Een nieuwe bank kopen

nieuwe bank kopen
Zo langzamerhand zijn we in ons huisje wat meubels aan het vervangen. Zo kochten we een tijd geleden al een nieuwe eettafel met stoelen en onlangs een nieuwe kapstok, maar we willen ook nog graag een ander tv-meubel en een nieuwe bank. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een nieuwe bank koopt?

Eerste bank

Onze eerste bank was een kleintje, een 1,5 zits met een locker. Deze ruilden we een tijd geleden met de hoekbank van Wessel zijn vader, een 2,5 zits met chaise lounge. Een stuk groter dan de bank die we hiervoor hadden. We waren hier ontzettend mee geholpen en erg blij met deze bank, maar zo langzamerhand willen we toch wel graag een nieuwe bank. In de hoek van de bank is een deel doorgezakt, je ziet hier niets van, omdat er kussens op staan. Dankzij de katten zitten er her en der ook wat halen in de bank en wat verkleurde plekken tegen de leuning door gekleurde kussens die erop hebben gestaan. Kortom; de bank heeft zijn beste tijd gehad.

Oriënteren

Een tijdje terug zijn we al een beetje aan het oriënteren geweest bij een prachtige collectie banken. We willen in ieder geval weer een hoekbank ervoor terug met een chaise lounge gedeelte. Er is zoveel keus in banken, dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dus handig om van tevoren je wensen op papier te hebben, zoals; afmetingen, kleur, bekleding, zithoogte, zitdiepte en het soort pootjes.

verschillende banken

Tips voor het kopen van een nieuwe bank

– Let op de ruimte die je hebt en pas daar de bank die je wilt kopen op aan. Zorg dat dit in verhouding is met elkaar.
Een mooie bank gevonden? Ga eens een tijd in de showroom op de bank zitten; zit hij na een tijd nog steeds comfortabel? Is de zithoogte goed? En heb je voldoende steun van de rugleuning?
– Past de kleur van de bank bij de rest van het interieur?
– Levertijd, op dit soort meubels zit vaak een langere levertijd, houd hier rekening mee.
– Kleine kinderen in huis? Denk goed na over de bekleding, met kinderen is een vuilafstotende en een wat donkerdere kleur stof handig.
– Hoe lang gaat de bank mee? Bekleding wordt getest op slijtvastheid en dit wordt uitgedrukt in Martindale. Hoe hoger het getal, hoe slijtvaster de bekleding.
– In grote showrooms lijken de banken een stuk kleiner dan ze daadwerkelijk zijn. Leuke bank gevonden? Meet hem uit in je woonkamer door met tape aan te geven hoe groot de bank is. Zo voorkom je verrassingen achteraf.
– Houd je van variatie? Kies dan voor een modulaire bank, deze bestaat uit losse elementen zodat je hem helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen. Ook kun je hem later nog makkelijk uitbreiden.
– Heb je garantie op de bank, hoe lang is de garantie geldig en waarop? Niet geheel onbelangrijk, want het is toch een vrij grote aankoop.
– Welke vulling wil je? Dit biedt namelijk verschil in zitcomfort. Zo zijn er banken met pocketvering of met schuimvulling.
– Bij twijfel niet doen! Maar dat geldt eigenlijk voor alle aankopen.

Wat heb jij voor een bank?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

20 gedachten over “Een nieuwe bank kopen

  1. Ik wil zo graag een nieuwe bank! 😛 ik heb er nu eentje van ikea maar de vorm is eruit en de zitkussens glijden steeds naar voren. Da’s echt een irritatiepuntje voor mij haha sta elke avond die bank weer in model te brengen. Ik wil graag bij loods 5 gaan kijken, die hebben hele leuke banken 🙂

  2. Ik wil zo graag een nieuwe bank! 😛 ik heb er nu eentje van ikea maar de vorm is eruit en de zitkussens glijden steeds naar voren. Da’s echt een irritatiepuntje voor mij haha sta elke avond die bank weer in model te brengen. Ik wil graag bij loods 5 gaan kijken, die hebben hele leuke banken 🙂

  3. Handige tips, is niet gemakkelijk om te kiezen! Ik ging voor een exemplaar met een grovere gehaakte stof in grijs en met een chaise longe aan, lekker om te liggen!

  4. Wij willen ook graag een andere bank. Een hele grote, omdat ik heb gelezen dat dat het beste is in een kleine kamer… Maar we zijn er nog niet helemaal uit.

  5. Wij hebben een grote ikea bank van inmiddels bijna 10 jaar oud. Hoewel hij er nog steeds mooi uitziet ben ik ook al weer een beetje aan het kijken boor wat nieuws.

  6. Wij hebben onze bank pas een jaar of 5, superdure bank, maar we kochten hem toen de oudste net geboren was, dus dat ding heeft de afgelopen jaren zoveel slijtage opgelopen al… eeuwig zonde. Maar om nu een nieuwe te kopen is ook weer zonde. dus voorlopig doen we het er maar mee haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *