Efficiënt je huis verven

verven
Als je van plan bent om een van je muren of zelfs maar een kamer in je huis te verven met wat muurverf en andere verfspullen, kan het verleidelijk zijn om een roller en wat verf op de muur te gooien en te beginnen met rollen. Als je een gelijkmatige verflaag wilt die niet overal druipt of spettert, is er meer nodig dan dat. Als je deze tips voor efficiënt en veilig schilderen opvolgt, kan elk huis in een mum van tijd van saai naar fantastisch worden getransformeerd.

Bedek de vloer

Je kunt kranten, karton of plastic gebruiken om je vloer te bedekken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebied dat je schildert volledig is bedekt met plastic of een ander beschermend materiaal. Als je een hele kamer of een groot deel van de muren schildert en afwerkt, overweeg dan om meerdere lagen materiaal te gebruiken als bescherming tegen verfdruppels en morsen. Als je slechts op een klein gebied werkt, kan één laag voldoende zijn, maar zorg ervoor dat je geen plekken overslaat bij het aanbrengen.

Gebruik goede verf

De sleutel tot efficiënt schilderen is weten welk type verf je nodig hebt en hoe je deze moet kiezen. De kwaliteit van de verf is belangrijk. Er zijn veel soorten verf op de markt, wat verwarrend kan zijn als je nieuw bent in de wereld van verfbenodigdheden. Over het algemeen zijn er twee hoofdsoorten verf: verf op oliebasis en verf op waterbasis. Verven op oliebasis zijn gemaakt van aardolieproducten die langzamer drogen dan die op waterbasis, maar die een langere levensduur hebben. Dit komt doordat ze niet zo snel uitdrogen tussen de lagen door. Verven op waterbasis drogen sneller dan hun tegenhangers op oliebasis, maar kunnen na verloop van tijd vergelen als ze gedurende lange perioden aan zonlicht worden blootgesteld. Overweeg ook om wat hoogwaardige glans aan te brengen voor een goede afwerking.

muur schilderen

Plak alles af

Plak alles af. Dit is misschien wel de belangrijkste stap om efficiënt te verven en het is ook meteen de meest tijdrovende stap. Voordat je begint met schilderen, moet je al je sierlijsten en ramen afplakken, zodat er geen verf op komt. Je zult ook je plafond willen afplakken, zodat wanneer je er verf op spuit of rolt, niets op de onderliggende oppervlakken valt. Bedenk hoe rommelig het zou zijn als er wat witte verf op je mooie hardhouten vloer zou vallen. Als er al een laag primer op de muren zit waar ze opnieuw worden geverfd, ga je gang en spuit je over die gebieden zonder ze af te plakken. Bedek ze anders met karton of kranten voordat je kleurlagen voor een goede dosis aanbrengt.

Ben jij van plan om binnenkort iets in huis te verven?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

17 gedachten over “Efficiënt je huis verven

  1. Ik vind verven super leuk om te doen! Eigenlijk zou ik ons huis ook wel onder handen willen nemen. Maar onze plannen gaan voor (sparen en fulltime reizen).

  2. Ik vind het huis schilderen altijd zo’ n on fijne klus om te doen. Gelukkig hebben we voorlopig geen klusjes op de lijst.

  3. Ik ben een ontzettende slordige en ongeduldige klusser. mijn vader was schilder, dus die zag altijd alles met lede ogen aan. Ik plak wel alles netjes af met schilderstape, maar door ons huis vind je hier en daar nog verfspetters op de vloer, omdat ik niet netjes de grond heb bedekt…

  4. Vorig jaar heeft een vriend ons helpen verven. Hij dekte alles af met oude dekbedovertrekken. Werkte super. Je hebt meteen een bestemming voor die oude overtrekken en … een goede reden om weer eens nieuwe te kopen 😉

  5. Eerlijk gezegd heb ik nog één kamer die eigenlijk wel een nieuwe laag kan gebruiken. Het voordeel van de muurverf die ik gekozen heb, is dat die de eerste dagen nog heel gemakkelijk te verwijderen is als je ergens geknoeid hebt. Dus ik plak wel netjes af, maar als ik dan toch iets te enthousiast ben geweest ergens, valt dat nog te corrigeren. Wel zo fijn 😉

  6. Wat een handige tips om efficient je huis te verven. Ik hoef gelukkig voorlopig niet te verven, maar ik dek altijd goed de vloer af en zet het vast met tape. Ook tape ik de plinten en de kozijnen.

  7. Wat interessante tips, maar gelukkig hoef ik nog niet te verven in de nabije toekomst. Enkele jaren geleden wel gedaan bij mijn beide dochters en het voorbereidende werk duurde bijna even lang als het verven zelf ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *