beter!

Wat vind jij van een werelds interieur?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

11 gedachten over “Fan van reizen? Zo creëer je een werelds interieur

  1. Wat grappig.. zonder het bewust te doen, hebben wij dus ook een wereld interieur.. de kleuren zijn vergelijkbaar met de bovenste foto. Wij reizen veel en heb niet speciaal een werelds interieur samengesteld ofzo, maar blijkbaar heeft dat wel zo uitgepakt. 🙂

  2. De interieurs op de foto’s vind ik ontzettend mooi. Ik hou van de kleuren en de weelderige planten.
    Ook kies ik spontaan voor zoveel mogelijk natuurlijke producten en het totaalplaatje moet bij mij gewoonweg rust uitstralen. Dan voel ik me direct thuis.

  3. Ook prachtig! Al die foto’s spreken mij aan, maar dat komt ook vast omdat ik ons interieur te chaotisch vind… ik zou wel meer planten willen neerzetten maar de katten willen nog wel eens een plant anders stylen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *