Waar kan je het beste je parasol neerzetten in de tuin?

parasol
Een groot struikelpunt bij de parasol is; waar zet je hem goed neer in de tuin en waar moet je allemaal rekening mee houden? Een zonnige tuin is heerlijk, maar kan in de zomermaanden zo af en toe ook net iets te veel van het goede zijn. Dan is een plek in de tuin met wat schaduw erg aangenaam.

Daar hebben ze gelukkig wat op bedacht; waaronder parasols. Hiermee kun je schaduw creëren op de door jou gewenste plekken en voor wat verkoeling zorgen op een warme zonnige dag. Het grote voordeel van een parasol is dat hij mobiel is en je hem dus overal in je tuin kunt plaatsen waar je maar wilt en zo kunt genieten in je tuin in de schaduw op elk moment van de dag.

Soorten parasols

Er zijn verschillende soorten parasols verkrijgbaar en het soort wat je kiest is afhankelijk van de ruimte die je hebt in de tuin en waar je de parasol wilt gebruiken. De meest bekende en voorkomende is de staande parasol die wordt geplaatst in een verplaatsbare parasolvoet, maar kan ook door het gat in het midden van de tuintafel worden gestoken, waarmee je schaduw creëert boven je buitentafel. Dit maakt ook dat je de parasol makkelijk kunt verplaatsen in je tuin en maakt hem erg geschikt voor op een terras of balkon.

Sommige parasols bevatten nog een kantelscharnier halverwege of richting de top, waarmee je de parasol kunt kantelen richting de zon. Zo kun je zelf bepalen waar je de schaduw wilt hebben. Het enige nadeel aan het kantelen van je parasol is dat deze vrij laag bij de grond komt en je er dan niet zo makkelijk meer omheen kunt lopen.

Wil je een zweefparasol kopen?. Bij de zweefparasol staat de mast niet recht onder het doek, maar het doek zweeft als het ware naast de mast. Zo staat de mast van de parasol niet in de weg op je terras. Dit maakt deze parasol makkelijk te plaatsen boven een lounge set bijvoorbeeld. Ook is dit type parasol kantelbaar en is hij geheel rondom (360 graden) de mast te draaien. Door zijn constructie is dit type parasol wel een stuk zwaarder dan de bekende staande parasol.

Welke parasol in jouw tuin?

Bedenk waar in de tuin je de parasol wilt gaan gebruiken en wat eronder komt te staan. Zo is een zweefparasol een slimmere keuze als je weinig ruimte hebt op je terras of schaduw wilt creëren boven je lounge set. Verplaats je door de dag heen door de tuin of heb je een tuintafel waar hij door het midden van de buitentafel kan worden gestoken? Dan is de welbekende staande parasol een optie om te overwegen. Kijk ook naar de juiste maat zodat je voldoende schaduw kunt creëren en zodat je ook zeker weet dat hij in je tuin of op terras past.

Door hier vooraf aandacht aan te besteden, kun je de beste parasol vinden die zowel praktisch als visueel aantrekkelijk is voor in jouw tuin!

Als je de parasol niet gebruikt is het aan te raden om de speciale hoes die erbij zit eromheen te doen, laat bij voorkeur het doek ook niet nat regenen. Is het doek toch nat? Laat het dan eerst goed drogen om verspochten te voorkomen. In het najaar berg je hem het beste op in een droge binnenruimte.

Heb jij een parasol in de tuin staan? Zo ja, welke?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

5 gedachten over “Waar kan je het beste je parasol neerzetten in de tuin?

  1. Ik vind een zweefprasol een goede keuze, nu gebruiken we de parasol weinig, maar bij een grotere tuin zou ik er zeker een aanschaffen.

  2. Ja, wij hebben een zweefparasol en ik ben er heel blij mee! Ik ga niet snel in de zon zitten, dus ik vind zo’n schaduwplekje ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *