Online therapie volgen vanuit huis

online therapie
De taboe op therapie met behulp van een psycholoog wordt gelukkig steeds minder. En dat is maar goed ook, want psychologen doen ontzettend belangrijk werk. Zelf heb ik ook een lange tijd gebruik gemaakt van een psycholoog en dat heeft me enorm goed geholpen!

Wat is therapie?

Therapie is een behandeling of methode om iemand te genezen of zijn/haar klachten te verlichten met als doel gezonder, gelukkiger of succesvoller worden. Je gaat dan samen met een therapeut aan de slag om antwoord te vinden op jouw hulpvraag.

Door middel van dit traject ontdek je nieuwe inzichten en methodes om met bepaalde dingen te leren omgaan, te verwerken of te veranderen.

Wanneer en hoe hulp vragen?

Als je niet helemaal goed in je vel zit, je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt om ergens uit te raken of mee om te leren gaan. Je kunt dan therapie aanvragen via je huisarts, hij/zij verwijst je dan door naar een psycholoog.

Ik kan me voorstellen dat dit voor sommigen een hele drempel is die je over moet en dat is niet altijd even makkelijk. Zelf heb ik de stap destijds genomen via de huisarts, omdat ik niet lekker in mijn vel zat en me niet begrepen voelde. De sessies hebben me ontzettend veel gebracht destijds; inzichten, handvaten en bovenal een luisterend oor.

Online therapie

Voor sommigen mensen is die drempel misschien net te hoog, daarom is het fijn dat je tegenwoordig ook online therapie kunt volgen bij Mindler. Hierdoor kun je therapie volgen vanuit jouw eigen vertrouwde en veilige omgeving, door middel van beeldbellen. Je kiest zelf de behandelaar die jou aanspreekt

Een groot voordeel is dat er geen wachttijden zijn, vaak kun je dezelfde dag nog terecht. De wachttijd is gemiddeld 7 dagen, dat is een aanzienlijk sneller dan bij de psycholoog. Hier bedraagt de wachttijd 3-5 maanden momenteel.

Daarnaast wordt het volledig vergoed vanuit de basis zorgverzekering (voor de eerste afspraak heb je een verwijzing van je huisarts nodig).

Er is in 2013 een studie gedaan naar online therapie waarbij is aangetoond dat online therapie net zo effectief, al dan niet nog effectiever, is dan op de traditionele manier in een praktijk.

Wat vind jij van dit concept?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

10 gedachten over “Online therapie volgen vanuit huis

  1. ik kan me voorstellen dat he tvan persoon tot persoon verschilt. En verder denk ik: alles wat helpt is goed.Het is niet fijn voor mensen om zich ongelukkig te voelen

  2. Waarom niet eigenlijk, via een videomeeting kan je inderdaad net hetzelfde doen als op iemand zijn praktijk. Ik vind het eigenlijk zelfs een heel goed initiatief, je wint veel tijd door niet naar je therapeut te moeten rijden.

  3. Ik vind het mooi om te zien dat je snel terecht kan. Je ziet door de uitholling van de GGZ echt schrijnende situaties ontstaan. En mensen die echt tussen wal en schip terecht komen. Zeker nu we in lockdown zitten, weet je dat dit veel van de mentale gezondheid van mensen vraagt. En de drempel voor hulp hoger wordt. Het is dan fijn dat ze online terecht kunnen.

  4. Mijn schoonmoeder (psychologe) heeft heel lang geleden – toen het dus nog niet bekend was – online therapie gegeven. Naast haar fysieke praktijk. Ik denk dat het de ideale oplossing is – zeker nu met COVID – voor mensen die de deur niet uit willen of kunnen. Natuurlijk is het anders dan wanneer je elkaar fysiek zit. Maar als je echt hulp nodig hebt, dan vind ik het een mooie optie. Overigens ga ik zelf zo nu en dan naar een haptonoom (combinatie van een psychologe en fysiotherapeut) en zelfs onlangs weer een keer bezocht omdat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Zij mogen nog steeds open zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *