Rituals – M’Gouna (limited edition)


De nieuwe limited edition M’Gouna van de Rituals is verrijkt met Damascusroos en cactusvijg. Het is een eerbetoon aan de Marokkaanse rozenvallei en de aromatische rozenbloesems die er geoogst worden. Elk jaar veranderen de straten van M’Gouna, een klein plaatsje in Marokko, in een roze oase van verse rozenblaadjes. Benieuwd naar welke producten er allemaal in deze nieuwe collectie zitten? Lees dan gauw verder..

De M’Gouna collectie van de Rituals is de limited edition van deze zomer. Het verfijnde parfum van M’Gouna stimuleert je zintuigen met de sprankelende geur van Damascusroos, frisse cactusvijg en warme arganolie.

Damascusroos (rose damascena)

De roos fascineert de mensheid al sinds 4000 v. Chr., als symbool van schoonheid en zuiverheid. Ze is een van de mooiste en veelzijdigste ingrediënten voor parfum, en staat bekend als de Koningin van de bloemen. Voor onze reukzin is ze zowel fris, nevelig en bloemig als rijk, nectarachtig en honingzoet. De Damascusroos uit Marokko is bloemig met een kruidige touch. Ze groeit in de Dadès regio, in de stad Kelaat M’Gouna, een historische plaats voor rozenteelt. De rozengeur komt alleen uit Marokko.

Cactusvijg

Cactusvijgzaadolie, ook wel Barbarijse vijgenolie of Indiase vijgenolie genoemd, komt uit de prachtige cactusvijg, een lid van de cactusfamilie. De veelzijdigheid van de cactusvijg is werkelijk bijzonder. Ze heeft een unieke geur die fruitig is, maar niet zoet. De vrucht wordt al eeuwen gebruikt voor koken en genezing. El Hindia, zoals ze in Darija wordt genoemd, is een geliefde en verfrissende snack in de hete zomermaanden. Cactusvijgzaadolie is recentelijk populairder geworden in cosmetica. Deze woestijnvrucht staat symbool voor zowel hoop als voor uithoudingsvermogen in zware omstandigheden en bevat uitzonderlijk veel essentiële vetzuren, omega-6 en -9, evenals de natuurlijk antioxiderende vitamine E.

Shop de collectie

 • Foaming shower gel – €9,90 (200 ml)
 • Body mousse-to-oil – €13,90 (150 ml)
 • Travel Eau de Parfum – €15,90 (15 ml)
 • Eau de Parfum – €44,90 (50 ml)
 • Body cream – €19,90 (220 ml)
 • Body mask – €15,90 (200 ml)
 • Hair oil – €15,50 (45 ml)
 • Kitchen set (hand wash & hand balm) – €21,90 (300 ml + 175 ml)
 • Home Perfume – €27,90 (500 ml)
 • Fragrance sticks – €29,90 (250 ml)
 • Garden candle – €40,90 (600 gr)

Zelf heb ik nog niets van deze collectie, maar ik ben echt ontzettend benieuwd naar de geur ervan! De verpakkingen vind ik echt prachtig (roze!) en ik kan niet wachten om de collectie in de winkel te bekijken.


Bron afbeeldingen: Rituals.

Heb jij al iets uit de M’Gouna collectie van de Rituals? 

10 gedachten over “Rituals – M’Gouna (limited edition)

 1. Wow, wat een mooie foto’s! Dit klinkt als een heerlijk lijn die mij zeker kan bekoren. Meerdere producten ook. Die ga ik zeker in een Rituals-store bekijken (en ruiken). Goede tip!

 2. Wat leuk!!! Nog niet eerder gezien, van gehoord of geroken. Ik ben super benieuwd!! Snel even langs de Rituals winkel.

 3. Wat ziet dat er aantrekkelijk uit! Die kleuren en cactusvijg.. als die net zo ruikt als de vijg die ik in gedachten heb dan ben ik verkocht, die vind ik heerlijk ruiken!

 4. Oeh la laaaaa! Dit klinkt helemaal top! Als half Marokkaanse ga ik ‘m dan ook zeker proberen natuurlijk! 😍 Ik ken dit plaatsje ook nog niet in Marokko, zet ik even op mijn travel bucketlist 💕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *