Zo kies je het juiste bed

juiste bed
Ben je op zoek naar een nieuw bed, omdat je huidige bed echt aan vervanging toe is? Met deze tips kiest je het juiste bed voor in jouw slaapkamer, want waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuw bed? Het is belangrijk dat het bed helemaal bij jou past en zorgt voor een goede nachtrust.

Oriënteren

Je hebt besloten dat er een nieuw bed moet komen, door online op het internet te oriënteren krijg je al een goed beeld van het aanbod en de mogelijkheden die er allemaal zijn op het gebied van slapen. Vraag jezelf ook af welke verwachtingen jij hebt van ‘het juiste bed’. Hoe wil je ongeveer dat het bed eruitziet? Welke materialen vind je mooi? Wil je een hoge of een lage instap? Hoe moet het aanvoelen? Wil je een elektrisch verstelbare bedbodem? Wat is je budget? Etc.

Afmeting

Je wilt slapen in een bed dat lang en breed genoeg is voor jouw lichaam, maar je moet ook nadenken of je de ruimte hebt in de slaapkamer voor de afmetingen die je voor ogen hebt. En niet geheel onbelangrijk; past het bed wel door het trappengat? Wellicht lig je samen met een partner in bed en wil je graag voldoende ruimte hebben voor jezelf, dan kun je een kingsize bed kopen. Hierbij heb je extra veel ruimte in de breedte van het bed, zeker ideaal als er ook af en toe kinderen bij je in bed kruipen. Houd hierbij ook rekening met je beddengoed, het kan zijn dat je dit ook een slag groter moet aanschaffen.

  • De lengte van je bed is 20 cm langer dan jouw eigen lichaamslengte.
  • De breedte van jouw bed wordt bepaald door je lichaamsbouw en schouderbreedte. Hoe breder je bent, hoe breder je matras moet zijn. De meest gekozen breedtes voor een tweepersoonsbed zijn 140 cm en 160 cm.

Matras

Nog iets om je af te vragen; ligt je huidige matras nog wel lekker? Hoe oud is je huidige matras eigenlijk? Zitten er kuilen in? Word je zonder rugklachten en uitgerust wakker? Vragen die je jezelf kunt stellen in je overweging voor het kopen van een nieuw matras of dat je jouw huidige matras nog behoudt.

Welk matras je kiest hangt onder andere af van het ligcomfort dat je wilt, maar ook je gewicht en het gewicht van je partner, of je rugklachten hebt, veel transpireert of het juist snel koud hebt. Onthoud dat het matras waar je op proef ligt ook anders aanvoelt dan wanneer jij hem gloednieuw thuis krijgt.

Look

Als laatste kijk je uiteraard naar het uiterlijk van het nieuwe bed. Past de kleur bij de rest van je slaapkamer? Is het materiaal praktisch en vind je het mooi? De Emob meubels zijn er in volledige slaapkamersets, zo kies je in een handomdraai een complete slaapkamer die bij elkaar en jouw wensen past. Wil je bijvoorbeeld een groot of juist een wat kleiner hoofdbord boven je bed? Met of zonder bijpassende nachtkastjes? Welke pootjes wil je onder het bed?

juiste bed

Kortsluiten

Als je het juiste bed hebt gevonden is het handig om goed kort te sluiten wanneer en of het bed thuis geleverd wordt en of hier extra kosten aan verbonden zitten, of ze het oude bed afvoeren voor je, wordt het bed gemonteerd voor die prijs en of er eventuele speciale acties lopen voor extra voordeel.

Hoe ziet voor jou het juiste bed eruit?

10 gedachten over “Zo kies je het juiste bed

  1. Voorlopig gewoon ons Ikea matras. In september jl. wilden wij eigenlijk nieuwe matrassen aanschaffen en omdat we na onze verhuizing een Auping bed gekocht hadden leek ons een Auping matras een goede keuze ook omdat er 15% jubileums korting was én deze matrassen een speciaal deel hebben dat goed op de (spiraal) bodem blijft liggen. Lang verhaal kort: de matras voor mij zou op 1599,00 uitkomen en die voor mijn partner op 1699,00. Brrr.. we besloten toen al dat we dit veel te duur vonden maar hebben nog bij 2 andere vestigingen van Auping advies gevraagd. En wat denk je geen éénduidige uitkomst 3 keer een andere advies qua prijs 1 keer duurder en 1 keer goedkoper. Maar vooral het type matras was nooit gelijk. Dus Ikea waar je in ieder geval 90 dagen hebt om de matras uit te proberen en als het niet bevalt om te ruilen voor andere (dat mag uiteraard maar 1 keer). Auping geeft 25 jaar garantie op matrassen maar ik denk persoonlijk dat het toch wel hygiënisch is om je matras om de 8 á 10 jaar te vervangen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *