Zo maak je je tuin zomer proof


We hebben al even mogen genieten van het heerlijke warme weer. De hoogste tijd om je tuin helemaal zomer proof te maken, zodat je straks in de zomer meteen van je tuin en het mooie weer kunt genieten!

Tuinmeubels
Je tuinmeubels zijn hoogstwaarschijnlijk toe aan een opfrisbeurt, nadat ze door weer en wind buiten hebben gestaan of misschien ben je wel toe aan iets nieuws? Je kun er ook voor kiezen om je tuinmeubels te voorzien van een frisse touch, door er nieuwe tuinstoelkussens in te leggen in een vrolijk zomers kleurtje. Maakt je tuin meteen een stuk meer zomer proof!

Planten & bloemen
Misschien wat voor de hand liggend, maar je kunt je tuin ontzettend veel kleur geven. Bijvoorbeeld door er allerlei verschillende kleurrijke bloemen en planten in te zetten.

Barbecue
Als het eindelijk mooi weer is en je tuinmeubels staan er weer spic en span bij, dan moet daar ook gebruik van worden gemaakt! Afstoffen die barbecue en zoveel mogelijk buiten eten en genieten van het weer zolang het kan.

Loungehoek
Creëer je eigen loungehoek in je tuin door onder andere gebruik te maken van loungekussens en een tafeltje waar je je drinken op kunt zetten. Een fijne plek voor jezelf om even tot rust te komen. Of wat dacht je van een heerlijke hangmat in je eigen tuin?

zomer proof

Verlichting
Tot ’s avonds laat lekker in de tuin zitten met een wijntje en een goed boek? Je denkt er misschien niet meteen aan, maar goede verlichting in de tuin is erg handig. Vooral als je ’s avonds nog wat wilt kunnen zien in je tuin. Ook is het praktisch om je tuinpad te verlichten, zodat je ziet waar je loopt als het donker is.

Overkapping
Heerlijk beschut kunnen zitten ergens in je tuin? Een overkapping is er ideaal voor. Maar als je een minder permanente oplossing wilt kun je kiezen voor een parasol, schaduwdoek, partytent, pergola met schuifdak, windscherm of zonnescherm.

Wat doe jij om jouw tuin zomer proof te maken?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

11 gedachten over “Zo maak je je tuin zomer proof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *